Gluteeniton New York

Ahh, terveisiä kaupungista, jossa voisin asua ihan vain sen ravintolatarjonnan takia! Viikko ei riittänyt mihinkään, ja suurinta huolta allekirjoittaneelle aiheutti pelko siitä, ettei ehtisi syödä tarpeeksi monessa paikassa (jos tämä muuten ei ole first world problem, niin mikä sitten.. hah). Nähtävyyksien ohella ihan yhtä suureen rooliin siis pääsivät gluteenittomat bakeryt (ihania!), ja ravintolat jotka olivat huomioineet poikkeuksellisen hienosti sekä erikoisruokavaliot että raakaruokailijat. Nyt on pitkäksi aikaa sokerivarastot täytetty kuppikakkujen avulla ja jetlag hieman painaa. Seuraavien viikkojen postauksissa pääosissa tulevat olemaan raakaruoka, smoothiet ja itsetehdyt mehut – nyt nimittäin tuntuu siltä että sille olisi tarvetta – ravintorikkautta pöytään!

Ensin kuitenkin palataan takaisin asiaan, eli NYCin ihaniin ravintoloihin.

Ravintoloita: 

Caravan of Dreams, East Village. Sekä raakaa että muuten ravintorikasta ruokaa, paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, luomu & vegaani. Plussaa hyvistä viineistä ja elävästä musiikista. Paikka on romanttinen ja jos käy hyvin, voit saada toisen terassin pöydistä. Kesäkurpitsapasta oli ihanaa, samoin kuin alkuruokana jakamamme raakatahnalautanen raakaleivällä. Jälkiruoka, mangoraakakakku, sen sijaan ei ehkä ihan niin hyvä, ja tuntui että annoksen ulkonäköön oli panostettu makua enemmän. Kokonaisuudessaan kuitenkin aivan ihana, suosittelen lämmöllä.

Sun in Bloom, Brooklyn. Gluteeniton, vegaaninen, kosher ja raaka. Enempää ei ravintolalta melkein uskaltaisi toivoakaan, paitsi ehkä luomuviinejä listalle. Annosten suht edulliset hinnat selittyivät pienehköllä annoskoolla. Ihania mehuja, hyvä ruoka ja kiva palvelu. Viinittömyyden takia suosittelisin kokeilemaan illallisen sijaan esim. ravintolan brunssia tai aamiaista. Huomaathan myös, että ravintola menee kiinni jo klo 21.

Risotteria, West Village: Gluteenitonta pizzaa. Superhyvää, ja valinnanvaraa löytyy. Alkuun pöytään saapuu ihania (gluteenittomia) leipä-juustotikkuja, joita muuten saa syödä niin paljon kuin haluaa. Älä kuitenkaan syö liikaa, jotta pizzalle jää tilaa. Paikassa on rento ja tiivis tunnelma.

The Spotted Pig, Greenwich. Nousee listalle vaikka ei olekaan sen enempää gluteeniton tai raakakaan, mutta aivan ihana. Mene paikalle ajoissa, ja kysy milloin olisi vapaita pöytiä. Odotellessa voit mennä drinkille tai kierrellä ihanaa aluetta. Tarjoilijat auttavat gluteenittomien vaihtoehtojen selvittelyssä, ja paikan hampurilainen kengännauharanskiksilla on superhyvä, ja toimii hyvin ilman sämpylääkin.

The Butcher’s Daughter, Nolita: Luomua, lokaalia, vegaania ja raakaa. Ihania salaatteja, tahnoja, mehuja, mantelimaitoa ja vaikka mitä muuta! Paikka ei ole saanut kovin imarteleviä arvostelua, mutta meidän kohdalla kaikki toimi moitteetta ja lounas oli onnistunut. Lisäksi itse ravintola on supersöpö.

The Northern Spy, East Village: Jos mahdollista, mene tähän ihanaan ravintolaan sunnuntai-iltana. Voimassa oli todella hyvä kolmen ruokalajin menutarjous, jonka sai muunneltua gluteenittomaksi. Myös menun lehtikaalisalaatti vaikutti aivan ihanalta.

Bareburger (monia paikkoja): Mielettömän mehukas hampurilainen riisisämpylällä. Kaikki lihavaihtoehdot ovat luomua, free rangea, ruoholla ruokittua ja vaikka mitä! 🙂 Jos hampurilaishimo iskee, suuntaa tänne.

Bakeryt: 

Tu-Lu’s gluten free bakery, East Village: Pieni söpö leipomo, jossa muutama asiakaspaikka. Kaikki on gluteenitonta (myös toasteja), ja osa maidottomia ja munattomia. Helppo ja herkullinen aamiaispaikka.

BabyCakes, Lower East Side: Kaikki tuotteet ovat vegaaneille sopivia, gluteenittomia, luonnollisilla väreillä värjättyjä, maidottomia, soijattomia ja suurin osa agavella makeutettuja. Itse paikka on pieni ja ehkä hieman vaatimattomankin näköinen, mutta asiansa he osaavat! Ihana. Kuvassa alempana teen sitä mitä teen parhaiten: syön.

Mangia Organics, Murray Hill (?): Take away- paikka ihan Bryant Parkin kupeessa. Toasteja, ja gluteenittomia leivoksia. Muutama asiakaspaikka, mutta paikan tunnelma ei houkuttele. Suosittelen nappaamaan mukaan lounaan, ja jos säät sallii, nauttimaan sen nurkan takana olevassa ihanassa Bryant Parkissa.

Lisäksi: useissa leipomoissa löytyy yksi tai muutama gluteeniton (tai ainakin jauhoton) vaihtoehto, mutta jos haluat voida valita listalta mitä vaan, mene yllä oleviin paikkoihin tai esim. Pip’s Place:n, jossa en valitettavasti ehtinyt käydä. Voit myös napata jostain bakerystä kuppikakkusi mukaan, ja nauttia ne vaikka jollain ihanalla terassilla. Esimerkiksi mojitojen kera, kuten kuvassa alla.

Löytyikö listalta muuten omaa suosikkiravintolaasi NYCissä? Jos ei, vinkkaathan sen kommenteissa!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price