Ramenburger riisinuudeleista – kuuminta (gluteenitonta) hottia

Oletkin ehkä ehtinyt kuulla Ramenburgereista – hampurilaisista, joiden sämpylä on korvattu tiiviiksi paistetuilla ramen-vehnänuudeleilla. Näitä kuulemma jonotetaan NYC:ssä minkä ehditään, ja burgerin uskotaan olevan seuraava suuri ruokavillitys. Sain vinkin näistä herkullisen näköisistä burgereista ystävältäni, eikä ajankohta olisi voinut olla parempi. Näin Flow:n ja muutaman päivän riekkumisen ja valvotun yön jälkeen ei paluu arkeen tunnu onnistuvan ihan vain salaatin avulla, joten hyvä burgeri oli täydellistä ruokaa maanantaille. Ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna, terveellistäkin. Ja, kyllä, todella hyvää.

Resepti on helppo, ja herkullisen yksinkertainen ainesosiltaan. Uskon, että vehnänuudelit saattavat luonnostaan pysyä hieman helpommin kasassa, joten riisinuudeleiden kanssa kannattaa huolehtia, ettei “sämpylöistä” tule liian isoja. Ensimmäisen kohdalla lähdin kunnianhimoisesti havittelemaan jättiburgeria, ja sen käsin syöminen oli hieman hankalaa. Lisäksi paistoin puolikkaat kevyesti myös toiselta puolelta, toisin kuin toisessa ohjeessa kerrottiin (jonka voit tsekata täältä: http://blogit.mtv3.fi/sivumaku/2013/08/11/ramenburger-kuuminta-hottia-new-yorkista/).

Kuvien mukaisiin riisiburgereihin tarvitset: riisinuudeleita n. 180g (riittää kahteen isoon hampurilaiseen), gluteenitonta soijaa (tässä chilillä maustettua), lihafondia, suolaa&pippuria, 2 kananmunaa, kookosöljyä, laadukasta jauhelihaa (luomua), sipulia, rucolaa ja kuorittuja hampunsiemeniä.

Aloita hampurilaisten teko riisinuudeleiden keitinliemestä. Lisäsin liemeen lihafondia ja hieman chilillä maustettua gluteenitonta soijaa, jotta makua puolikkaisiin tulisi jo tässä vaiheessa. Odottele että liemi kiehuu, keitä sitten riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta neste pois, ja lisää nuudeleiden joukkoon 2 kananmunaa ja sekoita hyvin. Ota esille matalia kulhoja, esim. murokuppeja, puolikkaiden muoteiksi. Painele seos mahdollisimman tiukaksi kuppien pohjalle. Laita päälle leivinpaperia, ja toiset kulhot painoiksi, ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Pihvien tekoon tarvitset siis laadukasta lihaa (itse pyrin syömään aina luomua, ja mahdollisuuksien mukaan vain ruoholla ruokittua lihaa – tästä lisää hieman myöhemmin), sipulin, soijaa ja lihafondia: sekoita nämä keskenään, ja muotoile sopivan kokoisiksi pihveiksi. Paista runsaassa kookosöljyssä, jätä mediumeiksi. Siirrä syrjään odottelemaan vuoroaan, ja ota jäähtyneet (ihan minimissään 15 min.) riisinuudelipuolikkaat jääkaapista. Irrota nämä hellävaraisesti kupeista, ja ripottele päälle kuorittuja hampunsiemeniä. Odottele että kookosöljy on kuumaa, kun aloitat paistamisen. Paista toiselta puolelta kunnes on kauniin kullanruskeaa, ja käännä hetkeksi myös toiselle puolelleen – näin pysyy helpommin kasassa. Kasaa lautaselle, voipaperin väliin, mistä burgeri on helppo syödä käsin. Lisää väliin sipulia, rucolaa, soijaa, ja ripottele vielä mukaan (sekä väliin sekä päälle) lisää hampunsiemeniä.

Käy burgerisi kimppuun, ja hetkessä oletkin askeleen lähempänä seuraavaa ruokavillitystä – astetta terveellisemmin!

Mutta mitä siis alkuperäisestä korvattiin, ja miksi? Tärkeimpänä pointtina ehdottomasti gluteenin eliminointi, jotta burgerista saatiin antiravinteeton, ja näin sekä suolistolle että koko kropalle harmittomampi. Paistamiseen käytin kookosöljyä, lempiöljyäni. Kookosöljyllä on terveysvaikutuksia vaikka kuinka, ja pyrin käyttämään sitä vähintään muutaman ruokalusikallisen päivässä. Alkuperäisessä reseptissä mukana ollut seesamöljy on tosin hyvä öljy sekin. Riisinuudelipuolikkaisiin lisättiin kuorittuja hampunsiemeniä, jotka ovat todellista superfoodia: ravinnetiheitä ja monipuolisia siemeniä, jotka tuovat ateriaan välttämättömiä rasvahappoja täydellisessä suhteessa keskenään. Hyvänmielen hampurilainen!

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

geturnet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
M
R
M
W
See more testimonials

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

See more domains
geturnet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan