Pehmeän tomaattinen lihapata (vinkki myös vegaaniseen vaihtoehtoon!)

Pehmeä lihapata / Wellberries

Kaikenlaiset padat ovat ihania. Ne ovat täyttäviä, lämmittäviä ja monipuolisia. Pataan voit heittää oikeastaan lähes mitä vaan lihan seuraksi: juureksia, sieniä, kasviksia, papuja, yrttejä, mitä mieleesi nyt tulekaan. Valmistus on helppoa: peitä ruskistamasi liha&valitsemasi muut herkulliset ainesosat nesteellä, ja heitä uuniin n. 170 asteeseen vähintään pariksi tunniksi. Nesteeksi voit valita liha/kasvisfondin lisäksi punaviinin, vettä, tomaattimurskaa, tai vaikka murskan&kookoskerman sekoituksen, kuten tässä. Aktiivinen kokkaaminen sisältää lähinnä kuorimista ja pilkkomista, joten padan valmistaminen ei vaadi niin paljon tekemistä kuin ehkä voisi kuvitella!

Tämä lihapata valmistui pyöröpaistista (niittylihaa) ja on koostumukseltaan hieman gulassityyppinen: en siis valmistanut mukaan mitään lisuketta (esim. quinoaa) mutta valmista sinä, jos tuntuu että kaipaat lisää hiilareita annokseesi! Pata onnistuisi myös vegaanisena, jolloin tofun voisi paistaa rapsakaksi pinnalta, ja lisätä pataan hetkeksi vasta kun juurekset ovat jo pehmenneet. Hmm, ehkä ensi kerralla teenkin padasta lihattoman version!

Pehmeän tomaattinen pata (n. 3-4 hengelle)
n. 400-500 g naudan paistia (mikä tahansa pataan sopiva paisti käy) (/tofua)
1tlk tomaattimurskaa
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 sipuli
n. 2-3 valkosipulin kynttä
herkkusieniä
vettä (niin, että lihat ja kasvikset peittyvät)
1-2rkl kasvisfondia
1dl kookoskermaa
ripaus mustapippuria
reilusti tuoretta timjamia
2rkl voita / kookosöljyä jos maidoton
suolaa, pippuria                         

Ota liha huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen leikkaamista, paloittele se sekä muut ainekset. Ruskista liha, sipulit, herkkusienet, palsternakat ja porkkanat kevyesti pannulla voissa/kookosöljyssä, ja laita ne pataan. Lisää tomaattimurska, vettä, (niin että ainekset juuri peittyvät), kasvisfondi ja muut mausteet. Sekoita. Hauduta pata kypsäksi uunissa n 175 asteessa muutaman tunnin ajan. Haudutuksen loppuvaiheessa lisää kookoskerma pataan, sekoita hyvin ja anna olla vielä hetki uunissa. Voit myös lisätä kookoskerman vasta ihan lopuksi,tai vaikka koristella sillä annokset. 

Patafani toivottaa herkullisia hetkiä!

xxx

Pehmeä lihapata / Wellberries

2 kommenttia Pehmeän tomaattinen lihapata (vinkki myös vegaaniseen vaihtoehtoon!)

 1. Elina
  10.4.2014 at 10:35 (9 vuotta sitten)

  Moikka! Pari postausta sitten oleva raaka sitruunajuustokakku näyttää herkulliselta! Haluaisin kovasti kokeilla sitä, mutta mietin vain, että sulatetaanko täytteeseen tuleva kookosöljy vai laitetaanko se joukkoon vain sellaisenaan? Kiitos, jos vastaat! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.4.2014 at 20:09 (9 vuotta sitten)

   Moikka Elina, riippuu hieman blenderistä, kookosöljyn voi laittaa sekaan myös pehmeänä, mutta sulana sekoittuu paremmin. Eli jos ei ole esim Vitamixiä käytössä, suosittelisin sulatusta. Toivottavasti ihastut kakkuun! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price