(Kookos)kermainen uunilohi sitruunalla

(Kookos)kermainen uunilohi sitruunalla

Aina kun satun tekemään todella helpon, mutta samalla todella herkullisen aterian, tulen superiloiseksi. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut (ja toivottavasti olette sen huomanneetkin), Wellberriesin yhtenä kantavana teemana (gluteenittomuuden & lehmänmaidottomuuden lisäksi) on ruuanlaiton vaivattomuus. Niin, ja terveellisyys ja ravinteet tietenkin myös, mutta tämä kaikki paketoituna mielelellään mahdollisimman vaivattomaan pakettiin. Koska meillä kaikilla on kiire, ihan muita asioita kuin reseptejä mielessä, joillain teistä lapset huutaa ruokaa (pyykitkin pitäisi pestä), ja deadlinet paukkuu duunissa niskaan, on tärkeää että ravitseva ruoka tulee pöytään suht helposti.

Jotkut asiat ovat tosi ilmeisiä, kun sen vaan keksii. Olin hieman harmitellut että about maailman vaivattomin ruokalaji, kermainen uunilohi, ei kuulu enää ruokavaliooni, kunnes ymmärsin korvata tavallisen kerman kookoskermalla. Te olette ehkä hyvinkin tajunneet tehdä jo tämän paljon aikaisemmin, mutta jos ette ole, tätä reseptiä on ihan pakko kokeilla! Kookoskerma sopii ihanasti yhteen sitruunan ja lohen kanssa, ja tuore korianteri tuo tähän oman pirteän makunsa mukaan. Uunilohen valmistumisessa menee n. puoli tuntia, mutta aktiivista valmistelua tämä ateria vaatii noin n.5-10min.

Kermainen uunilohi sitruunalla (3-4 annosta)

Lohifilettä n. 600g
1/2 luomusitruunan mehu & kuori
1,5-2dl kookoskermaa
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Laita uuni lämpiämään kohti 200 astetta. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan, ja hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Purista 1/2 sitruunan mehu kalan päälle, ja raasta sitruunan kuori mukaan. Lopuksi kaada päälle kookoskerma. Siirrä kala uuniin valmistumaan, n. 20-25 minuutiksi. Kun lohi on valmis, silppua sen päälle reilusti tuoretta korianteria. Tarjoile lohi lempilisäkkeesi, tai vaikka höyrytettyjen/paistettujen kasvisten kanssa. 

Vaivatonta arkea,
xxx

 

1Pingbacks & Trackbacks on (Kookos)kermainen uunilohi sitruunalla

  1. […] hetki sitten Risentalle herkullisten suklaakuppikakkujen reseptin, joka löytyy myös täältä, sivun alalaidasta. Resepti syntyi yhden viikonlopun aikana, ja aika monta pellillistä […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price