Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Bataattileivät avokadolevitteellä

Viikon bataattipastasta ylijääneet bataatit löysivät loppusijoituskohteen bataattileivistä, missä ne pääsivätkin näyttelemään pääroolia yhdessä vuodenjuuston kanssa. Bataatin miedon maun ansioista leipää voi maustaa rohkeasti omilla lempimausteillaan, tässä jauhettua korianteria, mustapippuria ja oreganoa. Sopii erinomaisesti salaatin seuraksi tai syötäväksi sellaisenaan!

Resepti on tietenkin gluteeniton, mutta myös lehmänmaidoton. Pyrin käyttämään vuohen – tai lampaanmaidosta valmistettuja tuotteita, mielummin kuin perusmaitoa (tämä on kyllä periaate mistä aina välillä lipsun: kun päädyn ihanan juustotarjottimen eteen, menen ystävien luo syömään (haluan yhä saada kutsuja dinnereille, hah) tai ravintolassa pitää valita onko ruoka gluteeniton VAI maidoton). Lehmänmaito jättää tähän osoitteeseen helposti tukkoisen olon, ja valitettavasti myös ihoni reagoi helposti isompiin määriin maitoa. Perusarjessa ja täällä blogissa lehmänmaito on aina kuitenkin korvattu muilla (mielestäni paremmilla) vaihtoehdoilla. Kalsiumin puutetta ei muuten tarvitse maidottomassa ruokavaliossa pelätä, kunhan ruokavalio on muuten monipuolinen. Kalsiumia saa mm. vihreistä lehtikasviksista, manteleista, saksanpähkinöistä, kaalista, persiljasta, pavuista, amarantista, auringonkukansiemenistä ja vaikka mistä muusta! Ja onhan “jännää”, että osteoporoosi on yleisintä juuri niissä maissa missä maitoa kulutetaan eniten, vai mitä sanotte?

Lehmänmaidon juomiseen on siis yhdistetty vaikka mitä negatiivisia seikkoja, kuten juuri liman kertyminen ylihengitysteihin (jos kärsit jatkuvasta nuhasta, koita jättää maito hetkeksi pois ja katso helpottuuko olo), vatsavaivat tietenkin, eikä maidonjuonti ole yhtään sen eettisempää kuin tehotuotetun lihankaan syönti. Myös koko maidonjuonnin tarpeellisuutta kritisoidaan, ja ihmetellään miksi ihmiset ovat päätyneet juomaan juuri vasikan ruokaa. Tämäkin aihe tosin ansaitsee oman postauksensa, lisää siis myöhemmin.

Ja sitten taas itse reseptiin:

Bataattileivät: n. 7 dl raastettua bataattia, 2 dl raastettua kovaa vuohenmaitojuustoa, 4 rkl mantelijauhoa, 4 rkl kookosjauhoa, 2 rkl psylliumia, 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä, 4 munaa, 1 tl laadukasta suolaa, mausteita kuten haluat, tässä: jauhettua korianteria, mustapippuria, oreganoa. Hieman kookosöljyä leivinpaperin öljyämiseen.

Pyöritä raastettua bataattia hetki blenderissä, jotta raasteesta tulee hienoa. Sekoita bataatti, raastettu juusto ja kuivat aineet keskenään. Lisää sitten munat, ja mausta haluamallasi tavalla. Muotoile haluamasi muotoisia leipiä öljytylle leivinpaperille, ja siirrä valmistumaan uuniin. Omat leipäni olivat 175 asteessa n. 30 minuuttia, jonka jälkeen ripottelin leipien päälle hieman lisää juustoa, ja siirsin ne takaisin uuniin n. 10 minuutiksi.

Avocadolevite: 2 avocadoa, 1/2 sitruunan mehu, lehtipersiljaa sopivasti, n. 5 aurinkokuivattua tomaattia, suolaa, pippuria. Muussaa avocado kulhoon esim. haarukalla, hienonna tomaatit pieniksi ja lisää muut aineet. Sekoita, ja tarkista maku.

Kokoa leivät ja käy perjantaibataattisi kimppuun!

3 kommenttia Bataattileivät avokadolevitteellä

 1. Maija Hannonen
  26.4.2015 at 22:19 (4 vuotta sitten)

  Äsken lähti vahingossa tyhjänä. Olin kirjoittamassa, että tein tänään tämän leivän ja se tulee jäämään vakituiseen käyttöön. Todella hyvää 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   27.4.2015 at 09:45 (4 vuotta sitten)

   Nämä ovat ehdottomasti yksi omistakin lemppareistani!:) Kiva kuulla että tykkäsit!

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199