Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Jouluisia tuoksuja ja minikakkuja

Tänään ensi kertaa tänä vuonna tajusin, että joulu alkaakin olla aika lähellä. Koitimme sopia ystäväni kanssa yhteistä iltaa, ja kävimme kalentereitamme läpi, ja “..sitten onkin jo joulu” – lausahdus herätti allekirjoittaneen todellisuuteen (tai ainakin hieman lähemmäs sitä). Kotona kaivoin esiin kanelintuoksuisen kynttilän, ja yht’äkkiä haluisinkin kodin täyteen jouluisia tuoksuja. Ratkaisu kynttilän lisäksi löytyi jouluisen mausteisista minikakuista.  Huomasin muuten ilokseni, ettei kodin pieni sekasotkukaan tunnu yhtään niin ärsyttävältä kun jouluiset tuoksut leijailevat ympäri asuntoa – suosittelen kokeilemaan! (Menisiköhän muuten joulusiivouksestakin..)

Nämä minijoulukakut ovat sekoitus perinteisemmästä piimäkakusta ja muffinseista, ja mukaan on heitetty reippaasti kuivattuja viikunoita, kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. Niiden makeus tulee hunajasta, viikunoista, mausteista ja banaanista. Kookos – ja hasselpähkinäjauhot nostavat minikakkujen proteiinipitoisuutta, ja vatsasi kiittänee kuidun määrästä.

Paista kakut n. 180 asteessa, n. 20 min. Ohjeesta tuli 6 minikakkua, jotka olivat päältä hieman rapsakoita ja sisältä juuri sopivan kosteita.

Kakkuihin tarvitset: 3 luomumunaa, 1,5dl hunajaa, 1dl kookosjauhoa, 1dl hasselpähkinäjauhoa, 1,5dl paloiteltuja kuivattuja viikunoita, 1rkl psylliumia, 1/2 tl suolaa, 1tl ruokasoodaa, 1,5dl kookosmaitoa. Kardemummaa, neilikkaa, kanelia: 1/2-1 tl kutakin.

Vatkaa ensin munat ja hunaja vaahdoksi, ja leikkaa viikunat pieniksi palasiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vaahtoon vuorotellen kookosmaidon kanssa. Sitten viikunat mukaan, ja sekoita hellävaraisesti tasaiseksi. Tarkista maku, tarvittaessa lisää mausteita. Laita taikina muotteihin, ja laita uuniin. (Itse käytin pieniä silikonivuokia, jotka öljysin ensin kookosöljyllä, mutta voit käyttää myös muffinsivuokia, tai muita muotteja.)

Kastikkeen resepti ei melkein voisi ylla yksinkertaisempi. Muussaa yksi kypsä banaani hienoksi, ja sekoita se kulhossa n. 1 dl:n kookosmaitoa. Mausta inkiväärillä ja kanelilla (1/2 tl kumpaakin, tai maun mukaan). Kaada seos pieneen kattilaan, ja anna kiehahtaa sekoittaen. Kastike hieman jähmettyy jäähtyessään, joten olisi hyvä kaataa se minikakkujen päälle lämpimänä. Halutessasi koristele esim. mulpereilla ja kookossokerilla, kuten kuvassa.

Ja näin, ensimmäinen askel kohti joulua on otettu. Olkoon ne seuraavatkin yhtä ihania!

2 kommenttia Jouluisia tuoksuja ja minikakkuja

 1. J
  31.5.2014 at 08:59 (4 vuotta sitten)

  Hei!

  Minulle tuli hurja korvapuustin himo, enkä ole mistään löytänyt gluteeniton + maidoton reseptiä. Tästä reseptistä sai hieman tuota kanelia ja kaardemummaa, mutta keksisitkö vielä jonkun lähemmän korvapuusti version?? 😀

  Vastaa
  • tuuliaj
   2.6.2014 at 12:30 (4 vuotta sitten)

   Hei J,

   Sama on ollut mielessä, sillä kärsin samasta himosta ajoittain itsekin, haha. Eli heti kun vaan ehdin, laitetaan kehittelyyn. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199