Baby(pinaatti)sipsit

Baby(pinaatti)sipsejä / Wellberries

Oletkin varmasti jo kuullut lehtikaalisipseistä, ja ehkä kokeillutkin niitä. Mielestäni ne ovat superhyviä snacksien korvikkeita, eikä se että ne ovat täynnä huikeita ravinteita haittaa lainkaan. Ainoa lehtikaalisipsien huono puoli on, että niiden saatavuus on välillä heikkoa, ja ainakin lähikauppojeni lehtikaalipusseista tunnutaan käyvän kovaa kilpaa.

En ollut onnekas lehtikaalin suhteen tällä viikolla, mutta sipsejä teki silti mieli. Kaupan vihanneshyllyjen edessä seistessäni päätin olla lannistumatta, ja silmäni osuivat ihanan vihreään babypinaattiin. Voisikohan babypinaatista tehdä sipsejä? Kävi ilmi, että kyllä voi!

Tulos on hauraampi kuin lehtikaalin kohdalla, joten kovin ronskeja otteita en sipsejä syödessä suosittele, mutta muuten babypinaattisipsit ajavat hienosti asiansa.

Babypinaattisipsit 
1 pkt babypinaattia (ota luomua jos saatavilla)
sulatettua kookosöljyä (sopivasti)
mausteita maun mukaan, tässä: suolaa, pippuria, kurkumaa & cajunpippuria.

Laita uuni lämpiämään kohti 150 astetta. Pese pinaatit ja kuivaa pinaatit hyvin. Laita lehdet kulhoon, ja kaada päälle sulatettua kookosöljyä hieman, ja mausteet perään. Sekoita kaikki huolella sekaisin kulhossa, lisää öljyä tarvittaessa. Maista, ja kun mausteseos on hyvä, levitä mahdollisimman ohuelti uunipellille. Paista n. 20 minuuttia, kunnes lehdet ovat ihanan rapeita. Tarkkaile sipsejäsi paistamisen aikana, etteivät ne pala.

Näillä herkutellessasi saat rapeiden sipsien lisäksi A-vitamiinia, kalsiumia, rautaa ja kuitua. Enjoy!

xxx

Postauksen kookosöljy saatu yhteistyössä Cocovin kanssa.  

2 kommenttia Baby(pinaatti)sipsit

 1. Heidi Vogel
  3.4.2014 at 21:33 (9 vuotta sitten)

  Kokeilepa sipsien tekoa myös punajuuresta, palsternakasta, bataatista, juuripersiljasta ja alkuporkkanoista! Höylällä vaan ohuita siivuja ja muuten sama proseduuri – paistoaika pidempi: n. 30-45 minuuttia. Olen ihan koukussa! Lehtikaalin satoaika on muuten talvisin – täällä Saksassa sitä tulee toreille vasta lopousyksystä seuraavan kerran!

  Vastaa
  • tuuliaj
   3.4.2014 at 21:54 (9 vuotta sitten)

   Namm, kuulostaa ihanalta! Olen jonkun kerran pohtinut niitä tekevänikin (mm. kaupan juuressipsien hintaa kauhistellessani ;)), mutta ehkä nyt pitää siirtyä pohtimisesta tekoihin, kiitos suosituksesta! Suomessakin on nyt saatavilla enää espanjalaista lehtikaalia, joten sipsit kannattaneekin tehdä syksyyn saakka muista aineksista. Kivaa viikonloppua sinne!

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price