Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Pehmeä kukkakaalileipä

Leipäsarja jatkukoon, kukkakaalileivällä. Olen nähnyt eri paleo-blogeissa versioita tästä, ehkä sinäkin. Useat resepteistä ovat kuitenkin vaikuttaneet hieman turhan “monimutkaisilta” ja päätin tehdä leivästä hieman ronskimman version, sellaisen, jossa munanvalkuaisia ei tarvitse erotella, eikä tehdä ihan kamalasti muutakaan, jos ihan totta puhutaan – kyseessä on helppo leipä. Leivät muuten maistuvat todella vahvasti kukkakaalille – jos rakastat sen makua, hyvä, suosittelen kokeilemaan. Jos et, skippaa tämä ohje ja siirry vaikka näiden bataattileipien pariin – niiden maku on miedompi.

Tähän leipään tarvitset 7dl pieneksi paloiteltua kukkakaalia, 3dl kookosjauhoa, 4 munaa, 0,75dl kookosöljyä, 1,5tl suolaa, 1,5tl leivinjauhetta, 2 rkl psylliumia, kourallinen auringonkukansiemeniä, pippuria, ja muita mausteita makusi mukaan (tässä: korianteria, kuminaa).

Hienonna kukkakaali todella hienoksi blenderissä, ja kaavi kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja muut kuivat aineet, ja lopuksi munat ja öljy. Mausta ja sekoittele hetki, niin että on varmasti tasaista. Leivinpaperoi leipä – tai kakkuvuoka, ja painele taikina vuokaan. Paista 175 asteessa, n. 35-40 minuuttia, kunnes ihana leipäsi on hieman noussut ja saanut ylleen kauniin värin.

Olen kehittänyt pienimuotoisen addiktion avokado-levitteisiin ja -kastikkeisiin, ja pysyin uskollisena addiktiolleni tässäkin reseptissä. Voiko variaatioita avocakadosta muka olla liikaa? Epäilen, ettei ole mahdollista. Siispä, aloitetaan levitteen valmistus.

Tähän avokado-artisokkalevitteeseen tuli näiden kahden pääraaka-aineen lisäksi korianteria, hieman sitruunaa, loraus hyvää öliiviöljyä ja n. 5 kpl. aurinkokuivattuja tomaatteja (avokadoja 2 kpl, latva-artisokkaa pieni lasipurkillinen, ilman öljyä). Valmistin levitteen blenderissä, lisäillen raaka-aineet vuoronperään mukaan. Saatat joutua hieman kaapimaan levitettä blenderin reunoilta, jotta tulee tasaista. Eikä haittaa, vaikka ei ihan niin tasaista tulisikaan, maku tulee joka tapauksessa olemaan mahtava!

Leikkaa leivästäsi varovaisesti viipaleita, ettei leipä mene rikki. Levitä levite päälle, ja ravintorikas iltapalasi on valmis. Herkuttele, ja samalla saat mm. proteiinia, kuitua, hyviä rasvahappoja ja monia vitamiineja. Nam.

Ensi viikon vietänkin tiiviisti muiden tekemien ruokien äärellä, kun käyn tsekkaamassa New Yorkin gluteenittoman ruoan tarjonnan. Can’t wait! Leipäsarjakin muuten saa vielä jatkoa, reissun jälkeen, syksyn hieman edetessä. Stay tuned..

2 kommenttia Pehmeä kukkakaalileipä

 1. Raisa Hyväri
  30.10.2014 at 09:23 (6 vuotta sitten)

  Hei,
  Kiitos ihanista respteistäsi. Voiko tässä kukkakaalileivässä kookosjauhot korvata esim. mantelijauhoilla? Olen aika uusi glut.free jauhojen parissa ja en tiedä, miten ne vaikuttavat taikinan koostumukseen.
  Iloisia kokkauksia!

  Vastaa
  • tuuliaj
   31.10.2014 at 12:32 (6 vuotta sitten)

   Hei,
   Kiitos viestistäsi, ihanaa että olet tykännyt resepteistä! 🙂 Kookosjauhoa ei voi suoraan korvata muilla jauhoilla, sillä se imee itseensä paljon enemmän nestettä. Suosittelen siis tässä reseptissä käyttämään kookosjauhoja.
   Iloisia kokkauksia myös sinne! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199