Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Mustikkaiset manteliherkut

Mustikka-manteliharkku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on jälleen luvassa niin yksinkertainen herkku, että melkein hävettäisi jos ei olisi niin hyvää, heh! Nämä mustikka-mantelikakkuset teet hetkessä, riittää että kookoskerma on säilytetty jääkaapissa tarpeeksi pitkään, esim. yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Pannareiden postauksen yhteydessä uhosin käyttäväni täytettä pian jossain uudestaan, eikä siinä tosiaan kauaa mennyt – näiden pikkuherkkujen täyte syntyy samoista aineksista, hunajan korvasin vaniljajauheella, that’s all, ja täyte toimi näissäkin ihanasti! Olen niin ihastunut ko. täytteeseen, että tulette varmasti kuulemaan siitä vielä lisää ja uusissa yhteyksissä, varoitan.

Mustikkaiset manteliherkut  (n. 16-18 pientä tai vähemmän isompia)
2,5 dl mantelijauho
4 rkl raakakaakaojauhe
2 rkl vaahterasiirappi
2 rkl kookosöljy
0,5 tl laadukas suola

Täyte:
n. 1,5 dl jähmetettyä kookoskermaa
n. 1,25 dl sulatettuja mustikoita
1 tl aitoa vaniljajauhetta
(hunajaa, jos haluat makeamman täytteen)

Sekoita jauhot ja muut aineet keskenään kulhossa. Tarkista taikinan maku. Muotoile haluamasi kokoisia kakkusia taikinasta muffinsivuokiin tms., ja paina reilu kolo keskelle täytettä varten. Siirrä jääkaappiin odottelemaan hetkeksi.

Valmista täyte: erottele jähmettyneestä kookoskermasta vesi pois, ja mittaa oikea määrä kermaa mukaan. Sauvasekoittimella ainekset sekaisin, nostele niin saat ilmaa hieman mukaan. Jos täyte on liian juoksevaa, hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota tai lusikoi täyte hieman jähmettyneiden kakkusten päälle, ja siirrä vielä jääkaappiin tekeytymään, omani olivat jääkaapissa ehkä noin tunnin verran. Herkut ovat valmiita kun ne irtoavat helposti muoteistaan, ja maistuvat ihanilta!

Viime aikoina mantelijauhoa kohtaan on alkanut satelemaan hieman kritiikkiä, mistä olet saattanutkin jo lukea. Kritiikki koskee mm. käytettävän jauhon määrää: mantelijauhoa leivonnassa käyttäessä tulee huomaamattaan syöneeksi todella paljon manteleita, ja samalla saa paljon omega-6:sta. Omega-6 taas linkittyy hiljaiseen tulehdukseen kehossa, ja jos pähkinäjauhoja käyttää liikaa, voi siitä seurata ongelmia.

Älä kuitenkaan ymmärrä väärin – manteli ja muut pähkinät ovat terveellisiä, niillä on vaikka mitä terveyshyötyjä ja maistuvat ihanilta, mutta pähkinöitä(kin) käyttäessä pitää muistaa kohtuus. Leivonnassa kohtuus saattaa helposti hämärtyä kun tuotetta käytetään jauhomaisena, ja päivittäinen omega-6:n saanti voi yllättäen ollakin suurta. Tästä syystä olen lähiaikoina siirtynyt käyttämään enemmän kookosjauhoa – käytän kuitenkin yhä myös pähkinäjauhoja, kuten näissäkin pikku kakkusissa, mutta tiedostavammin. Tähän satsiin upposi n. 80 mantelia jauhon muodossa, eli yhdessä leivoksessa on n. 5 mantelia.

Samaan tiedostavaa leivontaa suosittelisin muillekin: mielestäni mantelijauhoa voi yhä käyttää gluteenittomassa leivonnassa, mutta omaa omega-6-rasvahappojen saantia kannattaa pohtia ja nauttia pähkinäjauhoista tämä fakta mielessä pitäen!

xxx

Ps. Arvonta on yhä käynnissä, mikäli et ole vielä ehtinyt osallistua! Tosin todella moni teistä on – kiitos jo tässä vaiheessa, kommenttejanne on ollut aivan ihana lukea! <3

Mustikka-manteliherkku

Reseptin kaakaojauhe & kookosöljy saatu yhteistyössä Cocovin kanssa, mantelijauho Risentalta. 

4 kommenttia Mustikkaiset manteliherkut

 1. Sinikka
  24.2.2014 at 18:44 (7 vuotta sitten)

  Hei, Mitä kookoskermaa käytät, ketjukaupoista on vaikea löytää lisäaineettomia.

  Vastaa
  • tuuliaj
   25.2.2014 at 19:33 (7 vuotta sitten)

   Hei Sinikka, käytän mieluiten Santa Mariaa, jonka tuotteet ovat lisäaineettomia. Pkseudulta ainakin löytyy isommista kaupoista! 🙂

   Vastaa
 2. Kirsi
  24.2.2014 at 19:27 (7 vuotta sitten)

  Hyvä huomio tuosta mantelijauhosta, itse olen korvannut osan kookoksella ja muilla ihan vaihtelun vuoksikin. Meillä on lapsetkin päässeet alun epäluulon jälkeen raakakakkujen makuun. Tein niin herkullisen näköisen kookoskermalla koristellun kakun että isoin oli käynyt salaa maistelemassa kylmiössä XD

  Vastaa
  • tuuliaj
   25.2.2014 at 19:36 (7 vuotta sitten)

   Mahtavaa, Kirsi, että teillä lapsetkin rakastavat terveellisiä herkkuja! Itsekin olen tarjoillut raakakakkuja sisarusteni lapsille, ja hyvin on maistunut, kunhan vaan “unohdan” mainita sanan “raaka” kakkua tarjoillessa. 😉

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199