Se vähän parempi vispipuuro

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro - se vähän parempi vispipuuro!

Olettekin jo saattaneet testata chia-vispipuuroa, ehkä ihastuneetkin siihen. Jos ihastusta on ollut ilmassa, voin luvata tämänkin puuron aiheuttavan samoja fiiliksiä! Allekirjoittaneen mielessä tämä kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro on jopa kiilannut alkuperäisen version ohitse, niin hyvää se on.

Puuron pehmeän kermaisuuden taustalla on chia-siementen liotus kookosmaidon ja veden sekoituksessa, sekä muutama ruokalusikallinen lucumaa hunajan sijaan. Niin helppoa ja nopeaa sen valmistaminen on, että pidetään siitä kertova tekstikin lyhyenä! Kookosmaito tuo kermaisuuden lisäksi myös lisää hyvää rasvaa mukaan annokseen, kaikkien chian mahtavien ravinteiden lisäksi.

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro (2 hengelle)
1 dl chiaa
2 dl kookosmaitoa
2,5 dl puolukoita
1,5 dl vettä
1 (-2) banaania (lisää maun mukaan)
2 rkl lucumaa

Turvota siemenet kookosmaidon ja veden sekoituksessa, ja kun neste on imeytynyt, blendaa kaikkien ainesten kanssa kuohkeaksi. Valmis!

Kermaisen pehmeitä puurohetkiä!
xxx

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro - se vähän parempi vispipuuro!

Ps. Aina vaan jaksan muistuttaa tästä: mikäli sairastat autoimmuunisairautta, tai sinulla on geneettinen alttius sairastua, otathan enemmän selvää chia-siemenistä ja niiden sopivuudesta juuri sinun ruokavalioosi. On tärkeää, että muodostat oman näkemyksesi. Chian sanotaan lepyttävän jopa ärtynyttä suolta, ja toiset tahot muistuttavat sen antiravinteista. Esim. tästä voit lukea hieman lisää, ja sitten tästä. Chia on ravinneprofiililtaan lähes täydellistä ruokaa (omega 3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja, etenkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä). Itse rakastan näitä monipuolisia siemeniä, mutta jos tarvetta, tutustuthan aiheeseen lisää!

Postauksen chia-siemenet on saatu yhteistyössä Cocovin kanssa. 

4 kommenttia Se vähän parempi vispipuuro

 1. Irina - White & Fresh
  19.5.2014 at 18:26 (9 vuotta sitten)

  SS:n blogista löysin tänne. Esittelytekstisi kolahti ja kovaa. Itselläni on menossa elämäntapamuutos ja olen jo tovin (pari kk) syönyt terveellisesti ja lopettanut tupakoinnin noin kolme kuukautta sitten (nikotiinia vielä menee). Oloni ei siltikään ole parantunut eikä paino ole lähtenyt laskuun. Iho-ongelmani (atopia, keratosis pilaris, akne/suunympärysihottuma, couperosa) ovat pahentuneet ja iho on alkanut kutista. Nyt olenkin menossa allergiatesteihin (prick), jos sieltä löytyisi selityksiä. Vaivoja aiheuttaa selkeästi ainakin kananmuna (vaihtelevasti, erityisesti keltuainen) ja soijamaito. Olen ollut vehnättömällä jo pidempään, sitten siirryin viljattomaan lukuunottamatta kauraa, jonka vaihdoin vielä gluteenittomaan. Seuraavaksi olen ajatellut kokeilla maidotonta, mutta etsiskelen vielä sitä sopivaa korvaavaa tuotetta kahvimaidolle, jota käytän kahvissa runsaasti. Samoin korvaavia tuotteita pitää löytää maitorahkalle ja raejuustolle. Maidotonta kokeilen varmaan sitten, kun selviää allergiatestien tulokset tai jotain muuta.

  Kyllä se henkisesti on aika raskasta, kun joka paikasta lukee, kuinka ihmiset vaihdettuaan terveelliseen ruokavalioon ja lopetettuaan tupakoinnin ovat alkaneet lähes välittömästi voimaan paremmin ja itsellä ongelmat sen kuin pahenee. Turvotuksia ei ole juurikaan, onneksi. Se on ehkä niitä parhaita juttuja. Ja tietenkin se tietoisuus siitä, että syö terveellisesti. Lähes rahattomana myöskin terveellisen ruokavalion ylläpitäminen ei ole kovin helppoa, mutta olen joten kuten onnistunut.

  Tässä kuitenkin joitain syitä, miksi uskon, että tulen saamaan blogistasi paljon irti ja miksi ylipäätään tänne eksyin. 🙂

  Kivaa ja aurinkoista kesää!

  Vastaa
  • tuuliaj
   23.5.2014 at 10:56 (9 vuotta sitten)

   Moikka Irina,
   Ja kiitos viestistäsi! Tervetuloa tutustumaan blogiin! <3
   Laitan sulle meiliä lähipäivinä, niin jatketaan keskustelua 🙂

   Vastaa

2Pingbacks & Trackbacks on Se vähän parempi vispipuuro

 1. […] Lähiaikoina olen kuitenkin päätynyt hieman myös tuunailemaan puuroa: esimerkiksi turvottamalla chian kookosmaidossa saa puurosta kermaisen pehmeää, ja kauniin vaaleanpunaista. Tämän pehmeän puuron ohjeen voit tsekata […]

 2. […] chiasiemenistä ja puolukoista on ehkä yksi lempireseptejäni. Te piditte vielä enemmän sen pehmeämmästä versiosta, ja täytyy myöntää: ehkä se on jopa alkuperäistä reseptiä […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price