Karamelliset kuppikakut

Karamelliset kuppikakut / Wellberries

Nämä superihanat kuppikakut eivät vain ole kauniita, vaan myös todella, todella hyviä. Syntyvät hetkessä, ja valmistuksen suurin tuska onkin odotella että kuppikakut olisivat jo paistuneet kauniin värisiksi ja sopivan kosteiksi sisältä.

Tein nämä lauantaina Flow-brunssillemme, ja lupasin monelle laittaa reseptin blogiin, mahdollisimman pian. Jopa se kyynisin kaverini, jonka kiinnostus gluteenitonta ruokavaliotani ja “ravintojuttuja” kohtaan on olematonta, näytti yllättyneen onnelliselta tätä gluteenitonta, maidotonta ja proteiinirikkaampaa kuppikakkua syödessään. Muutamaksi päiväksi reseptipäivitys tosin sai väistyä maanantain burgeritarpeen tieltä, mutta tässä se nyt on.

Brunssille itse valmistin kuppikakkuja yli 20 kappaletta, mutta tämä ohje alla on n. 6-8 kuppikakulle.

Tarvitset: 0,6 dl kookosjauhoa, 0,6 dl hasselpähkinäjauhoa,1/2 tl leivinjauhetta, 1/2 tl laadukas suola, 2 tl psyllium, 3 munaa, 0,75 dl kookosöljy, 1 dl vaahterasiirappia, 0,5 tl aitoa vaniljaa, kookossokeria (sopivasti), raakakaakaojauhetta (sopivasti).

Taikina: sekoita kuivat ja märät ensin keskenään, sitten yhteen. Täytä muotit n. 1/3 vajaaksi, ja laita valmistumaan 175 asteiseen uuniin, n. 15-20 minuutiksi, kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.

Nyt kuppikakkusi ovatkin lähes valmiita, tarvitaan enää kuorrute. 🙂

Siirry siis valmistamaan suklaista kookoskermavaahtoa: ota kookoskermatölkki jääkaapista, missä olet a) säilyttänyt sitä tai b) antanut sen jähmettyä. Käytän itse aina Blue Dragonin tuotetta, sillä sen avulla olen saanut jähmeimmän kerman (ja tämän lisäksi tuote on saatavilla säilyketölkin sijaan pahvitölkissä, mikä on aina plussaa). Tunnustele kummalle puolelle kookoskerma on jähmettynyt, ja leikkaa purkki auki nestemäisen osan puolelta, ja kaada neste pois. (Jos olet juuri esim. valmistamassa smoothieta, voit käyttää nesteen esim. sen pohjana.) Kaavi jähmeä kerma astiaan, sekoita siihen makusi mukaan kookossokeria sekä raakakaakaojauhetta, ja vatkaa sitä hetki sähköisellä vatkaimella tai blenderillä, niin, että koostumus muistuttaa kermavaahtoa. Tarkista maku, ja kun olet tyytyväinen, oletkin valmis pursottamaan sen haluamallasi tavalla ihanien kuppikakkujesi päälle. Itse viimeistelin kuppikakut vielä sirottelemalla niiden päälle kookossokeria.

Karamelliset kuppikakut / Wellberries Karamelliset kuppikakut / Wellberries

2 kommenttia Karamelliset kuppikakut

 1. Micaela
  22.6.2016 at 18:09 (6 vuotta sitten)

  Aivan ihanat muotit! Mistä tuollaisia saa?

  Vastaa
  • tuuliaj
   22.6.2016 at 21:37 (6 vuotta sitten)

   Tästä reseptistä alkaa olemaan jo aikaa, mutta silloin taisin ostaa nuo Moko-marketista. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price