Syksyn viimeiset karpalot

Muutama viikko sitten mökillä vietimme syksyisen aurinkoista päivää pienellä lammella, keräillen karpaloita. Vain yksi meistä oli hieman kokeneempi marjastaja, yksi taas ensimmäistä kertaa karpalossa (olipa muuten kivaa!) ja yksi punavihersokea (eteni pääosin käsikopelolla). Tästä huolimatta saaliimme oli aika runsas. Muutaman viikon ajan olen käyttänyt marjoja smoothieissa, ja eri raakaherkuissa, ja tänään viimeiset karpalot pääsivät tuoreen kummityttöni ristiäiskakkuun. Pitäähän kaikissa juhlissa yksi raakakakku olla, eikö?

Kakkuni pääsi siis samaan pöytään äitini ihanan lakkakakun ja kahden Kakkugallerian kakun kanssa. Kovatasoisesta seurasta huolimatta tämä hieman terveellisempikin kakku näytti maistuvan, ja sai kehuja raikkaudestaan. Mutta olivat ne muutkin kakut ihania, ja itse asiassa gluteenittomia, samoin kuin muutkin tarjoilut. Aika mieletöntä supporttia perheeltäni ruokavaliotani kohtaan.

Ihana tyttö sai nimen, ja juhlat menivät hyvin. Ai niin, ja tuo musta kakun päällä ei sitten ole mustapippuria, kuten yksi pienemmistä vieraista hetken luuli.

Karpalokakun pohjan tein kuten yleensäkin, lempiohjeeni mukaan; mantelijauhoista ja mulpereista. (4dl kumpaakin, 2-3 rkl raakakaakaojauhetta, hieman suolaa, ja n.1dl vettä). Ensin mulperit hienoksi blenderissä, perään muut aineet, pyörittele kunnes koostumus on hyvä. Levitä leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, ja vuoka pakkaseen.

Täytteeseen 3,5dl liotettuja cashewpähkinöitä (yön yli tai miel. väh. 4h), 2 kypsää banaania, 4dl karpaloita (sulatettuina), 1,5dl sulaa kookosöljyä, 1rkl psylliumia, 2tl aitoa vaniljajauhetta, 2-3rkl hunajaa (maistele). Ensin pähkinät hienoksi, perään banskut. Sitten muut aineet, ja anna pyöriä kunnes seos on ihanan makuista ja rakenne hieno&pehmeä. Ota vuoka pois pakkasesta, ja levitä seos pohjan päälle. Pyörittele vuokaa ja kevyesti kopauttele pöytää vasten, niin saat pinnasta sileän. Laita vuoka takaisin pakkaseen, tässä tapauksessa kakku tekeytyi siellä yön yli. Muutama tunti riittänee, jos on kiire päästä syömään. Ota kakku kuitenkin hyvissä ajoin ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan.

Juuri ennen tarjoilua valmista kookoskerma, mutta ilman sitä suklaata: tässä maustettuna hunajalla ja vaniljalla. Pursottele tai levitä kerma kakulle, ja koristele halutettessasi aidolla vaniljalla, kuten tässä, tai marjoilla, marjajauheilla tms.!

Koulutukseeni liittyen, tulipa tässä samalla mieleen, kuuntelin David Wolfen mahtavan luennon raakaruuasta ja superfoodeista, ja innostuin, jälleen kerran, taas yhä enemmän aiheesta. Ihan pelkästään tästä luennosta voisi kirjoittaa monia tekstejä (ehkäpä myöhemmin näin teenkin), mutta yksi mielenkiintoinen pointti minkä hän toi esiin, oli superfoodien synergiat. Aihe on jonkun verran tuttu, mutta kovin syvällisesti en ole sukeltanut synergioiden maailmaan. Yksi luennolla mainittu yhteisvaikutus kuitenkin jäi voimakkaasti mieleen: suklaa, marjat ja niiden antioksidantit. Luennoitsija  lyhyesti kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan sekoittamalla suklaata ja marjoja yhteen, voi jopa triplata antioksidanttien määrän jonka keho pystyy ruuasta hyödyntämään, verrattuna siis määrään jonka saa syömällä nämä erikseen. Tässä tapauksessa yksi + yksi onkin siis kolme tai jopa enemmän! Synergiat siis avaavat meille mahdollisuuden saada ravinnostamme yhä enemmän irti ja käyttöömme.

Kiehtovaa, vai mitä? (Lisäksi sain jälleen yhden syyn lisää käyttää laadukasta raakasuklaata päivittäin – synergian takiahan sitä tuossa kakun pohjassakin oli, siis tietenkin.)

1Pingbacks & Trackbacks on Syksyn viimeiset karpalot

  1. […] huomattavasti pienemmäksi kuin viime vuonna, jolloin karpaloita riitti monen muun lisäksi myös raakakakkuun, mutta muutamaan jälkiruokaan tulevat nämä tämänkin vuoden marjat riittämään. Karpaloiden […]

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $224.58 per month for 12 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

J
C
Y
M
J
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan