Kesäkurpitsaveneilyä

Kesäkurpitsaveneet niittyjauhelihalla

Täällä on aloitettu veneilykausi helposta ratkaisusta: kesäkurpitsaveneistä, ja yllätytty (jälleen kerran) miten äitienpäivä tuli tänäkin vuonna niin nopeasti! Onneksi muut blogit ja lehdet pursuavat mitä ihanampia äitienpäiväherkkuja, sillä allekirjoittaneen keittiössä niitä ei tänä vuonna ole syntynyt. Koko äitienpäivän ruokailu ja herkuttelu on tänä vuonna perheessäni ulkoistettu, mikä sopiikin tilanteeseeni paremmin kuin hyvin. Herkkujen sijaan keittiössäni on jo hieman pidemmän aikaa ollut fokus pääruuissa ja niiden kehittelyssä. Kiitos tämän projektin, meillä on lähiaikoina syöty todella, todella hyvin. Mutta helposti, ja nopeasti!

Kesäkurpitsaveneet ovat helppo arjen vaihtoehto (tai miksei viikonlopunkin). Veneillä herkutellessa tulee huomaamattaan syöneeksi paljon kesäkurpitsaa, mistä saat C-vitamiinia, kuitua, B-vitamiineja, K-vitamiinia ja vaikka mitä muuta! Yhdessä laadukkaan lihan kanssa niistä muodostuu glykeemiseltä kuormaltaan matala, energiatasot tasaisena pitävä ateria, joka maistuu hyvältä ja valmistuu vaivatta.

Kesäkurpitsaveneet (2-3 hengelle)
400g niittyjauhelihaa (tai luomua)
2-3 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
1/2 rk tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia
suolaa, pippuria, kurkumaa
voita/kookosöljyä paistamiseen
50-100g murustettua vuohenjuustofetaa (maidoton: oluthiivahiutaleita)

Laita uuni lämpiämään kohti 225 astetta. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa, ja koverra niiden sisus pois. Mitä enemmän koverrat, sitä enemmän tilaa saat kastikkeelle. Pilko sisus hienoksi, ja siirrä sivuun hetkeksi. pilko sitten sipulit. Ruskista jauheliha sekä sipuit pannulla, lisää sitten mukaan kesäkurpitsan sisus, sekä tomaattimurska. Mausta mausteilla ja tuoreella timjamilla. Anna hautua hetki niin että seoksesta tulee hieman kiinteämpää. Tarkista maku. 

Lado kesäkurpitsaveneet pellille, ja laita reilusti täytettä mukaan. Paista n. 15 minuuttia, ja kun veneet ovat valmiit, silppua päälle reilusti tuoretta ruohosipulia, ja murustele feta / ripottele oluthiivahiutaleet annokseen. 

Wellberries toivottaa onnea kaikille äideille helpon arkiruokareseptin avulla – jospa ensi vuonna ehtisi kehittämään kakunkin! Tänä vuonna kuitenkin näin, eli onnea (ja helpompaa arkea!) kaikille äideille! <3

xxx

1Pingbacks & Trackbacks on Kesäkurpitsaveneilyä

  1. […] naapureillekin. Kesäkurpitsat ovat toimineet ihanasti niin paistoksissa, smoothien pohjina, kuin kesäkurpitsaveneissäkin – sekä tietenkin erilaisina […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price