Minttusuklaiset proteiinipatukat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttusuklaiset proteiinipatukat / Wellberries

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen jo pidemmän aikaa pohtinut täydellistä proteiini/energiapatukan ohjetta, testaillut muutamia eri versioita, ja moneen kertaan päätynyt mielestäni hieman liian jauhoiseen lopputulokseen. Tällä kertaa päätin hylätä valmiit proteiinijauheet kokonaan, ja keskittyä tuomaan proteiinin patukoihin siementen muodossa. Tämä siksi, ettei patukoista vaan tulisi jauhoisia, mutta saattoipa päätökseen vaikuttaa sekin, että kaikki proteiinijauheet olivat päässeet loppumaan kaapistamme, hah. Proteiini tulee siis monipuolisesti eri pähkinöistä&siemenistä, yhdessä patukassa on hyvin karkeiden laskelmieni perusteella n. 17g proteiinia, sekä runsaasti hyvää energiaa.

Lopputulos olikin kaikkea muuta kuin jauhoisa: ihanan pehmeä, maukas, täyttävä ja juuri sopivan makea! Tarkoitukseni oli tehdä näitä poikaystävälleni & hänen ystävilleen pyöräilykisan päätteeksi, mutta lopulta huomasin uppoutuneeni patukoiden maailmaan liian pitkäksi ajaksi. Näin ollen kaikki patukat jäivätkin pienen kahden hengen taloutemme tuhottaviksi – voin kuitenkin kertoa, että kovin suuresta ongelmasta ei ole kysymys: tällä erää, päivä patukoiden valmistumisen jälkeen, on niitä jäljellä yksi.

Mutta, mennäänpä asiaan, patukoihin!

Minttusuklaiset proteiinipatukat 
Kuivat:
2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl chia-siemeniä
0,5 dl raakaa kaakaojauhetta
0,5 dl kuivattuja mulpereita
ripaus suolaa ja kanelia
Märät:
2,5 dl (reilu) pilkottuja kuivattuja taateleita
0,5 dl kookosöljyä, sulatettuna
3 rkl (reilua) maapähkinävoita
n. 1/4 dl vettä
suolaa
Lisäksi:
3 rkl hampunsiemeniä
2 kourallista kookoslastuja / hiutaleita
Päälle:
Kimpale kaakaomassaa
1-2 tippaa minttu-uutetta

Aloita kuivista ainesosista, ja blendaa ne blenderissä hienoksi jauhoksi. Siirrä isohkoon kulhoon odottelemaan. Valmista märät aineet myös blenderissä, ja sekoita ne mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää ensin vain hieman vettä, massan kuuluu olla märkää muttei kuitenkaan liian juoksevaa. Sekoita kuivat ainekset märkiin, helpointa on tehdä se käsin. Lisää mukaan vielä 3 rkl hampunsiemeniä ja kookoslastuja, jotta patukoihin tulee lisää rakennetta. Taikinan pitäisi olla helposti muovailtavaa, ja siitä pitäisi pystyä tekemään kiinteitä palloja. Tarkista maku. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia patukoita leivinpaperoituun astiaan, ja siirrä jääkaappiin. 

Sulata kaakaomassa vesihauteessa, ja kun se on sulaa, lisää mukaan 1-2 tippaa minttuöljyä. Ota patukat jääkaapista, valuta päällystettä niiden päälle, ja siirrä takaisin jääkaappiin. Anna tekeytyä muutaman tunnin ajan. 

Ainesosaluettelo on pitkä, ja saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta kuten Wellberriesin maailmassa yleensäkin, on kyse aika vaivatta valmistuvasta herkusta. Nämä patukat säilyvät parhaiten jääkaapissa, mutta aineksissa ei ole mitään mikä ei kestäisi säilytystä huoneenlämmössä – ota siis huoletta patukoita mukaan vaikka evääksi töihin tai harrastuksiin. Itse käärin patukat voipaperiin, ja otin yhden pienessä pussissa mukaan töihin. Toimi, ja iltapäivästä oli ihana syödä patukka välipalaksi. Tai no, pitäisikö sanoa, se mitä oli patukasta siinä vaiheessa päivää jäljellä, hih.

xxx

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Osa postauksen tuotteista on saatu Cocovilta, osa Risentalta ja osa Urtektamilta. 

 

7 kommenttia Minttusuklaiset proteiinipatukat

 1. Iina
  3.10.2014 at 13:52 (8 vuotta sitten)

  Näyttää herkulliselta! Olenkin jo pitkään etsinyt reseptiä, jossa pääsen käyttämään kaapin perällä lojuvat hampunsiemenet. Siulla on muutenkin tosi kiva blogi! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   3.10.2014 at 16:08 (8 vuotta sitten)

   Kiitos Iina viestistäsi, kiva kuulla että tykkäät blogista! 🙂

   Vastaa
  • tuuliaj
   3.10.2014 at 16:11 (8 vuotta sitten)

   Kiitos Miia! Ovat myös aika ihanan makuisia – pitäisi tehdä itsekin näitä uudelleen. 🙂

   Vastaa
 2. Hanna
  14.11.2014 at 11:52 (8 vuotta sitten)

  Olen jostain lukenut, että chia-siemenet pitäisi aina liottaa. Laitoitko tähän chiat liottamattomina?

  Vastaa
  • tuuliaj
   14.11.2014 at 14:38 (8 vuotta sitten)

   Moikka Hanna,
   Chiaa voi käyttää myös sellaisenaan, mutta olet oikeassa: kaikkia siemeniä (ja pähkinöitä) liottamalla niistä saa ravinteet paremmin käyttöönsä. Tässä kuitenkin siementen rakenne rikotaan ja chiasta tehdään jauhoa, eikä niitä lioteta, ja tämä edesauttaa elimistöä ottamaan käyttöön chian ravinteet.

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Minttusuklaiset proteiinipatukat

 1. […] Proteiinipatukat: olin testannut jo muutamia patukkaversioita, mutta päädyin aina liian jauhoiseen lopputulokseen. […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price