Keväinen tuorepuuro chiasta

Trooppinen chiapuuro

Aurinko, kuiva asfaltti, hymyileviä ihmisiä! Ensimmäinen mahtava kevättä lupaileva viikonloppu takana! (Mitä voikin nyt muistella sateen ropistessa ikkunaan.) Sunnuntaina oloni ei ystäväni lauantaisten juhlien takia ollut kaikkein pirtein, mutta lauantaiaamuun onneksi mahtui aurinkoinen kävelylenkki meren rannassa.

Usein aloitan viikonloppuaamuni lempeällä hirssipuurolla, mutta tällä kertaa sen korvasi värikkäämpi ja tuoreempi puuroversio, sillä keväinen sää tuntui lähes vaativan seurakseen jotain aurinkoista syötävää. Kookosta en tietenkään tässäkään versiossa hylännyt (siis voiko missään ikinä olla liikaa kookosta – enpä usko että voi), ja puurosta kuoriutuikin lähes trooppinen yksilö.

Trooppinen chiapuuro
1dl chiasiemeniä
2dl kookosmaitoa
2dl (reilu) tuoretta ananasta
1 mandariini
0,5 tl aitoa vaniljaa

Koristeluun toinen mandariini, sekä ananaskoristelastuja

Anna chian turvota kookosmaidossa reilu puoli tuntia, ja lisää seos blenderiin yhdessä muiden ainesosien kanssa (kannattaa puolittaa mandariinpalat ensin, jotta pystyt poistamaan mahdolliset kivet). Anna pyöriä hetki, ja kaada puuro tarjoiluastioihin. Koristelin puurot mandariinviipaleilla sekä ananaskoristelastuilla. 

Chiasiemenet ovat mahtavaa ruokaa, ja sopivat useimmille. Mikäli siemenet eivät ole sinulle tuttuja, lukaisethan nopeasti lisää täältä, postauksen lopusta. Annoksesta saat väriterapian lisäksi paljon C- A ja B2&B3- vitamiineja, proteiinia, kuitua, antioksidantteja ja mineraaleja. Nam.

xxx

Trooppinen chiapuuro

Postauksen chia-siemenet saatu yhteistyössä Cocovin kanssa, ananaskoristelastut Urtekramilta.

3 kommenttia Keväinen tuorepuuro chiasta

 1. sara
  10.3.2014 at 21:06 (9 vuotta sitten)

  Näyttää ihanalta!

  Vastaa
 2. Maiju
  2.4.2014 at 10:09 (9 vuotta sitten)

  Hyvän makuinen sörsseli tämäkin 🙂 Chian siemenet on kyllä mahtavia, kun ne taipuu niin moneen. Kiitos raikkaasta vinkistä!

  Ehdotus: siemenet ehkä kannattaisi ensin blendata hienoksi, niin että niistä saa kaikki ihanat öljyt hyödynnettyä paremmin ja sitten vasta liottaa kookosmaidossa? Vaikka onhan tämä rakenne hauska näin 😀 Maku ja suutuntuma on melkein niinkuin passionhedelmässä!

  Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price