Se vähän parempi vispipuuro

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro - se vähän parempi vispipuuro!

Olettekin jo saattaneet testata chia-vispipuuroa, ehkä ihastuneetkin siihen. Jos ihastusta on ollut ilmassa, voin luvata tämänkin puuron aiheuttavan samoja fiiliksiä! Allekirjoittaneen mielessä tämä kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro on jopa kiilannut alkuperäisen version ohitse, niin hyvää se on.

Puuron pehmeän kermaisuuden taustalla on chia-siementen liotus kookosmaidon ja veden sekoituksessa, sekä muutama ruokalusikallinen lucumaa hunajan sijaan. Niin helppoa ja nopeaa sen valmistaminen on, että pidetään siitä kertova tekstikin lyhyenä! Kookosmaito tuo kermaisuuden lisäksi myös lisää hyvää rasvaa mukaan annokseen, kaikkien chian mahtavien ravinteiden lisäksi.

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro (2 hengelle)
1 dl chiaa
2 dl kookosmaitoa
2,5 dl puolukoita
1,5 dl vettä
1 (-2) banaania (lisää maun mukaan)
2 rkl lucumaa

Turvota siemenet kookosmaidon ja veden sekoituksessa, ja kun neste on imeytynyt, blendaa kaikkien ainesten kanssa kuohkeaksi. Valmis!

Kermaisen pehmeitä puurohetkiä!
xxx

Kermaisen pehmeä chia-puolukkapuuro - se vähän parempi vispipuuro!

Ps. Aina vaan jaksan muistuttaa tästä: mikäli sairastat autoimmuunisairautta, tai sinulla on geneettinen alttius sairastua, otathan enemmän selvää chia-siemenistä ja niiden sopivuudesta juuri sinun ruokavalioosi. On tärkeää, että muodostat oman näkemyksesi. Chian sanotaan lepyttävän jopa ärtynyttä suolta, ja toiset tahot muistuttavat sen antiravinteista. Esim. tästä voit lukea hieman lisää, ja sitten tästä. Chia on ravinneprofiililtaan lähes täydellistä ruokaa (omega 3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja, etenkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä). Itse rakastan näitä monipuolisia siemeniä, mutta jos tarvetta, tutustuthan aiheeseen lisää!

Postauksen chia-siemenet on saatu yhteistyössä Cocovin kanssa. 

4 kommenttia Se vähän parempi vispipuuro

 1. Irina - White & Fresh
  19.5.2014 at 18:26 (9 vuotta sitten)

  SS:n blogista löysin tänne. Esittelytekstisi kolahti ja kovaa. Itselläni on menossa elämäntapamuutos ja olen jo tovin (pari kk) syönyt terveellisesti ja lopettanut tupakoinnin noin kolme kuukautta sitten (nikotiinia vielä menee). Oloni ei siltikään ole parantunut eikä paino ole lähtenyt laskuun. Iho-ongelmani (atopia, keratosis pilaris, akne/suunympärysihottuma, couperosa) ovat pahentuneet ja iho on alkanut kutista. Nyt olenkin menossa allergiatesteihin (prick), jos sieltä löytyisi selityksiä. Vaivoja aiheuttaa selkeästi ainakin kananmuna (vaihtelevasti, erityisesti keltuainen) ja soijamaito. Olen ollut vehnättömällä jo pidempään, sitten siirryin viljattomaan lukuunottamatta kauraa, jonka vaihdoin vielä gluteenittomaan. Seuraavaksi olen ajatellut kokeilla maidotonta, mutta etsiskelen vielä sitä sopivaa korvaavaa tuotetta kahvimaidolle, jota käytän kahvissa runsaasti. Samoin korvaavia tuotteita pitää löytää maitorahkalle ja raejuustolle. Maidotonta kokeilen varmaan sitten, kun selviää allergiatestien tulokset tai jotain muuta.

  Kyllä se henkisesti on aika raskasta, kun joka paikasta lukee, kuinka ihmiset vaihdettuaan terveelliseen ruokavalioon ja lopetettuaan tupakoinnin ovat alkaneet lähes välittömästi voimaan paremmin ja itsellä ongelmat sen kuin pahenee. Turvotuksia ei ole juurikaan, onneksi. Se on ehkä niitä parhaita juttuja. Ja tietenkin se tietoisuus siitä, että syö terveellisesti. Lähes rahattomana myöskin terveellisen ruokavalion ylläpitäminen ei ole kovin helppoa, mutta olen joten kuten onnistunut.

  Tässä kuitenkin joitain syitä, miksi uskon, että tulen saamaan blogistasi paljon irti ja miksi ylipäätään tänne eksyin. 🙂

  Kivaa ja aurinkoista kesää!

  Vastaa
  • tuuliaj
   23.5.2014 at 10:56 (9 vuotta sitten)

   Moikka Irina,
   Ja kiitos viestistäsi! Tervetuloa tutustumaan blogiin! <3
   Laitan sulle meiliä lähipäivinä, niin jatketaan keskustelua 🙂

   Vastaa

2Pingbacks & Trackbacks on Se vähän parempi vispipuuro

 1. […] Lähiaikoina olen kuitenkin päätynyt hieman myös tuunailemaan puuroa: esimerkiksi turvottamalla chian kookosmaidossa saa puurosta kermaisen pehmeää, ja kauniin vaaleanpunaista. Tämän pehmeän puuron ohjeen voit tsekata […]

 2. […] chiasiemenistä ja puolukoista on ehkä yksi lempireseptejäni. Te piditte vielä enemmän sen pehmeämmästä versiosta, ja täytyy myöntää: ehkä se on jopa alkuperäistä reseptiä […]

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan