32 ja pari keksiä

Eilen oli syntymäpäiväni, ja huomasin seestyneeni.

Sen sijaan, että olisin viettänyt syntymäpäivääni edeltävän illan vanhenemisen apeissa tunnelmissa Kallion baareissa, tein hyväntuulisena keksejä. Jos 25-vuotias minäni olisi nähnyt tämän, olisi hän nostanut hämmentyneenä kulmiaan ja piilottanut lisää tiskejä uuniin. 32-vuotias minä sen sijaan teki toisenkin pellillisen keksejä, ja otti uuden vuoden ihan tyytyväisenä vastaan. Ei kovin villiä, myönnettäköön, mutta maukasta. Nämä mulperi-pekaanikeksit ovat juuri sopivan rapeita, ja jälleen kerran makeutuksesta vastaa vaahterasiirappi, yksi lempimakeuttajistani, joka tuo kekseihin karamellimaista makua. Keksit sopivat erinomaisesti myös skumpan kanssa, ettei menisi liian tervehenkiseksi.

Seesteisyyttä meinasi ihan vähän horjuttaa se, että kaikki työkavereilleni tarkoitetut ihanat keksit unohtuivat uuniin, juuri niin pitkäksi aikaa, että maku ja rakenne kärsivät liikaa. Aineksia ei uuteen satsiin ollut, joten työkaverini saivat tyytyä kuulemaan, kuinka ihania keksejä olinsuunnitellut heille tuovani. En tiedä uskoiko kukaan. Vihdoin tänään illalla ehdin tekemään keksit uudestaan, joten huomenna työkaverini saavat syödä 32 vuotta ja 2-päivää – keksejä. Parempi hieman myöhemmin kuin palaneina, vai mitä olette mieltä. 🙂

Kuten aika suuri osa resepteistäni, nämäkin keksit syntyvät nopeasti. Aktiivista keksien tekoa n. 10 min, loput valmistuajasta (n. 20-30 min) jääkaapissa ja uunissa. Mikäli haluat kekseistäsi hieman rouskuvampia, jätä ne hetkeksi uuniin otettuasi sen pois päältä. Mutta olethan varovainen, ettei maailmaan synny lisää palaneita keksejä.

Pekaani-mulperikeksit (n. 20 kpl.)

2,5 dl mantelijauhoa, 0,5 dl kookosjauhoa, 0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä, 2 rkl psylliumia, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl laadukasta suolaa, 1 tl aitoa vaniljaa, 1 dl pekaanipähkinöitä , 1dl mulpereita. 2 munaa, 1 dl kookosöljyä, 0,5 dl vaahterasiirappia.

Laita uuni lämpiämään kohti 160 astetta. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, sitten märät. Mikäli kookosöljysi ei ole juoksevaa, sekoita märät esim. tiskialtaassa vesihauteessa, jotta ne varmasti sekoittuvat hyvin keskenään. Sekoita sitten aineet yhteen, ja laita taikina hetkeksi (n. 10 minuuttia) jääkaappiin – näin sitä on helpompi muotoilla.

10 minuutin jälkeen ota taikina jääkaapista, ja muotoile siitä haluamasi muotoisia keksejä leivinpaperoiduille pellille. Laita uuniin, ja jää odottelemaan herkkukeksiesi valmistumista. Vaikka sitä skumppaa siemaillen!

Nämä keksit ovat tietenkin gluteenittomia ja maidottomia, mutta myös kuitu – proteiinirikkaita. Vatsakin kiittää. 🙂

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now $2,695 ▸ Buy now or, finance for $2,695
12 payments of $224.58 Details
▸ Start payment plan

geturnet.com

Buy now for: $2,695

Questions? Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

geturnet.com is for sale

Buy now: $2,695 ▸ Buy now
or
12 payments of $224.58 ▸ Start Payment Plan

Make 12 monthly payments of $224.58 | Pay 0% interest | Start using the domain today. See details.

30-day money
back guarantee

Quick delivery of
the domain

Safe and secure
shopping

Questions? We can help: 1‑303‑893‑0552

Call us to learn how we can help you get more value from your domain

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain nameE
A
D
T
M
See more testimonials

FAQs

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Other domains you might like

See more...