Täyteläinen maa-artisokkaleipä

.. Syntyi jotain aivan ihanaa. Jos rakastat maa-artisokan kermaista makua, suorastaan pyydän kokeilemaan tätä reseptiä! Mietin miten parhaiten kuvailisin leipien makua, ja maisteltuani muutaman (no okei, neljä), löysin oikean sanan: täyteläinen. Kyllä! Nämä leivät ovat täyteläisiä.

Näissä gluteenittomissa leivissä maistuu maa-artisokan lisäksi vuohenjuustofeta. Kookosjauhot ja psyllium vastaavat leipien proteiini- ja kuitupitoisuudesta, maa-artisokasta saat samettisen maun lisäksi myös rautaa, hampunsiemenistä hyviä rasvahappoja sekä monia eri vitamiineja. Levitteeseen päätyi tällä kertaa auringonkukansiemeniä, loput fetasta, korianteria, avokadoa ja marinoitua latva-artisokkaa.

Leipiin tarvitset n. 8dl raastettua maa-artisokkaa, n. 100g vuohenjuustofetaa, 1,5dl kookosjauhoa, 2rkl psylliumia, 1rkl kookosöljyä, 4 kananmunaa, kourallisen kuorittuja hampunsiemeniä, 1tl suolaa, 1/2tl. leivinjauhetta. (Mikäli et halua käyttää vuohenmaitotuotteita, voit korvata fetan tofulla.)

Aloita kuorimalla ja raastamalla maa-artisokka, ja aja raaste blenderillä massaksi. Lisää feta ja muut ainekset mukaan ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia ja kokoisia leipiä, ja paista n. 35 minuuttia n. 180 asteessa, kunnes leipäsi ovat saaneet väriä ja näyttävät herkullisilta.

Levitteen voit valmistaa kun leipäsi paistuvat uunissa. Laita blenderiin 1/2 avokado, puntti korianteria, kourallinen auringonkukansiemeniä, marinoitua latva-artisokkaa (n. 6 kpl), 50g fetaa. Tarvittaessa lisää öljyä, ja anna pyöriä blenderissä kunnes levite on tasaista. Tarkista maku, ja lisää mausteita mikäli tarvitsee.

Kun leivät ovat valmiita, ota ne uunista ja anna jäähtyä hetki. Levitä levite leivillesi, ja maista – kerro sitten, ihastuitko sinäkin!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price