Lämmittävä pata & kukkakaalimuussia

Olen jo hieman pidempään odotellut talvista säätä ja pakkasia saapuvaksi – ei, en siksi että pääsisin hiihtämään, vaan siksi, että päässäni on jo hetken pyörinyt muutama helppo pararuuan resepti. Lopulta väsyin odottamaan talvea ja kävin kilon pyöröpaistin kimppuun (tilanteeseen tosin kannusti myös se, että uusi lihatilauksemme on saapumassa pian, ja pakkaseen oli saatava tilaa). Syntyi yksinkertainen pata, mihin inkivääri tuo ihanasti potkua.

Pääraaka-aineena padassa on tietenkin liha, joten panostathan siihen. Myös eläimet ovat sitä mitä ne syövät, joten jos mahdollista, osta ruoholla ruokitun eläimen lihaa, joka on saanut elää luomutilalla. Näin tuet hieman onnellisempien eläinten elämää, ja saat paremman mielen lisäksi paremman makuista, laadukasta lihaa. Kun syömäsi lihan rasvahappokoostumus on kunnossa, voit itsekin paremmin. Luomuliha, se on kalliimpaa, totta. Onneksi lihaa ei kuitenkaan tarvitse syödä joka päivä, vaan voi ostaa vähemmän ja laadukkaampaa. Hyvä neuvo, joka muuten sopii lähes kaikkiin elämän osa-alueisiin!

Tähän lämmittävään lihapataan käy hyvin erilaiset paistit, kunhan lihojen antaa vaan muhia tarpeeksi kauan. Pöytään seuraksi pääsi kukkakaalimuussi, jonka lempeä maku sopii padan kanssa erinomaisesti yhteen, ja ilahduttaa hiilaritietoista ruokailijaa.

Pataan tarvitset n. 1kg:n naudanpaistia (tässä: pyöröpaisti), 2-3 porkkanaa, 1-2 palsternakkaa, 4-5 valkosipulinkynttä, 4-5 pientä sipulia, reilu pala inkivääriä, herkkusieniä n. 150g, n. pullo punaviiniä, lihafondia. Suolaa, pippuria, tuoretta rosmariinia ja salviaa. Reilusti voita paistamiseen. Ainekset ovat jälleen “noin, suunnilleen” – osastoa, mutta näillä ainesosilla epäonnistuminen on lähes mahdotonta – päätä määrät makusi mukaan!

Ota liha huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen leikkaamista, ja jos tarvetta, poista siitä suurimmat kalvot. Kuutio se reiluiksi palasiksi. Laita uuni lämpiämään kohti 150 astetta. Paloittele sipulit, porkkanat, palsternakat ja herkkusienet, palat saavat jäädä suuriksi. Hienonna valkosipulit ja inkivääri. Ruskista liha kuumalla pannulla reilussa voissa, siirrä syrjään ja käytä muutkin ainekset pannulla hetken ajan. Laita kaikki ainekset isoon pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Heitä perään lihafondia 5-6 rkl. (Hienointahan olisi tehdä pata itsekeitettyyn lihaliemeen, mutta nyt sitä ei valitettavasti ollut tarjolla – ehkä seuraavalla kerralla). Kaada mukaan punaviiniä, kunnes ainekset lähes peittyvät. Laita pataan mukaan rosmariinia makusi mukaan, samoin kuin tuoreita salvianlehtiä (tässä, muutamia oksia & lehtiä hieman enemmän). Siirrä koko komeus muhimaan uuniin, vähintään kahden tunnin ajaksi, mieluiten pidempään.

Kun patasi on melkein valmis, on aika valmistaa ihana kukkakaalimuussi. Paloittele isohko kukkakaali, ja höyrytä / keitä paloja hetki, niin että ne pehmevät. Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella, lisää mukaan voita, suolaa, pippuria ja hieman muskottipähkinää. Tarkista maku, ja kun on hyvää, olet valmis.

Tarjoa pata muussin kanssa, ja hyvän punaviinin. Maistuu ihanalta, vaikka pakkanen ei (vielä) paukukaan ikkunan takana.

2Pingbacks & Trackbacks on Lämmittävä pata & kukkakaalimuussia

  1. […] Kukkakaalimuussin ohjeen löydät täältä.   […]

  2. […] kuin michelin-kokille konsanaan! Kalapuikkojen lisäkkeeksi tein perunamuusia ja kukkakaalimuusia täältä löytyvän ohjeen mukaisesti. No, kukkakaalimuusi nyt ei ollut muiden mielestä niin suksee, mutta omasta […]

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now $2,695 ▸ Buy now or, finance for $2,695
12 payments of $224.58 Details
▸ Start payment plan

geturnet.com

Buy now for: $2,695

Questions? Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

geturnet.com is for sale

Buy now: $2,695 ▸ Buy now
or
12 payments of $224.58 ▸ Start Payment Plan

Make 12 monthly payments of $224.58 | Pay 0% interest | Start using the domain today. See details.

30-day money
back guarantee

Quick delivery of
the domain

Safe and secure
shopping

Questions? We can help: 1‑303‑893‑0552

Call us to learn how we can help you get more value from your domain

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain nameE
A
D
T
M
See more testimonials

FAQs

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Other domains you might like

See more...