Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Tuhdin tulinen raakalasagne

Matkan (ja kaikkien sen aikana syötyjen höttöhiilareiden & juustojen) jälkeen on ollut ihana palata perusarkeen, itsetehtyjen mehujen ja ravitsevan ruuan pariin. Kuulun ihmisiin, jotka huomaavat syödyn ruuan vaikutuksen olossaan nopeasti, niin huonossa mutta myös hyvässä. Niinpä pienestä jetlagista huolimatta alkaa vatsa ja olo tuntumaan taas normaalilta (hyvältä, siis), reissun sokerikuorman jälkeen.

Eilisen aikana valmistui itseasiassa muutamaakin eri mehua, ja illalliseksi tämä raakalasagne. Sen “juustoisuudesta” vastaa cashewkastike oluthiivahiutaleilla, tulisuudesta chilinen tomaattipaprikakastike, ja annokseen aavistuksen raikkautta tuo pestokastike. Annos on täyttävä, ja alla olevista aineksista riittää reilusti kahdelle suuriruokaisellekin, meiltä jäi jopa yksi annos seuraavalle päivälle. Ja vaikka annos on tuhti, jää olo tämän lasagnen jälkeen kuitenkin ihanan kevyeksi eikä turvotusta tarvitse pelätä.

Lasagnelevyihin tarvitset yhden suurehkon kesäkurpitsan. Siivuta se pitkiksi siivuiksi, ja ripottele siivujen päälle laadukasta suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Jätä odottelemaan hetkeksi, kun valmistat kastikkeet.

Juustokastike valmistuu blendaamalla 3dl liotettuja (väh. 4h) cashewpähkinöitä, 0,75dl oliiviöljyä, 0,5-0,7dl oluthiivahiutaleita (maistele ja lisää oman makusi mukaan), 1/2 tl muskottia, suolaa ja pippuria, hieman (n. pari ruokalusikallista) limen mehua. Heitä ensin blenderiin pähkinät, tee niistä mursketta ja lisää öljy, sekoita suht tasaiseksi. Lisää oluthiivahiutaleet ja mausteet, anna pyöriä kunnes on tasaista, ja tarkista maku. Huom. Kastike on aika tuhtia, joten saatat joutua hieman kaapimaan sitä blenderin reunoilta, mutta ei hätää – kosteuden lasagneen tuovat ne muut kastikkeet. (Oluthiivahiutaleet muuten ovat reseptin ainoa osa, joka ei ole  oikeasti raakaruokaa – mutta toisaalta ovat niin ravinnerikkaita, että saavat sen anteeksi.)

Tomaattikastike valmistuu 2 tomaatista ja 1/2 punaisesta paprikasta, mukaan tarvitset 1 kynnen valkosipulia, palasen sipulia, 1/2 palon chiliä (tai vähemmän mikäli et pidä tulisesta), n. 5 aurinkokuivattua tomaattia, 2 rkl limen mehua. Mikäli kastike tuntuu olevan kovin juoksevaa, lisää mukaan 1-2 rkl psylliumia, joka tekee kastikkeesta sakeampaa (ja lisää sen kuitupitoisuutta). Blendaa ainekset, ja oletkin melkein valmis!

Pestoon tarvitset 1,5dl pinjansiemeniä, 0,5dl oliiviöljyä, puntin basilikaa, suolaa ja pippuria, hieman limeä lopuksi. Nämäkin blenderissä iloisesti hienoksi ja sekaisin.

Kasaa nämä kaikki yhteen: pohjalle kesäkurpitsaa, seuraavaksi juustokastiketta (levitä lusikalla, on aika kiinteää), tomaattikastiketta ja pestoa, ja jatka haluamallasi määrällä kerroksia. Koristele basilikalla, kuorituilla hampunsiemenillä – ja olet valmis.

Pidin muuten ennen raakalasagnen tekemistä jotenkin todella työlään oloisena, mutta voin vakuuttaa, ettei se oikeastaan ole. Kesäkurpitsan siivuttaa hetkessä, eikä blenderiä välttämättä tarvitse pestä kastikkeiden valmistamisen välillä – sekaisinhan ne menevät kuitenkin. Annoksesta muuten saat kevyen olon lisäksi vaikka mitä vitamiineja,  kivennäis – ja hivenaineita, entsyymejä, kuitua ja hyviä rasvahappoja. Herkullisia lasagnehetkiä!

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199