Because I’m worth it

Oil pulling / Wellberries Otsikko tuli mieleeni, mistäpä muustakaan kuin kosmetiikkamainonnasta. Tämäkin postaus liittyy kauneuteen:  suun hyvinvointiin ja vaaleampaan hymyyn. Olen jo pidemmän aikaa haudutellut mielessäni kirjoitusta oil pullingista, mitä olen nyt lähes kahden kuukauden ajan tehnyt päivittäin. Kaverini jakoi linkin Leeni Viion kirjoituksesta facebookissa, ja huomasin Torkkuja ja Nokkosia-blogin Emmi-Liiankin kirjoittaneen aiheesta hetki sitten. Rituaali saattaa kuulostaa hieman, no, oudolta (ja aluksi maistuakin), mutta se palkitsee nopeasti säännöllisen harjoittajansa!

Oil pulling, eli öljypurskuttelu, pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan ayrvediseen lääketieteeseen. Sillä on perinteen mukaan hoidettu mm. kroonisia poskiontelontulehduksia, ihottumia, aknea, jopa niveltulehduksia. Helpotusta se tuo tietenkin myös ientulehduksiin, ja kaupan päälle lupaillaan hampaiden hyvinvoinnin lisäksi ikeniin ja kieleen terveän vaaleanpunaista väriä.

Eikö ajatus purskuttelusta vieläkään houkuta? No,  nostetaanpa panoksia (hyviä uutisia etenkin mustikkasmoothien ystäville): purskuttelijat raportoivat usein nopeastakin hampaiden vaalenemisesta, ja allekirjoittanut liittyy heihin. Öljypurskuttelu tuo ihanan, puhtaan olon suuhun, ja toden totta, olen minäkin huomaavinani hampaideni vaalenneen!

Aloita uusi, joka aamuinen rituaalisi, heti herättyäsi. Voit harjata ensin hampaat, jonka jälkeen ota suuhusi ruokalusikallinen (kookos)öljyä, anna sen sulaa kielellesi ja aloita purskuttelu. Purskuttele reippaasti, ja siirrä öljyä ympäri suuta. Varo nielemästä: nimensä mukaan öljy kiskoo bakteereja itseensä ja on hyvä saada ne poistumaankin kehostasi öljyn mukana! Kun n. 15 minuuttia on kulunut, sylkäise öljy bioroskikseen, älä lavuaariin, jotta se ei tuki viemäriä. Huuhtele suu vedellä, ja pese hampaat. Uskon, että jo tässä vaiheessa huomaat eron: suu tuntuu heti todella puhtaalta!

Öjyistä: voit toteuttaa purskuttelun kasvipohjaisella öljyllä, kookosöljyä ja seesamöljyä suositellaan. Itse olen käyttänyt vain kookosöljyä, ja koska rakastan sen makua, ei kohdallani voida puhua suuresta ponnistelusta rituaalin eteen. Riittää, että sen muistaa tehdä joka päivä. Öljypurskuttelu on helppo toteuttaa, ja sen aikana voit tehdä muita asioita. Esimerkiksi se mustikkasmoothie valmistuu kätevästi samalla purskutellen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan – because you’re worth it, too.

5 kommenttia Because I’m worth it

 1. Laura
  24.2.2014 at 13:01 (9 vuotta sitten)

  Hei! Pesetkö hampaat siis ennen ja jälkeen tuon purskuttelun? Voisin kokeilla tätä. Iholle kookosöljy tekee ainakin hyvää. 🙂

  Vastaa
 2. tuuliaj
  1.3.2014 at 13:10 (9 vuotta sitten)

  Hei Laura, pahoittelut että vastauksessa on kestänyt – kommenttisi oli jotenkin päässyt livahtamaan silmieni ohitse. 🙂 Pesen yleensä hampaat kevyesti myös ennen purskuttelua, mutta jos on todella kiire, vasta sen jälkeen. Monet purskuttelevat suunsa vielä suolavedellä tähän päälle, mutta koska käytän suolahammastahnaa toisella pesukerroista, en ole kokenut tätä tarpeelliseksi. Kivoja purskutteluhetkiä! 🙂

  Vastaa
 3. Sanna
  12.7.2014 at 17:40 (8 vuotta sitten)

  Hei, purskuttelu kiinnostaa edelleen!:) Pienen yksityiskohdan vielä tarkastaisin ennen oman purskuttelu-urani aloittamista: kummalla pesukerroista, ennen vai jälkeen purskuttelun, käytät suolahammastahnaa? Entä mitä hammastahnaa sillä toisella kerralla? Suurkiitos, jos kerkeät vielä palata tähän aiheeseen ja vastata kysymykseeni!:)

  Vastaa
  • tuuliaj
   4.8.2014 at 21:52 (8 vuotta sitten)

   Moikka Sanna,
   ja suuret pahoittelut, että huomasin viestisi vasta nyt! Toivottavasti olet kuitenkin jo aloittanut purskuttele-urasi vastauksen viiveestä huolimatta. 🙂 Suolahammastahnaa kannattanee käyttää ainakin purskuttelun jälkeen, mutta se käy kyllä myös ainoaksi hammastahnaksi, jolloin sitä voi käyttää sekä ennen että jälkeen.

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Because I’m worth it

 1. […] Suosittelen lämpimästi tutustumaan luonnonkosmetiikkavaihtoehtoihin. Niitä onneksi nykyään riittää, lähes kaikissa hintaluokissakin. Aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkästi, mutta jatketaan aiheesta myöhemmin. Tyydyn tähän loppuun vielä vinkkaamaan keinon, mistä olen aikaisemminkin kirjoittanut: öljypurskuttelun. […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price