Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Chia-vispipuuro

Kesä on lopuillaan, ja olen huomannut törmääväni ihanaan ja kuohkeaan vispipuuroon eri lehdissä ja blogeissa. Gluteenittoman ruokavalion ansiosta on tämäkin ihana ruoka poistunut listaltani, ja mielessäni onkin jo hetken pyörinyt ajatus sen tekemisestä omaan ruokavaliooni sopivaksi. Tänä aamuna tein ensimmäisen kokeilun, ja ehkä arvaatkin, koska tätä tekstiä kirjoitan, siitä tuli superhyvää. Kuohkeaa, puolukkamaista ja tietenkin, todella ravintorikasta.

Vispattuun chia-puolukkapuuroon tarvitset vain: 1 dl chia-siemeniä, 3,5 dl vettä, 2,5 dl puolukoita, 3 pientä (tai kaksi suurta) banaania, 2 rkl hunajaa. (Ohje on ainakin kahdelle, jos nautit puurosi yksin, puolita määrät.)

Valmista chiasta ja vedestä geeli (anna turvota kunnes vesi on imeytynyt), ja blendaa ne yhteen banaanien kanssa. Lisää puolukat ja hunaja, ja anna pyöriä kunnes on sopivan kuohkeaa.

Näin, nyt olet valmis. Hukutathan puurosi mantelimaitoon, ja nauti! Onpa muuten siistiä huomata, että lähes kaikki ruuat ovat korvattavissa gluteenittomasti (ja ravintorikkaasti) – jos näin haluaa, siis!

Ps. Mikäli sairastat autoimmuunisairautta, tai sinulla on geneettinen alttius sairastua, otathan enemmän selvää chia-siemenistä ja niiden sopivuudesta juuri sinun ruokavalioosi. On tärkeää, että muodostat oman näkemyksesi. Chian sanotaan lepyttävän jopa ärtynyttä suolta, ja toiset tahot muistuttavat sen antiravinteista. Esim. tästä voit lukea hieman lisää, ja sitten tästä. Chia on ravinneprofiililtaan lähes täydellistä ruokaa (omega 3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja, etenkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä). Itse rakastan näitä monipuolisia siemeniä, mutta jos tarvetta, tutustuthan aiheeseen lisää! xxx

6 kommenttia Chia-vispipuuro

 1. Tanja
  2.3.2014 at 11:50 (7 vuotta sitten)

  Löysin tämän ohjeesi Life-lehdestä (1/2014) ja tänään sitä testasin. Uskomattoman herkullista ja ihanaa! Ja miten helppo (vrt.perinteinen vispipuuro). Tämä jää meidän ruokalistaamme pysyvästi!
  Ja tämän perusteella tulen tutustumaan blogiisi ja kaikkiin muihinkin ohjeisiisi kyllä innolla. Kiitos <3

  Vastaa
  • tuuliaj
   3.3.2014 at 18:48 (7 vuotta sitten)

   Mahtavaa kuulla että tykkäät puurosta, ja kiitos viestistäsi! Toivottavasti tykkäät muistakin ohjeista!
   <3

   Vastaa
 2. Eveliina
  26.9.2016 at 14:01 (4 vuotta sitten)

  Nyt olisi taas vispipuuron teon aika, ja mietiskelin olisiko sinulla ideaa banaanin korvaajaksi? Oma vatsa ei siitä yhtään tykkää, ja olisi ihana saada puolukat käytettyä chian kanssa. Hyvää syksyä! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   29.9.2016 at 18:35 (4 vuotta sitten)

   No nyt tosiaan on hyvä aika tehdä vispipuuroa! Itse kokeilisin puuroa päärynällä tai omenalla, veikkaan että lopputulos ei ole ihan yhtä kermaisen pehmeä, mutta ihanan makea kuitenkin. 🙂 Ihanaa syksyä myös sinne!

   Vastaa

2Pingbacks & Trackbacks on Chia-vispipuuro

 1. […] Vispipuuro chiasiemenistä ja puolukoista on ehkä yksi lempireseptejäni. Te piditte vielä enemmän sen […]

 2. […] alkaa olla jo monta vuotta (yli neljä, jos tarkkoja ollaan!) kun valmistin ensimmäisen kerran chia-vispipuuroa. Resepti syntyi kuin vahingossa, ja siihen ihastui pian moni muukin: chia-vispipuuro on saanut […]

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199