Ton-ton-ton keksit mulpereilla

Näiden rapeiden mantelikeksien nimi viittaa niiden sisältöön – keksit ovat viljattomia, maidottomia sekä munattomia. Kuulostaa ehkä tylsältä (siis mitä niissä sitten ON?), mutta ei maistu. Keksit syntyvät mantelivoista, ja makeudesta vastaa vaahterasiirapin lisäksi kookossokeri. Kananmuna korvautuu pellavansiemenillä, ja toimii hyvin. Tästä satsista tulee n. 10-12 pientä keksiä.

Mantelikekseihin tarvitset purkin mantelivoita (170g), 2rkl kookossokeria, 2rkl vaahterasiirappia, 1rkl pellavansiemenrouhetta, 3rkl lämmintä vettä, 1tl ruokasoodaa, kanelia, vaniljaa, suolaa. Koristeluun mulpereita.

Laita uuni kohti 175 astetta, ja sekoita pellavansiemenrouhe lämpimään veteen. Anna tekeytyä n. 5 minuuttia, ja sillä välin sekoita kulhossa mantelivoi muiden aineiden kanssa. Lisää vesi-rouheseos mukaan, ja sekoita hyvin. Muotoile miten haluat, koristele mulpereilla tms., ja anna paistua n. 10 minuuttia. Keksit ovat aika murenevaisia valmistuksen aikana ja heti uunista otettaessa, joten annathan niiden levätä hetken ennen tarjoilua.

Näissä kekseissä on parasta tietenkin se, että ne maistuvat hyvältä, valmistuvat helposti ja sopivat monelle & monenlaiseen ruokavalioon. Pääraaka-aine on manteli, ja makeus tulee matalan GI:n kookossokerista ja mineraalipitoisesta vaahterasiirapista. Keksit paistuvat yllättävän nopeasti, joten tarkkailethan niitä uunissa – kuvista näkyy, että tälle satsille meinasi käydä huonosti, mutta ehdin juuri pelastamaan ne bioroskiksen kohtalolta. Tämän olen sanonut ennenkin, ja taitaa sopia blogiini hyvin: tee kuten minä, mutta vähän nätimmin!

Rentoa sunnuntaita! xxx

Postauksen kookossokeri&mulperit saatu yhteistyössä Cocovin kanssa, pellavansiemenet Risentan.

2 kommenttia Ton-ton-ton keksit mulpereilla

 1. Paula
  2.3.2015 at 14:22 (8 vuotta sitten)

  Onko tossa ohjeessa ihan oikeasti kaikki aineet? Kokeilin ja mun kekseistä tuli lähinnä lättyjä 😀 Maku on ihan kyllä ihan ok.

  Vastaa
  • tuuliaj
   2.3.2015 at 20:25 (8 vuotta sitten)

   Hei Paula, kyllä siinä kaikki aineet pitäisi olla! 🙂 Ongelma on lähinnä ollut, että kekseistä tulee helposti liian rapeita, ei lainkaan siis lättymäisiä. Onpa outoa! Annoitko pellavansiementen turvota kunnolla ennen niiden käyttöä..? Minulla käytössä oli Punnitse ja Säästä-kaupasta ostettu mantelivoi, mutta ei kai niissäkään voi ihan kamalasti eroja olla. Testaan kuitenkin vielä satsin uudelleen kun vaan ehdin, kiitos viestistäsi. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price