Aamu(marja)puurolla

Viikonloppuisin smoothien sijaan teen usein marjapuuron. Perinteisestä puurostahan tämä ruoka eroaa täysin, mutta en ole keksinyt sille parempaakaan nimeä – kyse on oikeastaan paksummasta, lusikoitavasta smoothiesta. Annan sen pyöriä niin kauan, ettei se enää ole jäistä, vaan sopivan viileää. Vastaavia lusikoitavia marjajuttuja on nähty mm. Kukan blogissa, missä näistä käytetään nimitystä erikoishyve. Kutsuit näitä sitten puuroksi, erikoishyveiksi tai lusikoitaviksi smoothieksi, suosittelen kokeilemaan! Näillä saat superstartin päivään, ja lisäksi hieman vaihtelua aamiaispöytään, jos smoothiet ovat alkaneet kyllästyttää.

Tämä marjapuuro kätkee sisälleen 3dl mustaherukoita, 2dl vadelmia, 2rkl banaanijauhetta, 1rkl macaa, 1rkl marjakuitua, 1tl OptiMSM, 1rkl raakakaakaojauhetta, 0,5rkl propolishunajaa, 1dl kookoskermaa, 1,25dl vettä.

Kaikki ainekset blenderiin ja sekaisin, anna pyöriä kunnes koostumus on ihana. Satsista riittää kahdelle, mutta jos ihan totta puhutaan, olenpa tainnut sen joskus yksinkin tuhota.

Ja mitäs tästä aamupalasta sitten saimmekaan? Aloitetaan antioksidanteista, sillä niitähän tässä annoksessa riittää. Muistatteko vielä marjojen ja suklaan synergian? Myös tässä puurossa on raakakaakaota on lisätty mukaan sekä maun, mutta myös annoksen antioksidanttipitoisuutta silmällä pitäen. Saatoit myös huomata ainesosissa Banaanijauheen – kyse on Cocovin uutuudesta, joka on punaisesta banaanista kuivattua jauhetta. Maku on aavistuksen vadelmainen, ja se sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja (kuten kaliumia, B6 ja C-vitamiinia ja beetakaroteenia), hauska uutuus jolla on helppo makeuttaa terveellisesti.

Mukana on myös macaa, OptiMSM:ää ja propolishunajaa. Maca toimii adaptogeeninä, tasoittaa hormonaalista toimintaa ja auttaa stressinhallinnassa, OptiMSM sen sijaan auttaa kehoamme energian tuotannossa ja tukee hiusten, kynsien ja tukikudosten terveyttä. Propolishunaja toimii luonnon omana antibioottina, ja auttaa meitä pysymään terveinä. Ja muistetaanhan annoksessa vatsaakin – kuitu on mukana tällä kertaa maukkaan marjakuidun muodossa.

Kaliumia puuroon tulee muuten seka macasta, että banaanijauheesta. Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, voi kalium olla vastaus ongelmaasi! Yhden harjoitusasiakkaani kanssa pääsimme hienoon tulokseen lisäämällä ruokavalioon macan, ubikinonin sekä D-vitamiinin, ja saimme verenpainelääkityksen uhkan väistymään. Oma osansa asiassa oli varmasti stressinhallinnalla, mutta jo oikeat ravinteet kehollemme tarjoamalla voimme päästä todella pitkälle. Aika hienoa, vai mitä.

Ja sitten vielä takaisin aiheeseen, puuroon/erikoishyveeseen/lusikoitavaan smoothieen: koristele lopuksi kookoskermalla, ja nauti.

Ihanaa viikonloppua ja ravintorikkaita aamiaisia sinnekin!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price