Tomaattinen raakapiirakka cashewjuustolla

Sunnuntai, ja ensimmäinen hetki menneen viikon aikana, kun ehdin suoda ajatustakaan keittiön suuntaan. Tällaisina viikkoina saa olla superkiitollinen kivoista lähiravintoloista, joihin voi vielä yhdeksänkin jälkeen mennä syömään, ja on turha haaveillakaan pitkistä blogipostauksista. Mahtui viikkoon onneksi paljon kivojakin kiireitä, ja kun yhtenä iltana satuin työn puolesta liikkumaan Katajanokalla päin, ehdin vihdoin Johan&Nyströmille. Ah, mikä paikka! Söin ihanan omenaraakakakun, ja poikaystäväni suolaisen piirakan. Molemmat ihania, mutta etenkin suolainen piirakka teki vaikutuksen.

Ja siitä se ajatus sitten lähti, ja johti allekirjoittaneen keittiöön kehittelemään raakapiirakkaa. Halusin jotain tomaattista, mutta kuitenkin juustoista, ja niin syntyi tomaattinen raakapiirakka cashewjuustolla. Halusin mukaan myös lehtikaalia (mihin lehtikaali muka ei sopisi?) ja avokadoa, joten päädyin tekemään kahden kerroksen piirakan. Kyseessä on pienehköön irtopohjavuokaan kasattu kaveri, läpimitaksi sanoisin n. 18-20cm.

Piirakkapohja
2,5dl auringonkukan siemeniä (liota miel. yön yli)
2-3 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
3 rkl mantelijauhoa
3 rkl kaakaovoita
suolaa ja pippuria.

Aja ensin siemenet blenderissä hienoiksi, ja lisää mantelijauho mukaan.Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää sekin taikinaan, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, reunoillekin (niin korkeaksi kuin piirakan haluat, älä kuitenkaan tee reunasta liian kapeaa). Siirrä hetkeksi pakkaseen.

Tomaattinen täyte
2 tomaattia
n. 4-5 rkl pieneksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 avokado
2rkl psylliumia
2rkl sulaa kookosöljyä.

Sekoita ensin tomaatit keskenään hienoiksi blenderissä, ja lisää sen jälkeen muut ainekset. Siirrä kuppiin tai astiaan vetäytymään hetkeksi.

Cashewjuustokastike 
2,5dl liotettuja (miel. yön yli) cashewpähkinöitä
n. 0,5dl oliiviöljyä
4-5rkl oluthiivahiutaleita
2rkl kookosöljyä
n. 2dl pieneksi revittyä lehtikaalia
suolaa ja pippuria.

Aloita blendaamalla pähkinät hienoiksi, ja lisää mukaan öljy, sekoittele hyvin. Lisää mukaan oluthiivahiutaleet, mausteet ja kookosöljy. Maistele, ja mikäli haluat vahvemman juuston maun, lisää hieman oluthiivahiutaleita. Lopuksi sekoita mukaan pieneksi revityt lehtikaalin palaset, ja blendaa vielä hetki koko komeutta, niin että koostumus (ja maku) on hyvä. Kun olet tyytyväinen, siirry kokoamaan piirakka.

Ota vuoka pakkasesta, ja levitä pohjalle ensin “juusto”-lehtikaalitäyte. Sen päälle tomaattitäyte ja piirakka onkin valmis menemään hetkeksi pakkaseen. Pidin piirakkaa pakkasessa n. 20 minuuttia, ja siirsin sen sitten jähmettymään loppuun jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi. Koristele lopuksi purjon viipaleilla.

Kun irrotat piirakan vuuasta, lämmitä vuuan reunoja ensin hieman lämpimän veden avulla, niin piirakkapohja irtoaa sivuista nätisti. Piirakka on gluteeniton, maidoton ja vegaani, ja suorastaan pursuaa ravinteita! Namnam.

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price