Lempi(lehtikaali)salaatti

Tämänhetken lempisalaattini syntyy lehtikaalista, pähkinöistä, siemenistä, parista luumusta ja muutamasta muusta aineksesta. Salaatti on niin täyttävä, kaunis ja sen makumaailma monipuolinen, että se tuntuu tarjoilevan jotain kaikille (maku)aistille. Eilen syödessämme koitin kysellä poikaystävältäni, että mitähän salaatti ehkä kaipaisi, entä olisiko jotain mitä salaatista kannattaisi jättää pois? Sain vastauksen nopeasti: salaatti ei tarvitsisi mitään lisää eikä mitään saisi jättää pois. Taisi siinä lauseessa sana “täydellinenkin” vilahtaa. Selkeä homma, eikö? Esitellään salaatti teille siis juuri sellaisena kuin se eilen pöytäämme koristi.

Alkuun muutama huomio ainesosista. Lehtikaaliin olettekin varmasti törmänneet blogeissa ja lehdissä tämän tästä. Allekirjoittanut hurraa, kun näin ravintorikas, edullinen sekä kotimaammekin pohjoisessa kolkassa kasvava tuote saa ansaitsemaansa huomiota! Lehtikaali on mahtavan ravinneprofiilinsa lisäksi todella monipuolinen kaali: se sopii salaattiin, keittoihin, wokkeihin, lisäkkeeksi, tai voit vaikka tehdä lehtikaalista sipsejä tai piilottaa sitä raakapiirakkaan.

Mutta mitäs muuta hyötyä lehtikaalista olikaan?

Lehtikaali, kuten muutkin lehtivihreää sisältävät kasvikset, on voimakkaasti anti-inflammatorinen, eli vähentää tulehdusta elimistössä. Hiljaisen tulehduksenhan epäillään olevan yksi tekijä monien voimakkaasti yleistyneiden kroonisten sairauksien taustalla, ja Time-lehti on sen jo vuonna 2004 nimennyt “hiljaiseksi tappajaksi”. Tämän ominaisuutensa lisäksi lehtikaalissa on paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, kuitua, rautaa, kalsiumia (imeytyy kaaleista erinomaisesti), sekä kaiken tämän lisäksi terveellisiä rasvahappoja (sekä omega3 & omega6). Lehtikaalissa on huippumäärä mikroravinteita kaloreita kohtaan, ja saattaa olla yksi parhaista jutuista mitä voit itsellesi tarjota!

En malta olla nostamatta vielä yhtä salaatin ainesosaa esille: omenaviinietikkaa. Sekin on ihan huipputuote, ja vanhana luonnonlääkkeenä se tarjoaa apua ja helpotusta lukemattomiin vaivoihin. Sen kerrotaan mm. parantavan elimistön happo-emäs tasapainoa, helpottavan ruuansulatusta, parantavan aineenvaihduntaa, sekä auttavan kalsiumia ja rautaa imeytymään (täydellinen pari lehtikaalille, siis!).

Lisäksi on mukana muitakin huippuaineita (mm. kuoritut hampunsiemenet, pähkinät) jotka yhdessä lehtikaalin ja omenaviinietikan kanssa tekevät tästä salaatista ravinnepommin – juuri mitä tarvitsemmekin syksyn ja alkutalven pimeinä päivinä (D-vitamiinin lisäksi, tietty). Alla olevasta salaatista riitti meillä kahdelle, teillä ehkä kolmelle, riippuen syödäänkö teillä paljon. Meillä nimittäin syödään.

Salaattiin tarvitset: 150g (yksi pussi) lehtikaalia, 5 luumua, n. 10kpl isoa kaprista, n.10kpl vihreää oliivia, 0,5dl auringonkukansiemeniä, 1dl kuorittuja hampusiemeniä, 2dl pähkinöitä (tässä sekoitus), 5+ rkl oluthiivahiutaleita (maistele ja lisäile sen mukaan, kuinka juustoisen maun haluat). Revi lehtikaalista oksien paksuimmat kohdat pois ja silppua lehdet sopivan kokoiseksi, huuhtele. Paloittele luumut, kaprikset ja oliivit ja sekoita nämä kulhossa lehtikaalin kanssa. Lisää sekaan siemenet ja pähkinät.

Salaatinkastikkeeseen tarvitset 1 dl oliiviöljyä, 0,5dl omenaviinietikkaa, 1-2 tl hunajaa, kuivattua rosmariinia, basilikaa, suolaa ja pippuria – tai mitä vain mausteita, mitä kaapistasi löytyy. Sekoita kaikki ainekset, ja kaada salaatin päälle. Lopuksi lisää oluthiivahiutaleet mukaan, ja sekoita taas hyvin.

Valmis!

1Pingbacks & Trackbacks on Lempi(lehtikaali)salaatti

  1. […] Ps. Muita K-vitamiinirikkaita kasviksia ovat mm. lehtikaali (oletkohan ehtinyt jo kokeilla lempisalaattiani?), pinaatti, basilika, persilja ja nokkonen. Lisää voit tsekata täältä. Päivitetty […]

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

geturnet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
M
R
M
W
See more testimonials

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

See more domains
geturnet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan