Thaikuorrutettu (niitty)ulkofilee lempilisäkkeellä

Thaikuorrutettu ulkofilee

Kun maailman tilanne ahdistaa, suosittelen hakeutumista keittiöön. Mahdollisesti hieman huolestuneita ajatuksia virkistää päästää hetkeksi irti iphonesta tai koneesta ja uppoutua ruuanlaiton tai leivonnan pariin. Sillä let’s face it: kukaan ei taida hyötyä esimerkiksi siitä, että istun sohvan nurkassa padi sylissäni kulmakarvat kurtussa, googlaillen uutisia eri lähteistä.

Muun muassa tämän takia sunnuntai-iltana syntyi poikkeuksellisesti hieman parempi illallinen kuin yleensä: thaikuorrutettua sonnin ulkofileetä, haricot-papuja oluthiivahiutaleilla ja uunissa valmistettua maa-artisokkaa.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut hieman laadukkaasta lihasta (esim. täällä). Olin monia vuosia kasvissyöjä, kunnen palasin sekasyöjän ruokavalioon, joka on muutaman vuoden aikana kehittynyt siihen pisteeseen missä se nyt on. Kaikissa valinnoissani pyrin ottamaan huomioon ruuan alkuperän, ja etenkin eläinperäisiä tuotteita käyttäessäni valitsemaan vähintäänkin luomua. Lihan kohdalla paras vaihtoehto niin maun kuin ravintoarvojenkin puolesta on ehdottomasti niittyliha. Eläimen kannalta tämä tarkoittaa luonnonmukaista ruokintaa (esim. eri ruoholajikkeista koostuvaa luomurehua) ja luonnonmukaista laiduntamista. Lihan syöjän kannalta sen sijaan lihan parempaa rasvahappokoostumusta ja ravinnerikkautta. Sekä tietenkin parempaa mieltä siitä, että eläimet ovat saaneet elää mahdollisimman luonnonmukaista elämää!

Olen seurannut ilolla kuinka tietoisuus eläinten ruokinnasta ja sen vaikutuksista kasvaa: me emme todellakaan ole vain mitä syömme, vaan myös sitä mitä ruokamme on syönyt. Suosittelen lämpimästi tilatarjonnan tsekkaamista lähialueiltanne. Niittyliha voi tuntua kalliilta, mutta lihaa ei tarvitsekaan syödä joka päivä.

Thaikuorrutettu ulkofilee
n. 1kg sonnin ulkofileetä
2 pientä salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 isoa punaista chiliä (tai miten tulisen kuorrutteen haluat)
2 oksaa sitruunaruohoa
n. 3rkl tuoretta korianteria
Inkivääriä n. 5 cm:n paksu pala
0,5 tl kuminaa
2 tl kalakastiketta
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

voita paistamiseen

Ota liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Thaikuorrutteen valmistamisessa tarvitset blenderin, viimeistelin tahnan vielä lopuksi huhmareessa, kun tahna ei tahtonut pyöriä blenderissä tarpeeksi tasaiseksi. Kuori siis sipulit&inkivääri, ja ota sitruunaruohoista kovin ulko-osa pois. Paloittele kaikki ainekset, ja lataa blenderiin – anna pyöriä ja siirrä tahna huhmareeseen viimeistelyyn, jos tarvetta.

Ruskista filee kuumalla pannulla joka puolelta, runsaassa voissa. Siirrä uuninkestävään astiaan, ja kuorruta liha thaitahnalla. Paista 150 asteessa kunnes fileen sisälämpötila on 50-55 astetta. Ota vuoka uunista ja peitä liha foliolla, ja anna vetäytyä n. 10 minuutin ajan.

Uunissa paahdettujen artisokkien repeptin otin suoraan täältä. Rosmariinia meillä ei ollut, joten korvasin sen lempimausteellani kurkumalla, mutta muuten resepti oli ihan sama. Mahtava tapa nauttia maa-artisokasta ilman kuorimismaratonia! Aloitin lisukkeen valmistuksen jo ennen kuin laitoin lihan uuniin, ja nostin uunin lämpöä kun olin ottanut lihan pois uunista. Paloittelethan maa-artisokat aika pieniksi, että ne kypsyvät mahdollisimman nopeasti lihan jälkeen!

Ja lopuksi, ystävät, on lempilisäkkeeni esittelyn aika: paistettuja haricot-papuja oluthiivahiutaleilla!
Pese ja poista kannat haricot-pavuista. Paista runsaassa kookosöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pavut lautaselle, ja ripottele päälle runsaasti oluthiivahiutaleita, tarjoa heti. Saat rouskuviin papuihin juustoisen maun, ja samalla paljon B-vitamiineja!

Kokoa annokset ja nauti. Jos kovasti ahdistaa (tai muutenkin), tarjoile lasillisen hyvää viiniä kanssa, hyvässä seurassa. Rauhaa & rakkautta!

xxx

3 kommenttia Thaikuorrutettu (niitty)ulkofilee lempilisäkkeellä

 1. Venla
  2.4.2014 at 10:37 (9 vuotta sitten)

  Moikka!
  Sulla on aivan mahtavia reseptejä täällä blogissa, monta on mennyt jo kokeiluunkin! Tuo niitty-ruokittu naudanliha on kiinnostanut jo pidempään, mutta kun olen lukenut vain jenkkiläisiä julkaisuja, olen jäänyt siihen käsitykseen, että Suomesta ei sitä saisi. Ilmeisesti olet sitä kuitenkin löytänyt? Haluisitko mahdollisesti vinkata, mistä moista hienoutta voisi saada käsiinsä?

  Vastaa
  • tuuliaj
   2.4.2014 at 21:52 (9 vuotta sitten)

   Moikka Venla,
   Ja kiitos, ihana kuulla että olet tykännyt resepteistä!
   Tilaan itse niittylihaa Hultgårdin sonnitilalta, mutta jonot taitavat lihoihin olla nyt aika pitkät. Netistä löysin myös Bosgård-nimisen tilan, tsekkaappa se? 🙂

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Thaikuorrutettu (niitty)ulkofilee lempilisäkkeellä

 1. […] lihapata valmistui pyöröpaistista (niittylihaa) ja on koostumukseltaan hieman gulassityyppinen: en siis valmistanut mukaan mitään lisuketta […]

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan