Raakakakkuja, rakkaudella

Mielestäni yksi parhaista tavoista osoittaa välittämistään on ruuan tai herkkujen tekeminen läheisilleen. On ihanaa kattaa pöytä valmiiksi, ihanaa mennä kakku kainalossa kylään tai vaikka viedä muutama kakkupala ystävälle yllätykseksi. Ihan parasta on tietenkin jos ruuat ja herkut ovat herkullisuutensa lisäksi superterveellisiä ja hyvää tekeviä. Win-win-win, sanoisin.

Mutta vaikka kakkujen vieminen onkin aivan ihanaa, vie arki liian usein voiton ja usein ilmestyn ystävieni ovien taaksen viinipullo kourassani (tämä on selitys myös kaikille niille ystävilleni, joiden oven taakse en ole ilmestynyt kakun kanssa, hah). Pohdin tätä eilen ja päädyin (itseni kannalta) armolliseen ratkaisuun: ehkä tärkeintä onkin osua niihin hetkiin, missä herkkuja eniten tarvitaan: erityisiin juhliin, yksinäisiin hetkiin, elämän haasteisiin, tai vaikka leikkauksesta toipumiseen. Tämä eilinen kakku tehtiin viimeiseksi mainittuun tilanteeseen. Ulkonäkö hieman kärsi kiireisestä arjesta, mutta onneksi maku ei!

Kakun antioksidanttipitoisuutta boostasin mustaherukkajauheella, jota sain Berryfectiltä testattavakseni. Ihania tuotteita, joilla on helppo nostaa herkkujen ravinnepitoisuutta: tuotteen valmistaja lupaa, että vain 1 teelusikka jauhetta vastaa 1 desilitraa tuoreita marjoja. Näin ollen tämä pieni raakakakku kätkeekin sisälleen 7 dl:n verran hyvää tekeviä marjoja!

Tämän marjaisan raakakakun pohjan tein luottoreseptilläni, mutta tällä kertaa 20cm vuokaan muokattuna: 3dl mulpereita, 3dl mantelijauhetta, 1rkl raakakaakaojauhetta, hieman suolaa, n. 0,7dl vettä.

Blendaa mulperit hienoiksi, ja lisää mukaan muut aineet. Anna pyöriä blenderissä (saatat joutua hieman kaapimaan taikinaa reunoilta). Kun olet valmis, painele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka pakkaseen.

Täytteeseen nro. 1 tarvitset 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 4h), 2 kypsää banaania, 0,75dl kookosöljyä, 1tl aitoa vaniljajauhetta, 1rkl macajauhetta.

Blendaa pähkinät hienoiksi, ja lisää kaikki muut ainekset mukaan. Anna pyöriä, kunnes on tasaista. Ota täytteestä n. puolet, ja levitä kakkupohjan päälle. Siirrä takaisin pakkaseen.

Täytteeseen nro. 2 tarvitset loput täytteestä nro. 1, ja sen lisäksi: 2dl vadelmia, 1dl mansikoita (molemmat sulatettuina, valutettuina jos nestettä on paljon), 2rkl mustaherukkajauhetta, 2rkl kookosöljyä ja 1rkl psylliumia.

Sekoita marjat yhteen täyte nro. 1:n kanssa ja lisää sen jälkeen muut aineet. Anna pyöriä tasaiseksi, ja tarkista maku. Lisää toinen täyte kakun päälle, ja sitten kakku taas takaisin pakkaseen.

Oma kakkuni oli pakkasessa yön yli, ja suli jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoilua. Et varmasti tarvitse näin pitkää odottelua: muutama tunti pakkasessa riittänee, ja n. tunnin sulatus jääkaapissa, missä kakku myös tulisi säilyttää. Koristele marjajauheella, kookoskermavaahdolla tai vaikka pakastekuivatuilla marjoilla, kuten tässä!

Rakkaudella ja raakakuilla,

Tuulia

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price