Keväiset chiavanukkaat kurkumalla

Wellberries / Keväinen chiavanukas kurkumalla

Kyllä – luitte oikein. Kurkumalla. Lempimausteeni leviää jo jälkkäreihinkin, ja hurmaa myös makeassa seurassa!

Tämän postauksen piti alunperin ilmestyä jo ennen pääsiäistä, niin keväisen näköinen (ja makuinen!) jälkkäri on kyseessä. Muut kiireet taklasivat repeptin jalkoihinsa, mutta parempi myöhään kuin vieläkin myöhempään, mietin, ja vihdoin nyt keskellä pääsiäistä ehdin ottaa ajan reseptin postaukseen. Sopii tämä jälkkäri erinomaisesti myös muihin kevään juhliin, tietty, ja pursuaa värien lisäksi vitamiineja, antioksidantteja, kuitua, hyviä rasvahappoja sekä täyttävää proteiinia.

Hauskaa väriä vanukkaaseen tuo ananaksen lisäksi kurkuma, mitä pyrinkin syömään jonkun aterian mukana joka päivä (tsekkaa lisää esim. täältä). Sekä kurkuma että ananas voivat lisäksi helpottaa ruuansulatusta ja vähentää vatsavaivoja, mikä tuo osaltaan helpotusta jos kevään juhlissa päätyisi syömään liikaa. Täydellinen jälkkäri siis, vai mitä sanotte?

Keväiset chiavanukkaat kurkumalla
(2 annosta)

0,5dl chia-siemeniä
2dl kookoskermaa
1tl aitoa vaniljajauhetta
2rkl kookossokeria
0,5-1tl kurkumaa
n. 6 cm pala tuoretta ananasta
1 passionhedelmä

Aloita blendaamalla chia-siemenet hienoksi blenderissä. Lisää kulhoon, ja kaada päälle kookoskerma. Sekoita hyvin, ja lisää mukaan vanilja, kookossokeri sekä kurkuma. Sekoita mukaan ensin 0,5 tl, ja myöhemmin lisää, mikäli haluat voimakkaamman kurkuman maun jälkkäriin. Anna tekeytyä n. 20 minuuttua, ja sekoita sen jälkeen hyvin. Tarkista maku, ja lisää kurkumaa, tai kookossokeria jos haluat jälkkäristä makeamman. Siirrä tarjoiluastioihin.

Leikkaa tuoreesta ananaksesta reilu pala, poista kuoret sekä kova keskusta. Blendaa ananasta hetki, jolloin siitä tulee kuohkeaa. Kaada kuohkea ananas vanukkaiden päälle, ja koristele passionhedelmällä. Ripottele lopuksi päälle vielä hieman aitoa vaniljaa, ja ta-daa, keväinen jälkkärisi on valmis!

Aurinkoista ja kurkumankeltaista pääsiäistä!

xxx

Wellberries / Keväinen chiavanukas kurkumalla

Wellberries / Keväinen chiavanukas kurkumalla

Postauksen chia-siemenet ja kookossokeri on saatu yhteistyössä Cocovin kanssa. 

1Pingbacks & Trackbacks on Keväiset chiavanukkaat kurkumalla

  1. […] Lähiaikoina on tuntunut, että influenssa kaataa ihmisiä sänkyyn toinen toistensa perään, tai että tavallista sitkeämpi nuha vaivaa monia. Olen itsekin taiteillut kipeäksi tulemisen nuoralla, mutta tähän mennessä onnistunut tasapainoilemaan terveiden puolella. Olen aikaisemminkin kirjoitellut kurkumasta ja sen käytöstä. Mauste on ihan paras jauhelihamauste, yhdessä juustokuminan kanssa siitä tulee ihana pohja curryille, ja se sopii erinomaisesti itsetehdyille kalapuikoille. Käytän kurkumaa myös smootheissa, jopa jälkiruuissa. […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price