Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Borssikeitto & sour cream coconut

Borssikeitto & sour cream coconut

No nyt ne pakkaset ovat täällä, ja keho tuntuu melkein vaativan lämpimiä ruokia ja kuumia keittoja. Borssikeitto on ollut kestosuosikkini kylmiin talvi-iltoihin, mutta maidottoman ruokavalion myötä on se vähän jäänyt muiden keittojen jalkoihin. Tiedättehän, ilman sitä ihanan paksua smetanaa borssikeitto ei vaan jotenkin tunnu samalta. Tästä syystä keitto ei ole muutamaan vuoteen ollut ensimmäinen vaihtoehtoni, joten voitte kuvitella kuinka ilahduin törmätessäni maidottoman sour creamin ohjeeseen netissä. En enää muista miltä sivustolta luin ohjeen alunperin, mutta googlailemalla löytyy eri vaihtoehtoja vegaanisiin “hapankermoihin”.

Näin välittömästi silmissäni kuinka kookoshapankerma (sanahirviö) sulaisi kuuman keiton päälle pehmentäen sen värin vaaleamman punaiseksi, ja täydentäisi punajuuren makua sekä keiton pientä happamuutta juuri sopivasti.. Ja kuulkaa, niin se tekikin.

Voit valmistaa borssikeiton alla olevan ohjeen mukaan, tai tehdä sen kuten teet sen yleensäkin. Kuvan mukaiseen, n. neljän hengen borssikeittoon tarvitset: 4-5 punajuurta, 1 porkkanan, 2 pientä sipulia, 250g valkokaalia, 1 litran lihalientä (valmistin sen lihafondista), 100g kevyesti savustettua poroa (tässä leikkeleenä), 2rkl punaviinietikkaa, 3rkl voita, suolaa, pippuria, n. 1rkl tuoretta hienonnettua timjamia.

Jos haluat annoksesta vegaanin, korvaa liha lisäämällä esim. porkkanan määrää ja valmistamalla keitto kasvisliemeen.

Kuori ja paloittele juurekset ja muut aineet. Kuullota ainekset kevyesti reilussa voissa kattilan pohjalla, ja lisää sen jälkeen lihalientä niin, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen, noin tunnin verran, lisää lientä tarvittaessa. Anna hautua vielä hetki lisättyäsi lihan mukaan. Sen jälkeen mausta keitto etikalla ja muilla mausteilla. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.

Kookoshapankermaan tarvitset kolmea raaka-ainetta: kookoskermaa, omenaviinietikkaa ja suolaa. Valmistus alkaa kuten kookoskermavaahdon kanssa: jähmettämällä kookoskerma jääkaapissa, vähintään muutaman tunnin ajan (mieluiten kauemmin). Leikkaa purkki auki, ja valuta erottunut neste pois. Jäljelle jää tiivis kerma, jonka sekaan sekoita 2 rkl omenaviinietikkaa. Sekoita hyvin, ja mausta suolalla. Tarkista maku.

Tarjoile syvänpunainen keittosi kuumana, (reilulla) nokareella kookoshapankermaa, rouhi päälle mustapippuria. Maista, ihastu ja nauti kestosuosikin paluusta – niin ainakin ainakin meillä tehtiin!

Ps. Ihanan keiton lisäksi saat reippaan annoksen vitamiineja, kivennäisaineita ja mm. folaattia, minkä saanti on suomalaisilla vähäistä. Folaatin puutos heikentää solujen lisääntymistä ja uusiutumista, jonka oireina voi olla mm. anemiaa ja ruoansulatuskanavan solujen vaurioitumista. Tämä taas vaikuttaa kaikkien ravintoaineiden imeytymiseen, joten folaatin saantiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Borssikeitto & sour cream coconut 2

 

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199