Aurinkoinen mangosmoothie

Aurinkoinen mangosmoothie korianterilla / Wellberries

Vaikka smoothiet kuuluvat olennaisesti lähes jokaiseen päivääni, en jostain syystä ole tehnyt kovin montaa postausta aiheesta. Smoothiethan ovat ihan parasta, helposti sulavaa ja ravitsevaa ruokaa, ja niiden avulla on helppo huolehtia päivän ravinteista jo vaikka heti aamusta. Usein smoothiet saattavat noudattaa arjessa tiettyä kaavaa, ja jonka vuoksi niihin saattaa hieman kyllästyä. Tämä on itse asiassa haaste mistä olen useampienkin asiakkaiden kanssa keskustellut, ja monille kehitellytkin vaihtelua tuovia reseptejä smoothie-arjen elävöittämiseksi.

On ehkä vähän hassua parhaaseen marjakauteen postata hedelmäsmoothien ohje, mutta kuten sanottu, vaihtelu virkistää tässäkin asiassa, ja pitää smoothiet pöydässä. Niin paljon kuin rakastankin mustikoita ja mustaherukoita, tekee välillä mieli jotain ihan muuta, kuten tämän ravitsevan mangosmoothien tapauksessa. Toinen ihana juttu, millä saa helposti vaihtelua juomiin, on yrtit. Sitruunamelissa, persilja, minttu, rucola, tai vaikka korianteri, kuten tässä, tuo ihanasti makua, raikkautta ja ravinteita smoothieen.

Aurinkoinen mangosmoothie korianterilla 
(yhdelle, isohko juoma)
tuore mango, 1kpl. (tai vastaava määrä pakastemangoa)
cashew, pieni kourallinen (liotettuna yön yli tai väh. 4h.)
chia, 1-2 rkl.
makeuttamaton mantelimaito, sopivasti
kuorittu hampunsiemen, 1-2 rkl.
tuore korianteri, 1/2 ruukkua (tai jopa enemmän – maistele!)

jäitä (jos käytät tuoretta mangoa)

Aloita blendaamalla pähkinät&chia-siemenet hienoksi. Lisää sitten mukaan n. 1-2 dl mantelimaitoa, ja anna seoksen turvota hetken. Kuori ja paloittele mango, ja lisää hedelmä blenderiin. Lisää myös mantelimaitoa, että saat seoksen pyörimään helposti. Lopuksi lisää mukaan hampunsiemenet sekä tuore korianteri, ja aja sileäksi. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa, niin, että koostumus on sellainen kuin sen haluat olevan. Viilentääksesi juoman, lisää blenderiin 3-4 jääpalaa juuri ennen tarjoilua, ja sekoita kuohkeaksi. 

Mitäs tämä raikas smoothie meille sitten tarjoileekaan? Ainakin paljon kuitua, reippaasti A-, B6-, E- K-, ja C-vitamiineja, kasviravintoaineita ja vaikka mitä muuta. Siemenet&pähkinät vastaavat juoman terveellisistä rasvahapoista sekä proteiinipitoisuudesta. Tämän lisäksi korianterin kehoa puhdistavia vaikutuksia tutkitaan: sen on tutkittu vähentävän lyijyn kertymistä rottien elimistöön, ja toisessa tutkimuksessa sen puhdistavat ominaisuudet ulotettiin koskemaan myös ihmisiä, jos tuoreen korianterin käyttö oli päivittäistä. Lienee siis selvää, että korianterin  raskasmetalleja puhdistaviin ominaisuuksiin suhtaudutaan toiveikkaasti. Etenkin jos suussasi on paljon amalgaamipaikkoja tai muuten uskot alistuneesi raskasmetalleille, ei korianterin päivittäinen käyttö olisi lainkaan huono idea!  Toinen puhdistava kasvi on chlorella, joten näitä kahta ruokavalioon lisäämällä saatat lisätä myös hyvinvointiasi merkittävästi.

Terveydeksi!
xxx

Aurinkoinen mangosmoothie korianterilla / Wellberries

Postauksen chia ja kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta.

1Pingbacks & Trackbacks on Aurinkoinen mangosmoothie

  1. […] Tämä raakapastakastike on todellista pikaruokaa. Mutta terveellistä, hyvää tekevää ja maukasta sellaista. Ai niin, ja onpa tämä raakapasta kastikkeineen elimistöä puhdistavaakin – kastikkeessa on nimittäin runsaasti korianteria, minkä puhdistavista vaikutuksista voit lukea lisää täältä. […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price