Puolukkasurvosta (pinaattiletuilla)

Puolukka-banaanisurvos / Wellberries

Kuten ehkä otsikosta huomaa, tämän postauksen pääosaa esittää puolukkasurvos. Sitä tarjoillaan pinaattilettujen kanssa, mutta letut saavat tyytyä sivuosaan – niin tyytyväinen olen puolukkasurvoksen makuun. Survos korvaa sokerihillot, ja koska puolukat käytetään raakana (eikä keitettyinä, kuten hilloissa) saat myös kaikki puolukan ihanat ravinteet käyttöösi. Survos ei ole liian makeaa (tai no, riippuu toki sinusta), joten sitä voi lusikoida letuille reippaasti. Näin voit kasvattaa puolukoiden määrää annoksessa, ja tätä kautta lisätä pinaattilettuannoksen terveysvaikutuksia samaan tahtiin! Puolukasta saat paljon kuitua, antioksidantteja kuten E-vitamiinia, magnaania, sekä polyfenoleita, joiden terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti.  Puolukan sanotaan estävän myös bakteeriperäisiä tulehduksia, tasapainoittavan verensokeria ja muita veriarvoja, joten tätä ihanaa marjaa (samoin kuin muitakin marjoja, tosin) kannattaa sisällyttää ruokavalioon mahdollisimman paljon.

Puolukkasurvos syntyy kahdesta aineesta: puolukoista ja banaanista. Voit käyttää puolukat jäätyneinä, jolloin saat hieman kohmeisemman tuloksen, tai sulatettuina, jolloin kyse on enemmän survoksesta. Kumpikin toimii erinomaisesti!

(Vinkki: laita jäisten puolukoiden mukaan enemmän banaania, esim. 2 kpl., niin saat survoksen sijaan makean kirpeää puolukkasorbettia – kätevää, eikö? Kannattaa tsekata myös mansikkasorbetin ohje, jos tykkäät sorbeteista).

Puolukkasurvos:
200g puolukoita
0,5-1 banaani

Tee marjoista ja banaanista sauvasekoittimella survosta. Näin. Nyt “hillo” letuillesi on valmis!

Pinaattiletut: 
(3-4 hengelle)
4 luomumunaa
2,5 dl mantelijauhoa
3 rkl psylliumia
4dl mantelimaitoa
150g sulatettua pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
voita/kookosöljyä paistamiseen

Valmista taikina: sekoita munat & mantelimaito, lisää mukaan jauhot, psyllium, öljy ja pinaatti. Mausta. Anna turvota hetken. Paista runsaassa öljyssä/voissa. 

Puolukka-banaanisurvos pinaattiletuilla (G, M) / Wellberries

Mikäli olet kiireinen (tai et vaan jaksa paistaa lettuja), saatat olla kiinnostunut seuraavasta vaihtoehdosta: pinaattipaistos uunissa. Päädyin tähän ratkaisuun kehitellessäni reseptiikkaa asiakkaalleni, kenen tapauksessa monet raaka-aineet sekä valmistustavat ovat yliherkkyyksien takia kiellettyjen listalla. Resepti on siis hänelle kehitelty, mutta lopputulos oli hyvä sekä niin vaivaton, että päätin jakaa tämän myös teidän kanssanne!

Pinaattipaistos uunissa:  
Tee kuten pinaattiletut, mutta paistamisen sijaan öljyä uunivuoka, ja kaada taikina siihen. Laita mukaan hieman enemmän suolaa, kuin paistettaviin versioihin. Kypsennä 200 asteessa n. 25-30 minuuttia, tai kunnes paistos kun kunnolla hyytynyt (myös keskeltä). Paistoaika riippuu paljon paistoksen paksuudesta.
*edit: paistoksesta tulee parempi, kun vuoka on mahdollisimman iso, ja paistos ohut. Jopa pieni uunipelti voisi toimia hyvin!

Paistoksen maku on toki hieman erilainen kuin pannulla valmistettavissa letuissa, mutta oikein hyvä myös näin. Ja valmistustapa on kyllä superkätevä, must say!

Puolukka-banaanisurvos pinaattipaistoksella (G, M) / Wellberries

xxx

Postauksen psyllium on saatu yhteistyössä Cocovin kanssa, mantelijauho Risentan.

13 kommenttia Puolukkasurvosta (pinaattiletuilla)

 1. RiikkaB
  4.6.2014 at 10:22 (9 vuotta sitten)

  Tein eilen lettuja puolikkaan satsin (paitsi pinaattia hurahti mukaan 300g) ja syötiin miehen kanssa iltapalaksi heti puokkiin kaikki 10 lettua. Oho! Eli hyviä.

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.6.2014 at 15:13 (9 vuotta sitten)

   Kiva kuulla, Riikka, että tykkäsitte letuista 🙂

   Vastaa
 2. Psyllium-neitsyt
  4.6.2014 at 15:37 (9 vuotta sitten)

  Erinomainen resepti joka saa toisen mahdollisuuden erityisesti nyt, kun huomasin reseptiä uudestaan (silmälasit päässä) lukiessani, että siinä lukeekin 3 rkl, ei 8 rkl 😀
  Eli toisesta satsista täytyy tulla vieläkin parempaa kuin ekasta :))) Tosin laitan pinaattia enemmän (ja sitä psylliumia vähemmän).

