Rouskuvat ruusukaalit

Tämä ehkä maailman helpoin lisäke kuuluu samaan kategoriaan maailman helpoimman välipalan kanssa: yksinkertaista, kaunista, helppoa ja terveellistä!

Lisäkkeeseen tarvitset ruusukaaleja, kookosöljyä, suolaa ja pippuria. Chiliä, jos haluat mukaan potkua. Siisti ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi, heitä kuumalle pannulle kookosöljyn kanssa (älä säästele öljyä!), suolaa ja pippuria reippaasti perään. Paista, kunnes näyttää että ruusukaalit ovat saaneet hieman väriä ja aavistuksen pehmenneet. Huomaathan, että niiden on tarkoituskin jäädä rouskuviksi sisältä.

Lisäkkeen voit tarjoilla lähes minkä ruuan seurana tahansa, tai jopa valmistaa kaalit naposteltavaksi sellaisenaan.

Ruusukaaleilla ei ehkä ole houkuttelevin maine (kaikki varmaan voivat palauttaa mieleensä liian kypsiksi keitettyjen ruusukaalien maun..), mutta oikein valmistettuina ne ovat todella hyviä, eikä niiden ravinnerikkauskaan ole haitaksi. Ruusukaaleissa on paljon kuitua, C – A – ja K-vitamiineja.

Näistä viimeksi mainittu onkin saanut paljon huomiota osakseen viime aikoina, ja sen tärkeyttä on korostettu mm. luuston hyvinvoinnin yhteydessä. Tämä on tärkeää, sillä osteoporoosista on valitettavasti pikku hiljaa syntymässä uusi kansantautimme. Rohkeimmat veikkaavatkin, että K-vitamiini nostetaan tulevaisuudessa yhtä tärkeään rooliin kuin D-vitamiini tänä päivänä! Jäämme odottelemaan käykö näin, mutta sitä odotellessa suosittelen huolehtimaan K-vitamiinin saannista, vaikka se ei virallisiin suosituksiin ole vielä päätynytkään – vaikka näiden herkullisten ruusukaalien muodossa. Rousk!

 xxx
Ps. Muita K-vitamiinirikkaita kasviksia ovat mm. lehtikaali (oletkohan ehtinyt jo kokeilla lempisalaattiani?), pinaatti, basilika, persilja ja nokkonen. Lisää voit tsekata täältä.
Päivitetty 8.10.2014

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price