Helppoon herkutteluun – lucumatoffee kookoksella

Rakastan helppoja herkkuja, toffeeta, lakritsia ja kookosta. Tänä iltana nämä kaikki päätyivät yhteen, ja tuntuivat tykkäävän toisistaan: sen verran harmoniselta heidän liittonsa maistui. Lucumatoffee on ylipäätään ihan mahtava keksintö, ja usko pois, jopa raakasuklaatakin helpompi valmistaa!

Perusaineet ovat lucuma-hedelmän jauhe, ja kookosöljy samassa suhteessa (tässä: 1,5dl kumpaakin). Sulata kookosöljy hauteessa, sekoita perusaineet toisiinsa ja lisää mukaan mitä mieleesi tuleekaan: tässä muutama teelusikka lakritsijuurijauhetta ja kookoshiutaleita (3 rkl). Heitä mukaan myös ripaus laadukasta suolaa, ja maistele, maistele ja maistele, kunnes seos on täydellistä.

Levitä seos leivinpaperoituun vuokaan, lautaselle tai muotteihin, ja siirrä valmistumaan pakkaseen. Hieman toffeen paksuudesta riippuu kuinka kauan herkun on valmistuttava, n. 15-20 minuutin tulisi olla tarpeeksi. Mikäli haluat mahdollisimman siistejä paloja, voit ottaa toffeesi pois pakkasesta sen hieman jähmetyttyä, ja leikata paloiksi jo siinä vaiheessa. Tai jos olet kuten minä, eikä palojen siisteydellä ole niin suurta merkitystä, voit leikata toffeen vasta valmiina. Paloista saattaa tulla epäsymmetrisiä, mutta niiden maku vie nopeasti huomion pois mahdollisista esteettisistä haitoista!

Ja, saatatte arvatakin, että kyse on jälleen hieman terveellisemmästä herkusta. Lucuma sisältää mm. B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia ja beetakaroteenia, joten ei haittaa vaikka päätyisitkin syömään tätä toffeeta hieman enemmänkin. Ylijäävä toffee kannattaa säilyttää jääkaapissa, niin se pysyy paremmin (mahdollisesti epäsymmetrisessä) muodossaan.

Toffeenmakuisia herkkuhetkiä! <3

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price