Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Vuoden ensimmäinen kookosleipä

Vuoden ensimmäinen leipä syntyi kookosjauhoista. Siitä tuli ihanan pehmeää, eikä tämä leipä oikeastaan tarvitse juuri mitään seurakseen: sen sisältämät oliviit ja aurinkokuivatut tomaatit maustavat leivän ihanasti. Leipä muistuttaa aika paljon tavallista vehnäleipää, mutta koostumus on tiiviimpi. Jos uuden vuoden lupauksiisi kuuluu viljattomuus, testaapa tätä!

Vuoalliseen kookos-oliivi-tomaattileipää tarvitset 7 luomumunaa, 1dl sulaa kookosöljyä (maidoton) / voita, 2dl kookosjauhoja, 2rkl psylliumia, 0,5dl kookosmaitoa, 1/2 tl suolaa, 1tl ruokasoodaa, 2rkl omenaviinietikkaa. Oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja makusi mukaan. Vuoan voiteluun voita ja seesaminsiemeniä.

Sekoita kaikki ainekset, siivilöi kookosjauho jotta taikinaan ei jää paakkuja. Sekoittele hyvin. Pilko mukaan oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Voitele vuoka huolella, ja jauhota siemenillä, tai vaihtoehtoisesti kuorruta vuoka leivinpaperilla. Paista leipää 175 asteessa n. 40-50 minuutin ajan, kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Odottele kumoamista rauhassa, jos et käyttänyt leivinpaperia, jotta leipäsi irtoaa hajoamatta vuuasta. Leivässä on paljon kananmunaa, joten se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Leipä on runsaskuituinen, maidoton, gluteeniton, ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

Ihanaa uutta, kenties viljatonta, vuotta 2014!

6 kommenttia Vuoden ensimmäinen kookosleipä

 1. Heidi
  17.4.2014 at 10:41 (7 vuotta sitten)

  Kiitos ohjeesta. Tein eilen ekan kerran, ja rakastuin välittömästi. Tästä tuli varmasti uusi suosikkini, aiemmin on tullut tehtyä usein siemennäkkäriä ja niitä pääosin sun ohjeella tehtyjä rieskoja, mutta tässä on ehdottomana etuna helppous. Rieskat on myös mun suurta herkkua, mutta tämä on erityisesti kiireisten päivien pelastaja 🙂 Kiitos ihanasta blogista ja erinomaisista ohjeista!

  Vastaa
  • tuuliaj
   8.8.2014 at 09:25 (6 vuotta sitten)

   Hei Heidi, viestisi on päässyt menemään silmien ohitse, mutta kiitos siitä, ja ihan mahtavaa kuulla että tykkäät blogistani! Kiitos sinulle seuraamisesta! 🙂

   Vastaa
 2. Minna
  7.8.2014 at 18:49 (6 vuotta sitten)

  Hei, aloin selailemaan näitä ohjeita kun itseäni kiinnostaa ja ajattelin että löydän maitoallrgiselle pojallekin hyviä ohjeita (hän tosin on muna-allergikkokin joten haastavaksi menee…) Kookosleivän ohje kuulostaa erinomaiselta, mutta en voi olla kommentoimatta, että eihän leipä ole maidoton jos siihen voita käyttää. Mutta tuon voin voi varmaan korvata jollain öljyllä?

  Vastaa
  • tuuliaj
   8.8.2014 at 09:28 (6 vuotta sitten)

   Hei Minna, olet ihan oikeassa, reseptiikasta on jäänyt pois kookosöljy – korjaan sen heti reseptiin. Kiitos huomiosta! Tsemppiä maidottoman ja munattoman reseptiikan metsästykseen – oletkohan tutustunut siemenleipiin, mistä on täällä blogissanikin muutamia ohjeita, vegaanilevitteineen?

   Vastaa
 3. Kaisa
  7.9.2014 at 17:58 (6 vuotta sitten)

  Moikka!

  Vasta olen blogisi löytänyt ja ensimmäiset reseptit kokeilussa! Kysyisin, että voisi kookosjauhot (ja maidon) korvata gluteenittomilla kaurajauhoilla ja manteli tms. maidolla? Tai mantelijauholla? En ole kovin suuri kookoksen ystävä, niin siitä syystä lähdin kyselemään!

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.9.2014 at 17:52 (6 vuotta sitten)

   Moikka Kaisa,
   Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt blogin parissa.:) Kookosjauhoja ei ikinä voi korvata 1:1 reseptiikassa, sillä kookosjauhot imevät nestettä paljon enemmän kuin muut jauhot. Maidon voi kyllä korvata. Kookosjauhon maku ei kuitenkaan ole kovin voimakas, joten saattaisit yllättyä positiivisesti. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199