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.6.2014 at 15:13 (9 vuotta sitten)

   Haha, teitkin sitten aika kuitupitoisia lettuja. 🙂 Toivottavasti tykkäsit letuista myös alkuperäisellä reseptillä! 🙂

   Vastaa
 3. Susanna
  13.6.2014 at 09:16 (9 vuotta sitten)

  Hei,
  kokeilin eilen tuota pinaattipaistos -versiota. Paistoksesta tuli paksu, koska uunivuoka olisi pitänyt olla laakeampi. Näin ollen paistoaika venyi 3 kertaa ohjeessa mainittuun aikaan. Mutta varsinainen ongelma ei ollut tuo paistoaika, vaan paistoksen koostumus sekä maku… Paistos ei nimittäin maistunut juuri millekään, vaikka lisäsin taikinaan 1 tl jodioitua ruokasuolaa sekä noin 1/2 tl rouhittua mustapippuria. Pitkästä paistoajasta huolimatta paistos vaikutti olevan keskeltä raakaa ja hiukan rakeista… Miten saisin tähän lisää makua sekä oikeanlaisen koostumuksen? Voiko sillä olla merkitystä, että taikinan tekoa aloittaessani osa raaka-aineista (kananmunat, maito) olivat jääkaappikylmiä?
  Maitona käytin Alpron maukeuttamatonta mantelimaitoa. Itselleni psyllium ja mantelijauhe ovat uusia tuttavuuksia ruoanlaitossa.

  Vastaa
  • tuuliaj
   15.6.2014 at 12:43 (9 vuotta sitten)

   Hei Susanna, harmi kuulla että paistoksesi ei onnistunut, ja kiitos kommenteista! Veikkaisin että ongelma on enemmänkin ollut paistoksen paksuudessa, lisään reseptiin että vuuan pitää olla laakea. Ehkäpä jopa pieni pelti voisi toimia hyvin! Kuten kuvasta näkyy, tein itse paistoksen aika ohueksi, ja lisäsin mukaan vapaalla kädellä lisää suolaa, 1tl:n olisi kyllä pitänyt riittää. Voisit myös kokeilla voidella (öljyn sijaan) vuuan ihan voilla, mistä tulisi lisää makua mukaan?

   Vastaa
 4. Kirsikka
  30.9.2014 at 20:47 (8 vuotta sitten)

  Superhyvää! Tää puolukkasurvos on kyllä hitti! Jäin heti koukkuun! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   1.10.2014 at 13:30 (8 vuotta sitten)

   Kiva että tykkäsit! Itsekin tykkään survoksesta superpaljon! 🙂

   Vastaa
 5. Sanna
  17.1.2015 at 14:24 (8 vuotta sitten)

  Kiitos resepteistä! Kokeilin juuri molempia ja käytin ensimmäistä kertaa psylliumia. Heitin sen vaan sekaan ja se jäi taikinaan kökköiseksi eli ei sekoittunut tasasesti. Ei se varsinaisesti lopputuloksessa maistu ainakaan, mutta jäin vain miettimään, että olisiko se pitänyt lisätä eri tekniikalla? Ja vaikuttiko tämä koostumuksee?
  Mutta joka tapauksessa ihanat letut ja survos! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.1.2015 at 15:40 (8 vuotta sitten)

   Hei Sanna,
   Hyvä että letuista tuli ihania joka tapauksessa! Millaistahan psylliumia käytit..? Itse olen käyttänyt esim. Cocovin, Risentan tai Urtekramin, ja kyse on karkeammasta jauheesta (pohdin että käytitköhän semmoista pienissä purkeissa saatavaa psylliumia, joka on tosi hienoa koostumukseltaan?). Itselläni ei ole ollut psylliumin sekoittumisessa nimittäin ongelmia, ihan samalla tavalla olen lisännyt tuotteen taikinaan kuin sinäkin. 🙂

   Vastaa
 6. Sanna
  18.1.2015 at 10:19 (8 vuotta sitten)

  Hei, kiitos vastauksesta! Joo, käytin sellaista pienessä purkissa olevaa hienojakoista psylliumia (en tiennyt, että on erilaisia). Sen kanssa täytyy ilmeisesti olla vähän varovaisempi…

  Vastaa
 7. Tiina
  15.4.2015 at 19:05 (8 vuotta sitten)

  Aivan mahtava resepti, tykkäsin. Olisi tehny mieli syödä kerralla koko kasa lettuja! 😀 Laitoin hieman vähemmän psylliumia kuin reseptissä. Voisikohan sen psylliumin muuten korvata jollain tai onko “pakollinen”?

  Vastaa
  • tuuliaj
   16.4.2015 at 17:10 (8 vuotta sitten)

   Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit reseptistä! Ja tiedän tunteen, välillä näitä onkin aikamoinen kasa kerralla mennyt, heh! Psyllium on reseptissä tuomassa taikinaan sitkoa, eli sen voi jättää pois mutta letut saattavat murentua hieman helmpommin.

   Vastaa

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan