Kookoskermainen tomaattikastike & raakapastaa

Kookoskermainen tomaattikastike & raakapastaa

Viime kesän lopussa vierailin ystävieni palstalla, tein punajuurilevitettä ja haaveilin omasta palstasta. Universumi (tai ystäväni, hah) taisi kuulla toiveeni, sillä tänä kesänä sain kyseiseltä viljelypalstalta lainaksi oman rivin – näin ollen tänä vuonna olen useampaankin kertaan pyöräillyt palstalta kotiin, itse kasvattamani kesäkurpitsat ja porkkanat korissa keikkuen. Mainittakoon nyt tässä yhteydessä kuitenkin myös se, ettei korissa todellakaan ole keikkunut juuri muuta, mutta olen kyllä kasvattanut mm. yrttejä ötököiden herkuiksi.

Kesäkurpitsan kanssa olemme todella olleet onnekkaampia kuin yrttien kohdalla, ja niitä, sekä keltaisia että vihreitä, on syöty reippaasti, jaettu hieman naapureillekin. Kesäkurpitsat ovat toimineet ihanasti niin paistoksissa, smoothien pohjina, kuin kesäkurpitsaveneissäkin – sekä tietenkin erilaisina raakapastoina.

Tämä raakapastakastike on todellista pikaruokaa. Mutta terveellistä, hyvää tekevää ja maukasta sellaista. Ai niin, ja onpa tämä raakapasta kastikkeineen elimistöä puhdistavaakin – kastikkeessa on nimittäin runsaasti korianteria, minkä puhdistavista vaikutuksista voit lukea lisää täältä.

Kermaista tomaattikastiketta & raakapastaa 
(2-3 hengelle)
3-4 tomaattia
1 punainen paprika
n. 20 vihreää oliviia
n. 2dl pieneksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rk. tuoretta korianteria
1 dl kookoskermaa
mustapippuria, suolaa jos tarvetta

kuorittuja hampunsiemeniä

1 keskikoinen kesäkurpitsa / ruokailija – tässä sekä vihreää että keltaista 

Raasta kesäkurpitsat julienne-leikkurilla ohuiksi “spageteiksi”, tai kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja hyvällä oliiviöljyllä. Anna maustua kastikkeen teon ajan.

Paloittele tomaatit ja paprika, ja heitä blenderiin. Lisää mukaan oliviit, aurinkokuivatut tomaatit sekä muut ainekset. Voit käyttää korianterista myös varret, niin saat enemmän makua kastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi, ja mausta. Tarkista maku, ja kun kastike on ihanaa, voit koota annokset. Viimeistele kuorituilla hampunsiemenillä. 

Maukkaita & raikkaita raakapastahetkiä!
xxx

Kookoskermainen tomaattikastike & raakapastaa

Ps. Tarkimmat teistä ehkä saattavat ihmetellä miksi ohjeessa on korianteria ja koristeena basilikaa. No, syy siihen on yksinkertainen: ihan jokainen korianterinoksa katosi blenderin sisään ennen kuin ehdin edes ajatella annoksen kuvaamista tai koristelua. Hätäisestä mielestä ei onneksi kärsi koko annos, mutta koristeluun oli keksittävä muuta – säästä sinä siis hieman korianteria koristeluunkin!

Postauksen kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta.

6 kommenttia Kookoskermainen tomaattikastike & raakapastaa

 1. T
  14.8.2014 at 08:54 (9 vuotta sitten)

  Jätätkö muuten aina tuon raakapastan kylmäksi vai lämmitätkö sitä jotenkin?

  Vastaa
  • tuuliaj
   18.8.2014 at 10:18 (9 vuotta sitten)

   Hei T,
   Itse jätän melkein aina raakapastan kylmäksi, mutta esim. tässä reseptissä paistoin kesäkurpitsat kevyesti: http://wellberries.com/2014/02/10/semiraakapasta/.
   Äitini sen sijaan upottaa kesäkurpitsat kiehuvaan veteen ihan hetkeksi, ja hyvin toimii niinkin, mutta näissä molemmissa esimerkeissä kysymys ei sitten enää ole raakaruuasta, jos sellaisessa haluaa pysytellä. 🙂

   Vastaa
 2. discopallo
  14.8.2014 at 14:19 (9 vuotta sitten)

  Saanko kysyä aivan aiheen viereistä…? Koska tiedän, että sinulla on tietoa ja mielipide 🙂 Kookosöljyähän suositellaan nautittavaksi korkeintaa 4-6rkl päivässä. Miksi? Mitä haittaa enemmästä on? Totutin itseni tuohon määrään pikkuhiljaa ja nyt mietinkin, että koska kaloreilla ei ole minulle väliä, niin voinko nauttia tuota määrää isommankin satsin päivittäin?

  Vastaa
  • tuuliaj
   18.8.2014 at 10:43 (9 vuotta sitten)

   Tietenkin saa kysyä aiheen vierestä. 🙂 Kookosöljyssä oleva suositus 4-6 rkl päivässä itse asiassa perustuu jo jonkinlaisten terapeuttisten hyötyjen saavuttamiseen (esim. kilpirauhasen toiminnan aktivointi tms.), ja peruskäytössä “suositus” on alempi. Kuitenkaan, en näe haittaa jos haluat käyttää kookosöljyä enemmänkin ja öljy sopii sinulle. Terapeuttiset vaikutukset kuitenkin pitäisi olla saavutettavissa jo vähemmälläkin määrällä. 🙂

   Vastaa
   • discopallo
    19.8.2014 at 16:15 (9 vuotta sitten)

    Kiitti vastauksesta! Niin, kuvio mulla on vähän monimutkaisempi… Aloin syömään kookosöljyä reilummin sen takia, että imetän superallergista vauvaa, ja hänelle ei käy minun kauttani kuin kookosöljy, ghee sekä oliiviöljy. Kookosöljy on noista parhaimman makuinen, joten siksi läträän sillä enimmäkseen 🙂 Energiaa saan syödä aika paljon, jotta paino pysyisi mulla samassa ja maitoa riittäisi. Mulla kun vauvan takia ruokavaliosta on pois myös maitoproteiini, viljat, kananmuna, pähkinät, soija, suurin osa vihanneksista jne. Mutta! Mulla on myös kilpparin kanssa vaikeuksia, joten ehkäpä suuresta määrästä kookosöljyä saan myös itselleni ekstraedun kilpparia ajatellen 🙂

    p.s. Sun blogi on aivan mahtava! Muutaman kerran olen huomannut, että olen kehittänyt ihan samanlaisen tuotoksen omasta päästäni kuin sinulla on täällä blogissakin sitten ollut, mm. kookosöljy-lucumafudge 🙂

    Vastaa
 3. Abby
  20.1.2015 at 05:23 (8 vuotta sitten)

  You need targeted visitors for your Kookoskermainen tomaattikastike & raakapastaa | Wellberries website so why not try some for free? There is a VERY POWERFUL and POPULAR company out there who now lets you try their website traffic service for 7 days free of charge. I am so glad they opened their traffic system back up to the public! Check it out here: http://anders.ga/1oahd

  Vastaa

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan