Raakakakkuja, rakkaudella

Mielestäni yksi parhaista tavoista osoittaa välittämistään on ruuan tai herkkujen tekeminen läheisilleen. On ihanaa kattaa pöytä valmiiksi, ihanaa mennä kakku kainalossa kylään tai vaikka viedä muutama kakkupala ystävälle yllätykseksi. Ihan parasta on tietenkin jos ruuat ja herkut ovat herkullisuutensa lisäksi superterveellisiä ja hyvää tekeviä. Win-win-win, sanoisin.

Mutta vaikka kakkujen vieminen onkin aivan ihanaa, vie arki liian usein voiton ja usein ilmestyn ystävieni ovien taaksen viinipullo kourassani (tämä on selitys myös kaikille niille ystävilleni, joiden oven taakse en ole ilmestynyt kakun kanssa, hah). Pohdin tätä eilen ja päädyin (itseni kannalta) armolliseen ratkaisuun: ehkä tärkeintä onkin osua niihin hetkiin, missä herkkuja eniten tarvitaan: erityisiin juhliin, yksinäisiin hetkiin, elämän haasteisiin, tai vaikka leikkauksesta toipumiseen. Tämä eilinen kakku tehtiin viimeiseksi mainittuun tilanteeseen. Ulkonäkö hieman kärsi kiireisestä arjesta, mutta onneksi maku ei!

Kakun antioksidanttipitoisuutta boostasin mustaherukkajauheella, jota sain Berryfectiltä testattavakseni. Ihania tuotteita, joilla on helppo nostaa herkkujen ravinnepitoisuutta: tuotteen valmistaja lupaa, että vain 1 teelusikka jauhetta vastaa 1 desilitraa tuoreita marjoja. Näin ollen tämä pieni raakakakku kätkeekin sisälleen 7 dl:n verran hyvää tekeviä marjoja!

Tämän marjaisan raakakakun pohjan tein luottoreseptilläni, mutta tällä kertaa 20cm vuokaan muokattuna: 3dl mulpereita, 3dl mantelijauhetta, 1rkl raakakaakaojauhetta, hieman suolaa, n. 0,7dl vettä.

Blendaa mulperit hienoiksi, ja lisää mukaan muut aineet. Anna pyöriä blenderissä (saatat joutua hieman kaapimaan taikinaa reunoilta). Kun olet valmis, painele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka pakkaseen.

Täytteeseen nro. 1 tarvitset 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 4h), 2 kypsää banaania, 0,75dl kookosöljyä, 1tl aitoa vaniljajauhetta, 1rkl macajauhetta.

Blendaa pähkinät hienoiksi, ja lisää kaikki muut ainekset mukaan. Anna pyöriä, kunnes on tasaista. Ota täytteestä n. puolet, ja levitä kakkupohjan päälle. Siirrä takaisin pakkaseen.

Täytteeseen nro. 2 tarvitset loput täytteestä nro. 1, ja sen lisäksi: 2dl vadelmia, 1dl mansikoita (molemmat sulatettuina, valutettuina jos nestettä on paljon), 2rkl mustaherukkajauhetta, 2rkl kookosöljyä ja 1rkl psylliumia.

Sekoita marjat yhteen täyte nro. 1:n kanssa ja lisää sen jälkeen muut aineet. Anna pyöriä tasaiseksi, ja tarkista maku. Lisää toinen täyte kakun päälle, ja sitten kakku taas takaisin pakkaseen.

Oma kakkuni oli pakkasessa yön yli, ja suli jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoilua. Et varmasti tarvitse näin pitkää odottelua: muutama tunti pakkasessa riittänee, ja n. tunnin sulatus jääkaapissa, missä kakku myös tulisi säilyttää. Koristele marjajauheella, kookoskermavaahdolla tai vaikka pakastekuivatuilla marjoilla, kuten tässä!

Rakkaudella ja raakakuilla,

Tuulia

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now $2,695 ▸ Buy now or, finance for $2,695
12 payments of $224.58 Details
▸ Start payment plan

geturnet.com

Buy now for: $2,695

Questions? Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

geturnet.com is for sale

Buy now: $2,695 ▸ Buy now
or
12 payments of $224.58 ▸ Start Payment Plan

Make 12 monthly payments of $224.58 | Pay 0% interest | Start using the domain today. See details.

30-day money
back guarantee

Quick delivery of
the domain

Safe and secure
shopping

Questions? We can help: 1‑303‑893‑0552

Call us to learn how we can help you get more value from your domain

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain nameE
A
D
T
M
See more testimonials

FAQs

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Other domains you might like

See more...