Hyvän yön (ja mielen) kookoskaurapuuro

Paras kookoskaurapuuro

Täällä sitä taas ollaan puuroaiheiden äärellä, mutta eipä siinä mitään, sillä puurot ovat ihania. Kaivattua vaihtelua saa raakapuuroihin lämpimistä puuroista, etenkin kun keittää puurot kookosmaitoon, ja valitsee puuron viljan parhaiten tarpeisiinsa sopivaksi. Vaihtelemalla puuron pääraaka-ainetta pääsee samalla vaikuttamaan terveysvaikutuksiin: meillä mentiin tänään tryptofaani edellä.

Olen ollut huomaavinani että tämä kesä on ollut monille (allekirjoittaneelle myös) aika stressaava, enkä ole ollut ainoa joka on valitellut ajoittaisia univaikeuksia lähipiirissäni. En muista että keväät olisivat yleensä olleet ihan näin kiireisiä, mutta kyseessä tuntuu olevan aika yleinen ongelma – ehkä se aika vuodesta, kun maailma pitää taas kerran saada valmiiksi ennen kesälomille siirtymistä?

No, johtui kiire ja ajoittaiset uniongelmat mistä tahansa, on paljon asioita millä niihin voi vaikuttaa. Suosikkini on piikkimatto ja satunnainen melatoniin käyttö, jos tilanne käy hankalaksi. (Tiesittekö muuten, että suomalainen Puhdas+ caps valmistaa täysin lisä – väri – ja täyteaineettomia ravintolisiä? Suosittelen tutustumaan, jos ravintolisien täyteaineet mietityttävät!). Olen satunnaisesti käyttänyt myös tryptofaania, joka auttaa rentoutumaan ja mutkan kautta muuttuu lopulta elimistössä serotoniiniksi&melatoniiksi. Tällä kertaa halusin saada tryptofaanin suoraan sen luonnollisista lähteistä, ja kun tarkemmin ajattelin, huomasin suorastaan himoitsevani tätä tryptofaanipitoista puuroannosta. Ja, pakko hehkuttaa – nukuin superhyvin!

Hyvän yön kookoskaurapuuro (2 annosta)
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4dl kookosmaitoa
1dl vettä
0,5 tl suolaa
2 x kourallinen kurpitsansiemeniä, n. 30g
2 x pieni banaani
hunajaa

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa 4dl vedestä kookosmaidolla. Hämmentele. Pilko banaanit mukaan ja heitä perään kurpitsansiemenet sekä hunaja. Nauti puurosi, mielellään hyvässä seurassa. Täydellinen, rauhoittava iltapala!

Tämä puuro sisältää paljon tryptofaania, joten paras aika sen nauttimiseen on illalla. Kyseessä on siis ihmiselle välttämätön aminohappo, mitä tarvitaan proteiinien rakennusaineeksi, mutta kuten sanottu, siitä muodostuu myös elimistössä hermoston välittäjäainetta sekä pimeähormonia. Suosittelen usein muutenkin säästämään korkean GI:n hiilarit iltaan, jolloin niiden rauhoittavasta vaikutuksesta voi nauttia, eikä kärsiä kuten vaikkapa klo 14 arkipäivänä, kun lounaalla mahdollisesti tehdyt valinnat alkavat painaa silmiä. Kookosmaito tuo puuroon kermaista pehmeyttä, ja hunaja hoitaa banaanin kanssa makeutuksen.

Tästä annoksesta saat  n. 270mg tryptofaania – valmisteessa, mitä välillä käytän, on 1 tabletissa 260mg vaikuttavaa ainetta – eli tämä iltapuuro ajaa täysin saman asian. Vie enemmän aikaa, mutta on myös herkullisempi vaihtoehto, tietenkin.

Nam!
xxx

Paras kookoskaurapuuro Postauksen kurpitsansiemenet on saatu Risentalta. 

3Pingbacks & Trackbacks on Hyvän yön (ja mielen) kookoskaurapuuro

  1. […] on kauran lisäksi kookosmaito – oikeastaan, pannukakut ovat hieman kuin paistettua Hyvän yön puuroa, heh. Jos tuntuu ettei energia riitä arkisin, suosittelen jättämään letut iltapalalle, jolloin […]

  2. […] niitä lähes päivittäin (toisinaan kyllä vieläkin!), ja pian vuorossa oli kaura: tein kaurasta ihanien puurojen lisäksi kaurajogurttia  ja suklaavanukasta, ja herkuttelin kaupan valmiilla kaurajogurtilla, […]

  3. […] hetken suosikeistani eli kookoskaurapuuro, johon löysin alunperin ohjeen Asenne-kollegani Tuulian blogista. Tuulia on itse asiassa tehnyt myös mielettömän visuaalisen ja monipuolisen Puuron uusi aika […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price