Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Maailman helpoimmat porkkanaletut

Otin tänä sunnuntaina hieman etumatkaa blinikauteen. Etumatka oikeastaan syntyi ihan vahingossa: kehittelin mielessäni porkkanalettureseptiä, ja päästyäni hyvään (ja maailman helpoimpaan) lopputulokseen, päätin paistaa letut blinipannulla. Eli ihan oikeasti nämä ovat blinipannulla paistettuja, maailman helpoimpia porkkanalettuja, mutta saattavat meillä blinikauden aikaan päästä esittämään myös tätä toista roolia.

Tänään söin nämä porkkanablinit/letut avocado-kapris-ruohosipulitahnalla, koristelin kuorituilla hampunsiemenillä. Toimii todella hyvin, ja oli niin helppoa etten meinannut itsekään uskoa.

Maailman helpoimpiin porkkanalettuihin (n. 6 kpl) tarvitset n. 5-6dl raastettua porkkanaa, 5 luomukananmunaa, 1,5tl. jauhettua korianteria (siis sitä maustetta), suolaa, pippuria. Paistamiseen reilusti kookosöljyä.

Laita porkkanaraaste blenderiin, ja blendaa hienoksi tahnaksi. Lisää muut aineet, ja anna pyöriä hetki. Jos tarjoilet letut lettuina, paista ne millä tahansa pannulla, jos haluat blinejä, käytä blinipannua. Kätevää, eikö? Paistathan letut reilussa kookosöljyssä.

Avokadotahna syntyy: 2-3 avokadoa, 1/2 limen mehu, varrellisia kapriksia n. 10 kpl, ruohosipulia, suolaa ja pippuria. Muita mausteita makusi mukaan.

Avokadot muussiksi ja muut aineet mukaan. Sekoita tahnaksi.

Kokoa letun/blinin päälle tahna, koristele vielä ruohosipulilla ja kuorituilla hampunsiemenillä.

Vinkki: mikäli omistat mehuprässin, ja tuskailet porkkanakuidun hävittämisen kanssa: tässä on ratkaisu ongelmaan! Lisää hieman vettä taikinaan, ja pian ylijääneen porkkanakuidun sijaan sinulla onkin kasa lettuja. Jee.

4 kommenttia Maailman helpoimmat porkkanaletut

 1. Maiju
  5.3.2014 at 14:11 (7 vuotta sitten)

  Taivaallinen, suolainen herkku! Minulla tosin oli alkuun ongelmia saada lettuja pysymään kasassa. Loppua kohti se helpottui – liekö syy helpotukseen siinä että lisäsin psylliumia (laitoin sitä tosin heti alkuunkin jonkun vajaan ruokalusikallisen) ja oliiviöljyä, vai siinä että taikina oli saanut seistä jonkin aikaa. Mitä luulet? Paistorasvaa oli ruhtinaallisesti alusta loppuun, niinkun asiaan kuuluu 😉

  Vastaa
  • tuuliaj
   5.3.2014 at 21:50 (7 vuotta sitten)

   Mahtavaa että tykkäsit letuista! 🙂 En oikein osaa sanoa mistä voisi johtua – itse en käyttänyt psylliumia lainkaan taikinassa, ja ihan hyvin pysyi kasassa.. Olisikohan pannu ollut kuumempi, tms., mikä olisi voinut vaikuttaa paistamiseen? Pääasia kuitenkin, että letuista tuli hyviä 🙂

   Vastaa
 2. Silja
  22.10.2017 at 13:11 (3 vuotta sitten)

  Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä! Mehustan porkkanoita usein ja välillä mielikuvitus meinaa loppua porkkanamäskin kanssa jatkokäytön suhteen, mutta nyt on yksi maukas vaihtoehto lisää 🙂 Onko sinulla muita hyviä vinkkejä mehustuksesta ylijääneiden kuitujen hyötykäyttämiseksi? Osa menee kyllä itsellä suoraan roskiinkin, mutta porkkanoista tulleen raasteen yritän aina käyttään johonkin.

  Vastaa
  • tuuliaj
   25.10.2017 at 09:16 (3 vuotta sitten)

   Hei eipä kestä, kiva että löytyi tätä kautta uusi idea! 🙂 Kuituja voi lisätä vaikka siemennäkkäriiin, sämpylöihin, tai vaikka rieskoihin! Osa menee mullakin kyllä roskiin, riippuu mitä mehustan, mutta porkkana useimmiten jää johonkin jatkokäyttöön. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199