Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Hyvän yön lämmin reishijuoma

Käsi ylös ne, ketkä ovat syksyn ja talven mittaan poteneet stressiä, puhkuneet kiirettä tai valvoneet sängyssä pikkutunneille saakka? Ruudun tällä puolella molemmat kädet ovat korkealla, ja voin vastata jokaiseen kohtaan myöntävästi. Aina kaikki stressi ei olekaan pahasta, vaan voi antaa jopa tarvittavaa buustia hektisiin hetkiin. Kuitenkin, siinä vaiheessa kun kiireen tuntu ei lähdekään pois illan tullen ja uni häiriintyy, alkaa tilanne olemaan aika hankala jaksamisen (ja tummien silmänalusten) kannalta.

Jokaisen stressaajan ja sängyssä pyöriskelijän ystävä, reishi, saapuu apuun, eipä hätää! Reishiä (eli lakkakääpää) käytän säännöllisesti myös smoothissa, mutta jo pidemmän aikaa olen kaivannut sen rauhoittavaa vaikutusta iltaisin. Olen sekoitellut sitä kuumaan veteen hunajan kanssa (molemmat edesauttavat unen saamista), mutta ollaan rehellisiä – maku ei ole kummoinen. Juon juomaa ainoastaan rauhoittuakseni, ja siihen se toimii erinomaisesti. Halusin kuitenkin löytää juoman, jossa näiden ominaisuuksien lisäksi reishin voimakas maku peittyisi paremmin, ja ta-daa, tässä se tulee. Riisimaitoon tehty mausteinen reishijuoma!

Rauhoittavaan reishijuomaan tarvitset 2-3 dl riisi- tai mantelimaitoa, 1-2 tl reishiä (maku on voimakas, joten aloita hieman vähemmällä ja lisää makusi mukaan), jauhettua inkivääriä, kardemummaa, aitoa vaniljajauhetta, hunajaa. Sekä riisi- että mantelimaito voi olla aika makeaa, joten ole varovainen ettei  hunajaa tule liikaa. Lämmitä maito, sekoita kaikki ainekset yhteen. Maistele matkalla jotta pääset juuri omaan makumaailmaasi sopivaan tulokseen juoman kanssa. Inkiväärin maku pehmentää reishin voimakasta makua, joten älä jätä sitä pois juomastasi.

Reishillä on vahva asema kiinalaisessa lääketieteessä, ja se on yleisesti hyvin siedetty, voimakas adaptogeeni (sieniallergioiden kanssa toki pitää olla tarkkana). Sillä on vaikka kuinka paljon eri terveysvaikutuksia, mikä ei tietenkään haittaa, vaikka stressinhallinta ja unen kiinni saaminen olisikin ensisijaisesti mielessä. Mikäli unettomuus on jatkunut pitkään, kannattaa toki kokeilla myös melatoniinia. Itselläni paras combo syntyykin juuri näistä kahdesta, ja tilapäistä unettomuutta helpottaa jo tieto siitä, että tehokkaita keinoja sen katkaisemiseksi on olemassa.

Stressinpoistoon on toki paljon muitakin välineitä. Ihan pakko mainita esimerkiksi intialainen päähieronta, missä kävin muutama viikko sitten! Hoidossa käsitellään yläselän ja pään lihaksia sekä akupistesteitä – olisin voinut nukahtaa jo siihen tuoliinkin. Kävin hoidossa Vihreä Kampa-nimisessä ekokampaamossa Töölössä, missä olen asioinut jo muutaman vuoden ajan Päivin hellässä ja ammattitaitoisessa huomassa. Tällä kertaa päädyin värjäyksen sijaan päähierontaan ja turvehoitoon (värjäystä ei voi tehdä samaan aikaan), ja tulos oli ihana, sekä hiusten että rentoutumisen kannalta! Suosittelen lämpimästi! <3

Juo hyvän yön juoma lämpimänä, sulje tv ja läppäri, älä feisbuukkaa. Meditoi hetki, hengittele ja kuuntele rauhoittavaa musiikkia, himmennä valoja. Tämän jälkeen unenpää saattaakin olla jo kiinni otettavissa. Rauhallisia hetkiä ja hyviä unia sinnekin!

1Pingbacks & Trackbacks on Hyvän yön lämmin reishijuoma

  1. […] uniongelmat mistä tahansa, on paljon asioita millä niihin voi vaikuttaa. Suosikkejani ovat Hyvän yön juoma sekä piikkimatto, ja satunnainen melatoniin käyttö (tiesittekö muuten, että suomalainen Puhdas+ […]

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199