Semiraakapasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään meillä syötiin semisti raakaa pastaa. Semisti raakaa siksi, että sää ulkona kannusti syömään jotain lämmintä, mutta samalla mieli (ja vatsa) kaipasivat jotain kevyttä ja varmasti ravintorikasta. Olin pohtinut raakakakun tekemistä, mutta kakku sai väistyä pastan tieltä, ja näin valmiiksi liotetut cashewpähkinät päätyivät cashewjuustokastikkeen pohjaksi. Kastikkeessa on myös grillattua latva-artisokkaa (marinoituna öljyssä), mikä ei varsinaiseen raakaruokailuun kuulu, mutta semiraakailuun sopii hyvin. Itse pasta (kesäkurpitsa) käväisi nopeasti pannulla, ja toi annokseen lämpöä.

Semiraakapasta eli cashewjuustopasta artisokalla & rucolalla
(2-3 hengelle)

3,5dl liotettuja cashewpähkinöitä (miel. yön yli, vähintään 4h)
1,5dl marinoitua latva-artisokkaa, valutettuna
1/2 avokado
1 luomusitruuna
0,5dl hyvää oliiviöljyä
0,5-0,75dl oluthiivahiutaleita
0,25dl vettä
n. 3 isoa kourallista rucolaa
laadukasta suolaa, pippuria

Iso kesäkurpitsa
kookosöljyä, suolaa&pippuria

Tee cashewpähkinöistä tasaista tahnaa blenderissä, lisää mukaan avokado, artisokat ja öljy. Sekoita tahnaksi. Purista sitruunasta mehu, ja lisää mukaan loput aineet, rucola viimeiseksi. Sekoittele tasaiseksi kastikkeeksi, ja tarkista maku: lisää vielä oluthiivahiutaleita mikäli haluat juustoisemman maun.

Suikaloi kesäkurpitsa (esim. juustohöylällä), ja käytä pikaisesti pannulla kookosöljyn kera. Mausta. Kokoa annokset, ja koristele vielä halutessasi yrteillä ja oluthiivahiutaleilla.

Tämä pasta suorastaan pursuaa ravinteita: hyviä rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja, hivenaineita, kuitua, ja sopii erinomaisesti hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon: annoksen glykeeminen indeksi/kuorma on matala. Oluthiivahiutateilla annoksen viimeistely on hieman kuin laittaisit parmesania annoksen päälle.  Tai no, ei ihan sama, myönnetään, mutta sinnepäin. Mutta eipä ole parmesanissa yhtä hyvää B-vitamiiniprofiiliakaan, tai foolihappoa!

xxx

6 kommenttia Semiraakapasta

 1. Krista
  10.2.2014 at 21:54 (9 vuotta sitten)

  Ah, ihana huomata että joku muukin duunaa “pastaa” kesäkurpitsasta. Ystäville kun kertoo tästä oudosta reseptistä niin näkee paljon silmän pyörityksiä. Siitä saa niin paljon enemmän makuja irti mausteilla, eikä turvotusta. Sun resepti kokeiluun, nam 🙂 Terveisin.2 vuotta kesäkurpitsapastaa

  Vastaa
  • tuuliaj
   11.2.2014 at 11:56 (9 vuotta sitten)

   Joo, kesäkurpitsasta saa mahtavan pastankorvikkeen, täällä ei pyöritellä silmiä sille 😉 Toivottavasti tykkäät reseptistä! 🙂

   Vastaa
 2. eija
  11.2.2014 at 14:55 (9 vuotta sitten)

  Olen tässä mietiskelly, että jospa alkaisin kokeilemaan resepteitäsi. Oluthiivahiutaleet mietityttävät. Haluaisin testata alkuperäistä reseptiä, mutta elimistön hiivaongelmat ovat saaneet karsastamaan hiivatuotteita. Mitä luulet, kuinka olennaisia ovat reseptissä ja miten voisi korvata? Ja onkohan haittaa hiivaongelmaiselle? Käytit niitä life-lehdessä olleessa houkuttelevassa lounaspiirakassa myös.

  Vastaa
  • tuuliaj
   14.2.2014 at 16:33 (9 vuotta sitten)

   Kiitos viestistäsi, Eija. Oluthiivahiutaleissa hiiva on inaktivoitu, joten sen ei pitäisi alkaa käymään tai aiheuttamaan ongelmia suolistossa. Oluthiivahiutaleet ovat reseptiikassa korvaamassa juustoa, joten jos juusto sopii vatsallesi, voit korvata hiutaleet juustolla. En kuitenkaan usko, että oluthiivahiutaleet aiheuttavat ongelmia, vaikka hiivaongelmsta muuten kärsisikin! Toivottavasti tykkäät resepteistä! 🙂

   Vastaa
 3. Annika Nyström
  12.2.2014 at 20:08 (9 vuotta sitten)

  Moi Tuulia! Törmättiin Life-lehdessä sun artikkeliin ja päätettiin tulla kurkkaa sun huippukivaa blogia, ihania reseptejä, aiotaan kokeilla heti huomenna ja jaetaan ystäville tätä. Annika ja Elias

  Vastaa
  • tuuliaj
   14.2.2014 at 16:35 (9 vuotta sitten)

   Moikka Annika ja Elias, ihana kuulla että aiotte kokeilla reseptejä, toivottavasti tykkäätte! Ja kiitos jos jaatte ystävillekin! 🙂 <3

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price