Letut nro. 2, pääosassa parsakaali!

Kovasti tykätyt porkkanaletut saivat eilen kaverin. Nämä parsakaaliletut syntyivät oikeastaan olosuhteiden pakosta: nuhainen olo, vatsan vaativa murina ja jääkaappi, joka loisti tyhjyyttään. Oloni oli juuri sen verran kipeä, ettei ajatus kauppaan lähtemisestä houkuttanut, ja löydettyäni jääkaapista 3 luomumunaa sekä puolikkaan parsakaalin, tiesin löytäneeni myös ratkaisun ongelmaani.

Paloittele parsakaali, ja tee siitä hienoa blenderissä (tässä reilu 4dl hienoa parsakaalia). Sekoita parsakaali, kolme munaa, 3 rkl vettä, suolaa ja pippuria (+mausteita makusi mukaan). Paista runsaassa kookosöljyssä sopivan ruskeiksi.

Voit lisätä mukaan myös psylliumia, niin lisäät annoksen kuitupitoisuutta. Annoksesta tulee n. 6-8 lettua.

Tarjoiluun olisi ollut parasta puolukkahillo, mutta kun sitä ei ollut, käytin sokeroimatonta vadelma-granaattiomenahilloa, jonka koristelin runsaalla määrällä sulatettuja puolukoilla. Tämäkin toimi erinomaisesti! Nämä letut muistuttavat hieman pinaattilettuja, mutta maku on aavistuksen voimakkaampi.

Mikä näissä letuissa sitten onkaan hienoa? No, ne ovat superhelppoja, pikaruokaa suorastaan. Ainesosat eivät voisi olla yksinkertaisempia, ja parsakaali – no se nyt vaan on todella terveellistä. Proteiinia, antioksidantteja, kuitua, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, folaattia, seleeniä, B2&B6-, A-, C- ja K-vitamiineja, esimerkiksi. Tämän lisäksi parsakaalista on löydetty syöpää estäviä ominaisuuksia, phytokemikaaleja, jotka neutralisoivat karsinogeenejä. Parsakaali on myös silmien terveyden supersankari: se sisältää luteiinia sekä zeaxantiinia, jotka ovat tärkeitä näkökyvylle. Mitäs muuta? No, ehkä voisi vielä mainita että sillä on elimistöä puhdistavia ominaisuuksia, sillä se sisältää paljon lehtivihreää.

Parsakaalin lisääminen päivittäiseen ruokavalioon on yksi asia, mitä suosittelen. Se on helppo tapa saada lisää ravinteita ja muita hyviä juttuja. Parsakaalilla on ehkä hieman huono maine (johtuisikohan tämäkin niistä kouluruokailun loputtomasti liotetuista muhjuisista lisäkkeistä?), mutta oikein valmistettuna se on tosi hyvää. Kokeile lisätä sitä wokkeihin, aasialaisiin curryihin, paista lisäkkeeksi ja mausta hyvin, keitä ja lisää päälle öljyä (tai voisulaa), syö sellaisenaan, dippaile, tai testaa näitä lettuja!

Jos muuten unohdin mainita juuri sinun lempitapasi valmistaa parsakaalia, otetaan vinkit ilolla vastaan!

Pssst. Parsakaalissa on myös rautaa, mutta letuissa mukana olevan kananmunan proteiini (sen hajoamistuotteet, jos tarkkoja ollaan) heikentää rauhan imeytymistä, ja jätin sen siksi pois yo. listasta. Mikäli haluat lisätä elimistösi raudansaantia, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä muuta syöt raudan lähteesi kanssa samaan aikaan. Mm. maitotuotteet, kananmunan ja soijan proteiinit sekä täysjyväviljan ja palkokasvien fytaatit heikentävät sen imeytymistä.

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price