32 ja pari keksiä

Eilen oli syntymäpäiväni, ja huomasin seestyneeni.

Sen sijaan, että olisin viettänyt syntymäpäivääni edeltävän illan vanhenemisen apeissa tunnelmissa Kallion baareissa, tein hyväntuulisena keksejä. Jos 25-vuotias minäni olisi nähnyt tämän, olisi hän nostanut hämmentyneenä kulmiaan ja piilottanut lisää tiskejä uuniin. 32-vuotias minä sen sijaan teki toisenkin pellillisen keksejä, ja otti uuden vuoden ihan tyytyväisenä vastaan. Ei kovin villiä, myönnettäköön, mutta maukasta. Nämä mulperi-pekaanikeksit ovat juuri sopivan rapeita, ja jälleen kerran makeutuksesta vastaa vaahterasiirappi, yksi lempimakeuttajistani, joka tuo kekseihin karamellimaista makua. Keksit sopivat erinomaisesti myös skumpan kanssa, ettei menisi liian tervehenkiseksi.

Seesteisyyttä meinasi ihan vähän horjuttaa se, että kaikki työkavereilleni tarkoitetut ihanat keksit unohtuivat uuniin, juuri niin pitkäksi aikaa, että maku ja rakenne kärsivät liikaa. Aineksia ei uuteen satsiin ollut, joten työkaverini saivat tyytyä kuulemaan, kuinka ihania keksejä olinsuunnitellut heille tuovani. En tiedä uskoiko kukaan. Vihdoin tänään illalla ehdin tekemään keksit uudestaan, joten huomenna työkaverini saavat syödä 32 vuotta ja 2-päivää – keksejä. Parempi hieman myöhemmin kuin palaneina, vai mitä olette mieltä. 🙂

Kuten aika suuri osa resepteistäni, nämäkin keksit syntyvät nopeasti. Aktiivista keksien tekoa n. 10 min, loput valmistuajasta (n. 20-30 min) jääkaapissa ja uunissa. Mikäli haluat kekseistäsi hieman rouskuvampia, jätä ne hetkeksi uuniin otettuasi sen pois päältä. Mutta olethan varovainen, ettei maailmaan synny lisää palaneita keksejä.

Pekaani-mulperikeksit (n. 20 kpl.)

2,5 dl mantelijauhoa, 0,5 dl kookosjauhoa, 0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä, 2 rkl psylliumia, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl laadukasta suolaa, 1 tl aitoa vaniljaa, 1 dl pekaanipähkinöitä , 1dl mulpereita. 2 munaa, 1 dl kookosöljyä, 0,5 dl vaahterasiirappia.

Laita uuni lämpiämään kohti 160 astetta. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, sitten märät. Mikäli kookosöljysi ei ole juoksevaa, sekoita märät esim. tiskialtaassa vesihauteessa, jotta ne varmasti sekoittuvat hyvin keskenään. Sekoita sitten aineet yhteen, ja laita taikina hetkeksi (n. 10 minuuttia) jääkaappiin – näin sitä on helpompi muotoilla.

10 minuutin jälkeen ota taikina jääkaapista, ja muotoile siitä haluamasi muotoisia keksejä leivinpaperoiduille pellille. Laita uuniin, ja jää odottelemaan herkkukeksiesi valmistumista. Vaikka sitä skumppaa siemaillen!

Nämä keksit ovat tietenkin gluteenittomia ja maidottomia, mutta myös kuitu – proteiinirikkaita. Vatsakin kiittää. 🙂

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price