Kookospikapuuro mustikoilla

kookospikapuuro

Talvisien aamujen pikapelastus on hirssihiutaleista valmistettu hirssipuuro, joka sopii lähes kaikille. Useimmiten myös ihmisille, jotka saavat vatsaongelmia lähes kaikesta muusta “aamiaiseksi sopivasta”, ja tietenkin myös niille, ketkä kaipaavat kylmiin aamuihin jotain nopeaa ja lämmintä syötävää. Hirssihiutaleita ei usein hirssipuuro-ohjeissa näe, ja syykin tähän on selvä: hirssihiutaleissa on vahva, ehkä hieman kitkeräkin maku. Aamut saattavat kuitenkin liian kiireisiä kokonaisista hirssisuurimoista keitettävän puuron valmistukseen, jolloin hirssihiutaleet ovat hyvä (ja todella nopea) vaihtoehto. Kun hiutaleet ensin huuhtelee, ja keittää puuron kookoskermaan, saa siihen pehmeän maun. “Virallisesti” hirssihiutaleita ei muuten ohjeisteta huuhtelemaan, mutta olen ne kuitenkin kokonaisten hirssisuurimoiden lailla huuhdellut (ja ainakin kuvittelen, että se vaikuttaa myös puuron makuun).

Pehmeään hirssipuuroon (1-2 annosta) tarvitset n. 1,2dl hirssihiutaleita, 2dl kookoskermaa, 1dl mantelimaitoa, ripauksen suolaa. Lisää kerma&maito kattilaan, ja sekoita hyvin. Lisää mukaan huuhdellut hirssihiutaleet, suola, ja keitä sekoitellen, kunnes koostumus on sellaista kun haluat. Puuro valmistuu  muutamassa minuutissa.

Tarjoile puuro vaikka marjojen ja mantelimaidon kanssa, voisilmällä, tai kanelilla ja kookossokerilla maustettuna. Hirssi on gluteeniton vilja, mikä sisältää mm. rautaa, sinkkiä ja magnesiumia. Ja kuten sanottu, sopii useimmiten myös ruuansulatusongelmista kärsiville henkilöille.

Lämpimiä (ja vatsalle helliä) talviaamuja sinnekin!

Postauksen hirssihiutaleet saatu yhteistyössä Risentan kanssa. 

8 kommenttia Kookospikapuuro mustikoilla

 1. M
  28.1.2014 at 22:46 (9 vuotta sitten)

  Oi nam!

  Vastaa
 2. Amy
  30.1.2014 at 08:13 (9 vuotta sitten)

  Saako esittää toiveen?
  Reseptit olisi huomattavasti helpompi lukea ja selata tekstin seasta, jos ne olisivat “perinteiseen” malliin ainekset listattuina, eikä yhtenä pötkönä muun tekstin seassa.

  Tietysti sinun blogi ja sinun säännöt. 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!

  Vastaa
  • tuuliaj
   30.1.2014 at 17:13 (9 vuotta sitten)

   Hei Amy,

   Kiitos viestistäsi, toiveita saa ehdottomasti esittää! 🙂

   Päädyin ainesosien “pötkömäiseen” luetteluun Lilyssä, missä blogin ennen oli. Lilyn pohjassa ei perinteisen mallin mukaan listaus toiminut mielestäni niin hyvin. Aikeissa onkin siis korjata asia nyt, kun alan kirjoittamaan tänne uuteen pohjaan.
   (Taustatietona: blogini on siis juuri muuttanut Lilyn alustalta omalle alustalleen, ja postaukset ovat muuttaneet mukana).

   Mukavaa loppuviikkoa ja kivaa että luet blogia! 🙂

   Vastaa
 3. Riikka
  31.1.2014 at 16:08 (9 vuotta sitten)

  Tää oli aivan hitsin hyvää ja kiva ruoka ennen aamujoogaa. Korvasin toisen kookoskermadesin vedellä ja heittelin vaniljajauhetta sekaan ja ehdotuksesi mukaisesti mustikat ja kanelit päälle

  Vastaa
  • tuuliaj
   31.1.2014 at 16:31 (9 vuotta sitten)

   Moikka Riikka,
   Ihanaa kuulla että tykkäsit puurosta, ja kiva että luet blogia!
   Mustakin se on ihan hitsin hyvää, ja vanilja varmasti sopii superhyvin – taidanpa kokeilla sitä itsekin seuraavalla kerralla 🙂

   Vastaa
 4. Maiju
  5.3.2014 at 14:04 (9 vuotta sitten)

  Moi Tuulia,

  Hirssihiutaleet olikin uusi tuttavuus – ja lopputulos melkein kuin mannapuuroa, kun ahkerasti vatkasi koko ajan. Itse soossasin kaveriksi yhden bantsun ja ai että kun kehräsin sohvan nurkassa kulhoni kanssa! Kiitos upeasta blogista, minusta tuli kestofani kertaheitolla!

  Innostuin muuten kokeilemaan samaa quinoahiutaleilla, mustikoilla ja Manuka-hunajalla, varsin kelpo sotku sekin. Ja minä kun en mukamas syö lainkaan puuroja 😉

  Vastaa
  • tuuliaj
   5.3.2014 at 21:42 (9 vuotta sitten)

   Moikka Maiju,
   Ihana kuulla että tykkäsit puurosta, pitääkin kokeilla sekoittaa mukaan vielä banaania, kuulostaa ihanalta!

   Ja tervetuloa, mahtavaa että tykkäät blogista! <3 🙂

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Kookospikapuuro mustikoilla

 1. […] aloitan viikonloppuaamuni lempeällä hirssipuurolla, mutta tällä kertaa sen korvasi värikkäämpi ja tuoreempi puuroversio, sillä keväinen sää […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price