Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Pikkupizzojen pauloissa

Saatatte ehkä muistaa, että bataattipostauksen yhteydessä kommentoin pizzaperjantain unohtamista – en ollut oikeastaan ihan tosissani. Tämän ihanan ruuan unohtamisen sijaan kannustaisin kuitenkin siirtämään huomion pizzan sisältöön, sillä tässä tapauksessa voit todellakin saada kaiken: herkullisen, juustoisen ja mehevän pizzan, ja samalla paljon ravinteita! Eikö kuulostakin houkuttelevalta? 

Nämä pizzat teimme yhdessä ihanan ystäväni kanssa, joka toivoi että tekisimme jotain hyvää ja helppoa gluteenitonta ruokaa yhdessä. “Tää on ihan kuin ois köksäntunnilla”, hän sanoi, mutta vaikutti silti se verran tyytyväiseltä että uskallan toivoa tunnelman olleen parempi kuin yläasteella. Tyytyväisyys vaan kasvoi meidän molempien kohdalla, kun pääsimme pizzojemme kimppuun – vai pitäisikö sanoa: pizzojemme pauloihin. 

Pizzoista siis puuttuu suolistolle rankka gluteeni ja lehmänmaidosta valmistettu juusto, joka aiheuttaa monille ongelmia. Vehnätaikina on korvattu eri siemenillä, proteiinilla ja kuidulla. On pohjaan piilotettu hieman nokkostakin, ja lehmänmaitojuusto korvattu vuohenjuustolla. Pizzat sopivat muuten myös Lihattoman lokakuun henkeen, ja vegaaneille sopivan annoksesta saat esim. ripottelemalla annokseen juuston sijaan oluthiivahiutaleita (lisääthän hiutaleet pizzaasi vasta kun olet ottanut sen uunista ja se on saanut jäähtyä hetken). 

Pikkupizzojen pohjiin tarvitset 2dl kurpitsansiemeniä, 0,5dl auringonkukansiemeniä, 2,5dl kuorittuja hampunsiemeniä, 2 dl mantelijauhoa, 0,5dl kuivattua nokkosjauhetta, 1 rkl psylliumia, 1 tl suolaa ja n. 2,5dl vettä. 

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Blendaa kurpitsan – ja auringonkukan siemenet hienoiksi, lisää mukaan hampunsiemenet, mantelijauho ja muut aineet. Sekoita hyvin. Levitä pellille haluamasi muotoisia “pizzapohjia”, voit tehdä minipizzoja, pikkupizzoja tai vaikka koko pellin kokoisen. Siirrä pizzapohjat uuniin, n.10-15 minuutiksi ennen täytteiden levittämistä pohjille. 

Siirry valmistamaan täyte, johon tarvitset: 1 munakoison, 1prk aurinkokuivattuja tomaatteja (isohko), 1prk oliiveja, 1 sipulin, ja isohkon palan kovaa vuohenjuustoa, pizzojen päälle rucolaa.

Viipaloi ensin munakoiso, ja ripottele palojen päälle suolaa, jätä itkettymään hetkeksi. Tee tomaatti”kastike”: sekoita aurinkokuivatut tomaatit, oliviit ja sipuli blenderissä hienoksi ja helposti levittyväksi tahnaksi. Kuivaa itkettyneet munakoisot ja marinoi viipaleita hetki oliiviöljyssä, balsamicossa, ja eri mausteiden kanssa (tässä: suola, musta – ja cayennepippuri). Paista viipaleet nopeasti pannulla pehmeiksi, ja raasta vuohdenjuusto.

Ota pizzapohjat pois uunista, ja lisää täytteet niiden päälle: levitä tomaatti-oliivitahna, munakoisot (laita reilusti) ja lopuksi juustoraaste. Siirrä pizzat takaisin uuniin, n.10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Lopuksi koristele annokset rucolalla. 

Tyytyväisiä hetkiä sinnekin! 🙂

 

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199