Seesamlihapullat & bataattilisäke (ja hieman laadukkaasta lihasta)

Mahtavinta on tietää syövänsä lihaa, joka ei ole turhaan kärsinyt. Helpottaa, että valinnoillaan voi tukea vähän onnellisempien eläinten elämää, sellaisten, jotka ovat saaneet syödä sitä mitä ne luotiin syömään, ja saaneet elää vapaammin. Tilaamme meillä kotona syötävän lihan suoraan luomutilalta, jonka pitäjä on tarkastanut myös eläinten teurasolot, ja itse teurasmatka on lyhyt. Nämä faktat tekevät hieman paremman mielen eläinten syömisestä, silloin kun lihaa syömme. Kyllä, kasvissyöntikin olisi hyvä vaihtoehto, ja niin elinkin seitsemän vuotta elämästäni. Lopulta kuitenkin löysin paremman olon sekasyöjän ruokavaliosta.

Fakta, että eläimet voivat paremmin kun saavat syödä niille luotua ruokaa on tärkeää, ihan eläintenkin hyvinvoinnin kannalta, mutta tärkeää se on myös lihan maun ja laadun kannalta. Kun eläimiä syötetään soija – ja viljapainotteisella ruokavaliolla, muuttuu lihan rasvahappokoostumus, ja liika omega6 – rasvahapon saanti aiheuttaa ja ylläpitää ihmisen elimistössä tulehdusta. Sen taas epäillään olevan monien sairauksien syynä (The Silent Killer – kuten Time-lehti on artikkelissaan tilaa kuvannut). Tilaa voi toki parantaa pitämällä huolta riittävästä omega3-saannista, mutta tasapaino on helpompi säilyttää kun syö laadukasta ruokaa. Ihan toinen seikka sen sijaan onkin geenimanipuloidun soijan käyttäminen rehussa, jolle Suomi on nyt avannut ovensa. Sille voisi omistaa monia kirjoituksia, joten en nyt uppoudu siihen tarkemmin tänään. Syyt luomulihan suosimiseen kuitenkin vain kasvavat.

Joka tapauksessa, siihen reseptiin siis ja ohjeeseen miten ankeahkon viikon suunnan saa käännetyksi! Aloitin kaatamalla lasillisen hyvää punaviiniä. Hengitin syvään ja maistelin viiniä. Heti tuntui vähän paremmalta. Jatkoin, kuten alla.

Seesamlihapullat, bataattipasta ja avocado-cashew-kastike

Lihapulliin tarvitset 400g hyvää jauhelihaa, 1/2 sipulin, 1/2 chilin, 2 rkl soijakastiketta, 1 tl kalakastiketta, 1 kananmunan, 1 rkl psyllium, suolaa ja pippuria. Kuorrutukseen seesaminsiemeniä. Pilko sipuli ja chili pieneksi, ja sekoita yhteen muiden ainesten kanssa. Pyörittele palloiksi ja pallot seesaminsiemenissä. Paista (voit myös käyttää uunia, kuinka haluat) kookosöljyssä ruskeiksi ja herkullisiksi.

Bataattipastaan tarvitset ison, tai 2-3 pientä bataattia, kookosöljyä, suolaa ja pippuria. Kuori bataatit ja tee niistä pastaa (itse käytin raastinta: en omista mitään sen hienompaa välinettä), mausta ja paista kookosöljyssä pannulla kunnes pehmenee ja väri hieman muuttuu. Tarkista maku.

Avokado-cashewkastikkeeseen tarvitset 2 dl liotettuja cashew-pähkinöitä, 2 avokadoa, 1/2 chiliä, n. 1/2 punttia korianteria, n. 5 aurinkokuivattua tomaattia, n. 0,5 dl oliiviöljyä, yhden sitruunan mehun, suolaa ja pippuria. Aloita tekemällä pähkinöistä murskaa blenderissä, ja lisää avocadot ja öljy. Blendaa mahdollisimman tasaiseksi, saatat joutua hieman kaapimaan kastiketta takaisin blenderin keskelle. Lisää muut, pilkotut ainesosat ja sitruunan mehu. Mausta, ja maista. Lisää mausteita tarvittaessa.

Kuorittuja hampunsiemeniä ja korianteria tarvitset annoksen viimeistelyyn.

Kata kauniisti, kokoa annos ja jos mahdollista, nauti hyvässä seurassa, sen hyvän viinin kanssa. Jälkiruuaksi söimme aurinkokakkua. Sen reseptin tosin saatte myöhemmin, sillä ohjeessä löytyy vielä pientä fiksailtavaa.

Paremmalle loppuviikolle!

2 kommenttia Seesamlihapullat & bataattilisäke (ja hieman laadukkaasta lihasta)

 1. Luomua
  7.1.2015 at 22:05 (8 vuotta sitten)

  Mistähän löytäisin pk-seudulla tilan josta saisi niittylihaa tilattua?:) meillä pieni allerginen poika ja hänelle sopii karitsa mutta voisin kokeilla nautaakin jos löytäisin niittylihaa:)

  Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Seesamlihapullat & bataattilisäke (ja hieman laadukkaasta lihasta)

 1. […] aikaisemminkin kirjoittanut hieman laadukkaasta lihasta (esim. täällä). Olin monia vuosia kasvissyöjä, kunnen palasin sekasyöjän ruokavalioon, joka on muutaman […]

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan