Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Syksyn supersmoothie

Yllättäen viikonloppuna huomasin, että smoothiet ovat jääneet kirjoituksissani pahaan paitsioon, huolimatta siitä, että ne kuuluvat olennaisena osana aamuihini. Korjataanpa nyt siis tilanne! Tämä smoothie on ihanan värinen, raikkaan makuinen ja sisältää C-vitamiinia. Juoma parantaa vastustuskykyä ja auttaa kehoasi puolustautumaan viruksia vastaan. Samalla se helpottaa syksyn mahdollisesti mukanaan tuomaa stressiä, antaa energiaa ja tukee maksan toimintaa. Sopii siis syksyn flunssakauteen erinomaisesti (mihin emme tietenkään halua ottaa osaa).

Juoman lääkinnällisyydestä vastaavat reishi (lakkakääpä) ja shisandra. Reishi toimii adaptogeeninä, ja auttaa kehoasi sopeutumaan haasteellisiin tilanteisiin. Sen sanotaan parantavan keskittymiskykyä, voimistavan yleiskuntoa ja buustaavan immuunijärjestelmää. Tämän kaiken lisäksi se mm. auttaa kehoasi puhdistumaan. Shisandra sen sijaan on hapan marja, ja samoin kuin reishi, ojentaa shisandra auttavan kätensä stressinhallinnassa sekä maksan toiminnan tukemisessa. Se voi myös parantaa suorituskykyä, ja Kiinassa yrttiä on perinteisesti käytetty myös ihon nuorekkuuden säilyttämiseen (mikä ei luonnollisesti haittaa meitä ;)).

Bee Complex sen sijaan on raakahunajaa, missä on lisäksi siitepölyä sekä royal jellyä ja propolista – ihan mahtava paketti mineraaleja, vitamiineja, aminohappoja ja vaikka mitä! 🙂 Propoliksen kerrotaan olevan luonnon oma antibiootti joten tämä hunaja on luonnollinen valinta smoothieen, jolta odotetaan tukea syksyn haasteisiin.

Syksyn smoothieen tarvitset 2dl karpaloita, 2-3dl mansikoita, 1 banaanin, 4 rkl riisiproteiinia, 1 prk kookosmaitoa, 1-2tl reishiä, 1tl shisandraa, 1rkl kookosöljyä, 2 rkl hunajaa (tässä: Bee Complex), sopivasti vettä.

Laita ainekset blenderiin ja iloisesti sekaisin. Maistele, lisää hunajaa jos shisandran hapan maku tulee liikaa läpi juomastasi. Koristele lopuksi kookosmaidolla, ja flunssakauden salainen aseesi on valmis!

1Pingbacks & Trackbacks on Syksyn supersmoothie

  1. […] saapuu apuun, eipä hätää! Reishiä (eli lakkakääpää) käytän säännöllisesti myös smoothissa, mutta jo pidemmän aikaa olen kaivannut sen rauhoittavaa vaikutusta iltaisin. Olen sekoitellut […]

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199