Ramenburger riisinuudeleista – kuuminta (gluteenitonta) hottia

Oletkin ehkä ehtinyt kuulla Ramenburgereista – hampurilaisista, joiden sämpylä on korvattu tiiviiksi paistetuilla ramen-vehnänuudeleilla. Näitä kuulemma jonotetaan NYC:ssä minkä ehditään, ja burgerin uskotaan olevan seuraava suuri ruokavillitys. Sain vinkin näistä herkullisen näköisistä burgereista ystävältäni, eikä ajankohta olisi voinut olla parempi. Näin Flow:n ja muutaman päivän riekkumisen ja valvotun yön jälkeen ei paluu arkeen tunnu onnistuvan ihan vain salaatin avulla, joten hyvä burgeri oli täydellistä ruokaa maanantaille. Ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna, terveellistäkin. Ja, kyllä, todella hyvää.

Resepti on helppo, ja herkullisen yksinkertainen ainesosiltaan. Uskon, että vehnänuudelit saattavat luonnostaan pysyä hieman helpommin kasassa, joten riisinuudeleiden kanssa kannattaa huolehtia, ettei “sämpylöistä” tule liian isoja. Ensimmäisen kohdalla lähdin kunnianhimoisesti havittelemaan jättiburgeria, ja sen käsin syöminen oli hieman hankalaa. Lisäksi paistoin puolikkaat kevyesti myös toiselta puolelta, toisin kuin toisessa ohjeessa kerrottiin (jonka voit tsekata täältä: http://blogit.mtv3.fi/sivumaku/2013/08/11/ramenburger-kuuminta-hottia-new-yorkista/).

Kuvien mukaisiin riisiburgereihin tarvitset: riisinuudeleita n. 180g (riittää kahteen isoon hampurilaiseen), gluteenitonta soijaa (tässä chilillä maustettua), lihafondia, suolaa&pippuria, 2 kananmunaa, kookosöljyä, laadukasta jauhelihaa (luomua), sipulia, rucolaa ja kuorittuja hampunsiemeniä.

Aloita hampurilaisten teko riisinuudeleiden keitinliemestä. Lisäsin liemeen lihafondia ja hieman chilillä maustettua gluteenitonta soijaa, jotta makua puolikkaisiin tulisi jo tässä vaiheessa. Odottele että liemi kiehuu, keitä sitten riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta neste pois, ja lisää nuudeleiden joukkoon 2 kananmunaa ja sekoita hyvin. Ota esille matalia kulhoja, esim. murokuppeja, puolikkaiden muoteiksi. Painele seos mahdollisimman tiukaksi kuppien pohjalle. Laita päälle leivinpaperia, ja toiset kulhot painoiksi, ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Pihvien tekoon tarvitset siis laadukasta lihaa (itse pyrin syömään aina luomua, ja mahdollisuuksien mukaan vain ruoholla ruokittua lihaa – tästä lisää hieman myöhemmin), sipulin, soijaa ja lihafondia: sekoita nämä keskenään, ja muotoile sopivan kokoisiksi pihveiksi. Paista runsaassa kookosöljyssä, jätä mediumeiksi. Siirrä syrjään odottelemaan vuoroaan, ja ota jäähtyneet (ihan minimissään 15 min.) riisinuudelipuolikkaat jääkaapista. Irrota nämä hellävaraisesti kupeista, ja ripottele päälle kuorittuja hampunsiemeniä. Odottele että kookosöljy on kuumaa, kun aloitat paistamisen. Paista toiselta puolelta kunnes on kauniin kullanruskeaa, ja käännä hetkeksi myös toiselle puolelleen – näin pysyy helpommin kasassa. Kasaa lautaselle, voipaperin väliin, mistä burgeri on helppo syödä käsin. Lisää väliin sipulia, rucolaa, soijaa, ja ripottele vielä mukaan (sekä väliin sekä päälle) lisää hampunsiemeniä.

Käy burgerisi kimppuun, ja hetkessä oletkin askeleen lähempänä seuraavaa ruokavillitystä – astetta terveellisemmin!

Mutta mitä siis alkuperäisestä korvattiin, ja miksi? Tärkeimpänä pointtina ehdottomasti gluteenin eliminointi, jotta burgerista saatiin antiravinteeton, ja näin sekä suolistolle että koko kropalle harmittomampi. Paistamiseen käytin kookosöljyä, lempiöljyäni. Kookosöljyllä on terveysvaikutuksia vaikka kuinka, ja pyrin käyttämään sitä vähintään muutaman ruokalusikallisen päivässä. Alkuperäisessä reseptissä mukana ollut seesamöljy on tosin hyvä öljy sekin. Riisinuudelipuolikkaisiin lisättiin kuorittuja hampunsiemeniä, jotka ovat todellista superfoodia: ravinnetiheitä ja monipuolisia siemeniä, jotka tuovat ateriaan välttämättömiä rasvahappoja täydellisessä suhteessa keskenään. Hyvänmielen hampurilainen!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price