Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Kesäfiilistelyä (eli kookosrahkaa vadelmilla)

Kookosrahkaa vadelmilla

Nyt alkaa olemaan sellainen sää ulkona, että kesämuistot tulevat tarpeeseen. Tämä annos sopisi erinomaisesti kesäiseksi jälkkäriksi, nautittavaksi laiturilla tai terassilla ilta-auringon laskiessa, ja tuo tuulahduksen kesää talvisen maiseman keskelle.

Olettekohan ehtineet jo rakastua kookosjogurttiin..? Kuten aikaisemmasta kirjoituksestani käy ilmi, minä olen, eikä mikään ole vielä tullut minun ja kookosjogurttini väliin. Paitsi ehkä tämä kookosrahka. Mutta voin kertoa salaisuuden: kookosjogurtin ei tarvitse kuitenkaan tuntea oloaan uhatuksi, sillä kyseessä itse asiassa on sama tuote, mutta vain pidempään hapatettuna! Anna siis kookoskerman hapattua maitohappobakteerien kanssa n.36h, ja ta-daa, rahkasi on valmis!

Kookosrahka vadelmilla

Kookoskermaa 2dl (mahdollisimman rasvaista)
Maitohappobakteerikapseleita 2kpl

Vadelmia tarjoiluun (kun sen aika on)

Valmista rahka kuten kookosjogurttikin: desinfioi tiivis lasipurkki kiehuvalla vedellä, kuivaa purkki huolella. Lisää kookoskerma purkkiin, ja tyhjennä mukaan kahden kapselin sisältö. Sekoita hyvin. Laita purkki pimeään, lämpimään paikkaan hapattumaan vähintään 36 tunnin ajaksi. Siirrä pariksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Koristele annos vadelmilla, ja mikäli haluat annoksesta makeamman (rahka on aika hapanta), lisää mukaan hieman kookossokeria. Kookosrahka säilyy n. 4-5 päivää jääkaapissa. 

Kookosrahkaa vadelmilla

Jälkkäri on tietenkin maidoton, joten sopii sekä meille maitoa vältteleville, että vegaaneille. Hapatuksen ansiosta kookosrahka tekee hyvää myös suolistolle, ja tietenkin maistuu hyvältä. Win-win!

xxx

5 kommenttia Kesäfiilistelyä (eli kookosrahkaa vadelmilla)

 1. Tiia
  13.2.2014 at 16:05 (7 vuotta sitten)

  Kiitos mahtavasta reseptistä! Onko väliä millaisia maitohappobakteereja käyttää? Pitääkö olla esim. Bioteekin Probiootti plus tasoa vai kelpaako jokin halvempi ja miedompi? Mitä itse käytit?

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.2.2014 at 21:15 (7 vuotta sitten)

   Moikka Tiia,
   Ja kiitos! 🙂 Olen itse käyttänyt juurikin ProbioottiPlussaa sekä Probiot8020-merkkiä. Muita merkkejä en ole kokeillut, mutta olen lukenut, että sillä ei pitäisi olla niin väliä – en uskalla luvata tosin, kun käytössä on ollut vain nuo kaksi. Toivottavasti tykkäät rahkasta. 🙂

   Vastaa
 2. Taija
  11.3.2014 at 12:10 (7 vuotta sitten)

  Mistä kookoskermaa saa? Olen toistaiseksi kaupoissa ja netissä törmännyt pahvipakkaukseen pakattuun kookoskermaan (creamed coconut). Se ei ole ilmeisesti tuote, jota tähän rahkaan tai vastaavaan jogurttiin tulisi käyttää? Saako kookoskermaa tölkissä vai käykö kookosmaito näihin jogurtti/rahkaresepteihin ?

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.3.2014 at 20:57 (7 vuotta sitten)

   Moikka Taija, kookoskermaa (esim. Blue Dragon tai Kara) saa ihan tavallisesta kaupasta, mutta kannattaa suunnata isompaan markettiin. Tuo creamed coconut ei mielestäni ole sama tuote: kookoskerma on siis kuin kookosmaitoa, jossa on vähemmän vettä. En ole kokeillut kookosmaitoa jogurtissa/rahkassa, mutta löysempää siitä ainakin tulee.

   Kookoskerma on kaupoissa kookosmaidon vieressä, eli samasta hyllystä pitäisi löytyä! 🙂

   Vastaa
 3. Milla
  2.4.2014 at 21:49 (7 vuotta sitten)

  Kiitos tästä!! Mun oli pakko kokeilla tätä, mahtavan helpon kuuloinen vegaaninen ja gluteeniton jugurtti! Haluaisin kuitenkin kysyä kuinka hapan se lopputulos pitäisi olla? Mä annoin sen hapettua noin 46 h mutta se ei ollut hirveän hapan, kun söin sitä samana iltana ja seuraavana päivänä. Sai mut miettimään jos se hapetusprosessi oli onnistunut. Se maistui kyllä aavistuksen jogurttimaiselle mutta aika lailla pelkälle kylmälle kookoskermalle… Kyllä siinä selvästi oli jotain tapahtunut, etenkin se tuoksui jugurtille! Mutta mietin silti jos se ei päässyt hapettumaan kunnolla ehkä jos se ei ollut tarpeeksi lämpimässä paikassa? En keksinyt mitään lämmintä paikkaa joten pidin sen ihan vain keittiön kaapissa.

  Kiitos kivasta blogista! 🙂

  Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199