Aurinkokakku

Aikaisemmassa postauksessa mainitsinkin jo aurinkokakun, jonka reseptitoteutukseen en silloin vielä ollut ihan 100% tyytyväinen. No nyt olen. Tai no, melkein. Käytin kuorrutuksessa liikaa ananasta, enkä malttanut  ehtinyt odotella tarpeeksi kauan kakun jähmettymistä, ja sen seurauksena kakku kostui ulkoreunoiltaan hieman liikaa tarjoiltaessa. Korjaan sen tässä ohjeessa, jotta teidän kakkunne pysyvät juuri sopivan kosteina ja kestävät katseita paremmin kuin minun yksilöni. Maku oli kuitenkin myös tässä kakussa enemmän kuin kohdallaan: raikas mutta silti täyteläinen. Kuin aurinko lempeän tuulisena kesäpäivänä.

Tämä ravitseva raakakakku kätkee sisäänsä tyrnejä, mangoa ja banaania – sen raikkaan kesätuulahduksen lisäksi, siis.

Aurinkokakun pohjaan tarvitset: 4dl mulperimarjoja, 3,5dl mantelijauhoa, 0,5dl kuorittuja seesaminsiemeniä, vettä n. 0,75 dl, 1 tl laadukasta suolaa. Raakaa kaakaojauhetta 1rkl, jos haluat kakkupohjasta hieman suklaanmakuisen.

Blendaa mulperit ensin hienoiksi, lisää sitten jauhot, siemenet ja kaakaojauhe, sekoita. Lisää varovasti vettä ja sekoittele matkalla. Levitä taikina leivinpaperoidulle irtopohjavuoalle, ja laita pakkaseen odottelemaan hetkeksi.

Täytteeseen: 3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä, 1,5 banaania, 3,5 dl tuoretta mangoa, 1 dl tyrnejä (+ hieman koristeluun), 1 rkl hunaja, 1tl aito vaniljajauhe, 1,5dl kookosöljy. Blendaa ensin cashewpähkinät hienoiksi, lisää banaanit, mango ja tyrnit. Sekoita. Lisää joukkoon kookosöljy, hunaja ja vanilja, ja anna pyöriä hetki. Tarkista maku. Kun toteat sen olevan täydellistä, on aika levittää täyte pohjan päälle. Laita sen jälkeen kakku takaisin pakkaseen.

Kuorrutus 1: Kookoskermavaahto. Tsekkaa ohje esim. täältä. Kun vaahto on valmista, levitä sekin kakun päälle, siirrä pakkaseen ja siirry viimeiseen vaiheeseen.

Kuorrutus 2: Tuore ananas: blendaa tuoretta ananasta hetki, niin että siitä tulee kuohkeaa. Anna kookoskermavaahdon hetki jähmettyä pakkasessa, ennen kuin levität ananaksen kakulle. Itse levitin kakulleni tätä ihanaa seosta n.2 dl, mikä siis oli liikaa kosteuden takia. Tee sinä seosta n. 1 dl. (tai 2 jos aiot säilyttää kakun pakkasessa).

Laita kakkusi vielä lopuksi pakkaseen jähmettymään, n. 30-45 minuutiksi, jotta myös ylimmät kerrokset jähmettyvät kunnolla. Suosittelen myös kakun säilytystä pakkasessa, hieman riippuen tosin lisäämäsi ananaksen määrästä. Muut kakun osat selviävät vaivatta oleskelusta myös jääkaapin puolella.

Aurinkoa!

4 kommenttia Aurinkokakku

 1. Janna
  12.3.2014 at 10:01 (9 vuotta sitten)

  Heippa.

  Kiitos ihanasta blogista 🙂 monena päivänä olen postauksia lueskellut ja päätin kysäistä paria asiaa. Olen pähkinöille ja manteleille allerginen, joten millä voisin nämä tuotteet leipomuksissa korvata?

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.3.2014 at 21:01 (9 vuotta sitten)

   Heippa Janna, kiitos itsellesi että luet blogia. 🙂 Kokeilepa korvata manteli/pähkinä tiikeripähkinällä (ei ole oikeasti pähkinä, vaan maamanteli ja sopii näin pähkinäallergisille). Sitä saa valmiiksi jauhettuna kuulemma ainakin Ruohonjuuresta, ja Cocovilla on niitä kokonaisina. En ole itse ehtinyt testata maamantelijauhoa vielä, mutta jos testaat tuotetta, tulethan kertomaan miten toimi! 🙂

   Vastaa
 2. Olivia
  28.3.2014 at 19:56 (9 vuotta sitten)

  Ihanan raikkaan näköinen! Voiko seesaminsiemenet korvata jollain muulla tai voiko tilalla käyttää kuorimattomia seesaminsiemeniä?

  Vastaa
  • tuuliaj
   29.3.2014 at 12:20 (9 vuotta sitten)

   Kiitos Olivia! Pohjan siemenet voit korvata oikeastaan “millä vaan”, myös esimerkiksi nostamalla mantelijauhon määrää 0,5dl, kookoshiutaleilla, tai vaikka kuorimattomilla seesaminsiemenillä. Ne tosin ovat kovempia kuin kuin kuoritut, joten saattavat vaikuttaa pohjan suutuntumaan. Toivottavasti tykkäät kakusta!

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price