Raakaleivos (hieman terveellisempään herkutteluun)

Lähiaikoina on käynyt yhä selvemmäksi, että ihoni ei todellakaan tule toimeen puhdistetun sokerin kanssa. Etenkin maitoon yhdistettynä, lähes poikkeuksetta, ihoni reagoi, ärsyyntyy ja leppyy taas muutaman päivän kuluttua. Uskon, että tämä on ihoni opetus kaikista niistä vuosista, jotka elin enemmän tai vähemmän sokerihumalassa. Saatuaan tarpeeksi, kehoni kieltäytyy enää ottamasta valkoista sokeria vastaan, ainakaan suurina määrinä. Enkä voi oikeastaan syyttää sitä: vähemmästäkin hermostuu. Ja tämä kaikki siis on ihan ok, ja olen suostuvainen elämään kehoni toivomalla tavalla, jotta rauha säilyisi ja voisin paremmin. Mutta, mutta.

Haasteita  tuovat tilanteet, joissa olen väsynyt, nälkäinen tai muuten vain stressaantunut. Tämän viikon haaste liittyi työmatkaan, kahteen huonosti nukuttuun yöhön, ja nälkäiseen odotteluun lentokentällä. Meinasin lähes kompastua Toblerone – tarjoukseen (“siis kaksi JÄTTI-Tobleronea kympillä?”, väsyneet aivoni kiljuivat) ja kuin lihasmuistini käskystä käteni ojentuivat kohti näitä lähes puolen kilon patukoita. Lienee turha mainita, että unenpuutteen sumentamat aivoni eivät lähettäneet kieltäviä käskyjä, ja niin matkustin kotiin nämä patukat kainalossani. Ja nyt sitten koitan olla syömättä niitä, jotta juuri saavutettu välirauha ihoni kanssa säilyisi. Eilen en ihan onnistunut, tänään päätin onnistua. Ja kun töiden jälkeen oli opintoihin liittyvän puhelinpalaveriin noin tunti aikaa, oli keksittävä joku todella nopea Tobleronen korvaaja.

Huomaathan, että näillä mustaherukka-raakaleivoksilla ei ole oikeastaan mitään muuta tekemistä Tobleronen kanssa, kuin se, että molemmissa on suklaata& mantelia, ja molemmilla lähtee makeannälkä. Raakaleivoksessa luonnollisesti suklaa on raakaa suklaajauhetta ja manteli mantelijauhoa, mutta, close enough, korvaaja oli syntynyt.

Superhelppoihin raakaleivoksiin tarvitset: 1 dl cashewpähkinöitä (liotettuina, miel 4h, tässä: niin kauan kuin ehdit), 1dl mantelijauhoa, 1dl mulperi-marjoja, 1 reilu rkl kookosöljyä, ripaus laadukasta suolaa, 2 rkl raakasuklaajauhetta, 1tl psylliumia, 1rkl hunajaa, pari rkl vettä.

Blendaa ensin pähkinät, sitten lisää muut aineet. Lopuksi vesi, sekoittaen, 1-2rkl. Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia leivosten pohjia, tee kolo täytteelle. Siirrä pohjat hetkeksi pakkaseen.

Täytteeseen tarvitset 2 kypsää banaania, 2 dl mustaherukoita (sulatettuina), 1,5tl aitoa vaniljajauhetta, 1-2rkl lucumaa.

Blendaa ainekset sekaisin, lisää 1 rkl lucumaa, ja maistele. Lisää toinen tarvittaessa. Ota pohjat pois pakkasesta ja lisää niihin täyte. Siirrä leivokset vielä hetkeksi pakkaseen, ja odottele n. 30 minuuttia tai niin kauan kuin jaksat, ja koristele vielä mulpereilla.

Tarinan opetus? Itsensä kuunteleminen on helppoa, kun on levännyt ja syönyt hyvin. Koska näin ei läheskään aina ole, tarvitsemme terveellisempiä korvikkeita, jotka tyydyttävät makeannälkämme ja auttavat meitä valitsemaan paremmin. Samalla kun nämä ravintorikkaat korvikkeet ravitsevat meitä, tekevät ne siitä seuraavasta (paremmasta) valinnasta taas hieman helpomman. Yleensä en suosittele itsensä huijaamista, mutta sokerin kohdalla olen ehdottomasti sitä mieltä että se kannattaa. Hyviä ja ravitsevia huijaushetkiä sinnekin!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price