Arjen ripein raakakakku

Arjen ripein raakakakku / Wellberries

Pidän yksinkertaisista asioista, joiden kanssa ei tarvitse tuhrata kamalan kauaa aikaa, ellei huvita. Etenkin keittiössä, ja etenkin arkisin, kun aikaa tuntuu aina olevan liian vähän. Tämän raakakakku syntyi juuri niistä aineksista, mitä kaapissa oli, yksinkertaisesti ja turhia kikkailematta. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuuan (tai piirakkavuokakin käy) ja blenderin tms. Valmistuksessa menee alle 10 minuuttia aktiiviseen toimintaan, ja n. tunnin odottelu että jähmettyy. Pähkinät kannattaa liottaa, jos kakun tarve ei ole yllättävä ja sitä ehtii hieman suunnitellakin!

Arjen ripein raakakakku
Pohja:
4 dl mulpereita
4 dl mantelijauhoa
2 rkl raakakaakaojauhetta
n. 1 dl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä (miel. liotettuina)
2 banaania
3 dl mustaherukoita (tai mitä vaan marjoja)
1,5 dl kookosöljyä.

Aloita pohjasta: blendaa ensin mulperit, lisää jauhot ja mausteet, lisää vesi. Sekoita hyvin. Levitä leivinpaperoidulle irtopohjavuualle, ja siirrä pakkaseen hetkeksi. Mikäli taikinaa on hankala levittää, kostuta hieman käsiäsi niin se ei tartu.

Täyte syntyy cashew-pähkinöistä (liota niin kauan kuin ehdit, suositus min. 4h), jotka sekoitetaan ensin murskaksi yksinään, lisätään mukaan banaanit, ja sekoitetaan tasaiseksi. Heitetään joukkoon marjat ja juokseva kookosöljy, jätetään hetkeksi pyörimään. Tarkista maku, ja levitä pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Siirrä pakkaseen valmistumaan, noin tunniksi.

Ota vuoka pois pakkasesta kun kakkusi on jähmettynyt, ja koristele vaikka kookoshiutaleilla. Kakku on ihanan raikas, ja mulpereiden toffeemainen makeus taittaa mustaherukoiden kirpeyttä juuri sopivasti. Plussaa tulee siitäkin että se säilyy nättinä huoneenlämmössä pitkään.

Arkisen illan pikakaunistus, sanoisin.

Arjen ripein raakakakku / Wellberries

9 kommenttia Arjen ripein raakakakku

 1. snana
  17.3.2014 at 10:12 (9 vuotta sitten)

  voisikohan näissä käyttää “kiinnittäjäaineena” jotakin muuta kuin kookosöljyä, jonka makua inhoan?

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.3.2014 at 20:18 (9 vuotta sitten)

   Hmm.. Itse varmaan lähtisin rakentamaan kakun täytettä paksusta chia-geelistä ja kaakaovoista. Kakku saattaa kestää hieman heikommin lämpöä (riippuu toki kaakaovoin määrästä, mutta jos sitä tulee vain vähän) joten se varmaan kannattaisi säilyttää pakkasessa. Kookosöljyn olen kyllä huomannut olevan superhyvä näissä kakuissa, harmi ettet tykkään mausta! Kookosöljyä saa muuten mauttomanakin, oletkohan testannut sitä? Googlaa “kookosöljy mauton”, niin voit tarkastella tuotetta lähemmin. 🙂

   Vastaa
 2. Markus
  9.4.2015 at 14:58 (8 vuotta sitten)

  onnistuukohan 18cm irtopohjavuokaan?

  Vastaa
  • tuuliaj
   21.4.2015 at 18:23 (8 vuotta sitten)

   Hei Markus, pahoittelut, viestisi on päässyt menemään ohitseni, huomasin sen vasta. Oletkin varmasti jo kokeillut kakkua, tämän pitäisi onnistua loistavasti myös pienempään vuokaan. Jähmettymisessä menee ehkä hieman pidempään, se kannattaa huomioda. Herkullisia kakkuhetkiä! 🙂

   Vastaa
 3. Karoliina
  21.4.2015 at 18:20 (8 vuotta sitten)

  Hei! Ihanan simppeli resepti

  Vastaa
 4. Karoliina
  21.4.2015 at 18:21 (8 vuotta sitten)

  Millähän nuo mulperit voisi korvata?

  Vastaa
  • tuuliaj
   21.4.2015 at 18:25 (8 vuotta sitten)

   Hei, tämä resepti on tosiaan simppeli ja suunniteltu jotta yhä useampi “uskaltaisi” kokeilla raakakakun valmistusta. 🙂 Mulperit voit korvata vaikka taateleilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä, mutta siinä tapauksessa tarvitset vähemmän vettä kuin ohjeessa sanotaan. Toivottavasti tykkäät kakusta!

   Vastaa
 5. Karoliina
  24.4.2015 at 16:00 (8 vuotta sitten)

  Käytin loppujenlopuksi kuitenkin mulpereita. Mielettömän hyvä kakku, juuri sopivasti happamuutta ja makeutta!

  Vastaa
  • tuuliaj
   24.4.2015 at 21:21 (8 vuotta sitten)

   Kiva kuulla että tykkäsit! Tämä on, yksinkertaisuudestaan huolimatta, yhä yksi lempikakuistani!

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price