Nyhtö(niitty)sonnia tattaripedillä

Nyhtö(niitty)sonnia tattaripedillä

Olen jo pidempään halunnut tehdä nyhtösonnia, ihastellut kuvia mureasta, haarukalla irtoavasta lihasta ja miettinyt liemen koostumusta. Kun saimme tilattua kotiin sonnin lapaa, missä oli pala luuta mukana, oli heti selvää mihin ihanan luullisen lihan käyttäisimme. Olen kirjoitellut aikasemminkin niittylihasta, ja yhä kannustan kaikkia, kenelle se vain on mahdollista, tutustumaan alueensa luomu / niittylihatiloihin. Liha on kalliimpaa toki, mutta laadun noustessa myös arvostus tuota ihanaa raaka-ainetta kohtaan nousee, ja hyvä niin. Laadun lisäksi on tärkeää kunnioittaa myös itse eläimiä, ja valitsemalla luomutuotettua sekä luonnollisesti ruokittua lihaa on jo pitkällä.

Nyhtösonnia tattaripedillä 
n. 1kg niittysonnin lapaa (jos mahdollista, luun kanssa)
2,5 dl punaviiniä
0,5 dl Cointreau-appelsiinilikööriä
1 dl vettä
3 rkl gluteenitonta soijaa

2 rkl häränlihafondia
reilu 1 tl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
5 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
1 sipuli
n. 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 rk tuoretta korianteria

Tattarilisäke:
2 dl tattarisuurimoita
vettä
suolaa, pippuria, kurkumaa

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön, mielellään jo muutamaa tuntia aikaisemmin. Laita uuni lämpeämään kohti 150 astetta, ja hiero lihaan suolaa ja pippuria joka puolelle. Aseta kannelliseen uunipataan. Tee liemi: hienonna ainekset silpuksi, ja sekoita neisteiden kanssa yhteen. Kaada liemi lihan päälle, ja liha kannen alle uuniin porisemaan 4-5 tunniksi. Liha on valmista, kun se irtoaa kahdella haarukalla revittäessä helposti ja on todella mureaa. Tarkkaile hieman nesteen määrää, ja tarvittaessa lisää vettä/viiniä mukaan. 

Kun liha on lähes valmis, valmista tattarilisäke pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele huolella. Kun tattari on valmis, lisää mausteet ja halutessasi hieman oliiviöljyä. Sulje kansi jotta lisäke pysyy lämpimänä kun valmistat kastikkeen ja lihan.

Ota liha uunista, ja kaada kastike pieneen kattilaan. Irrottele kalvot lihasta – ne lähtevät todella helposti irti. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi, ja kaada kastikkeesta n. puolet lihan sekaan. Keitä loput kastikkeesta hieman kokoon kattilassa, ja kata lihan seuraksi pöytään. (Voin luvata, että kastike on todella, todella hyvää!). Silppua lopuksi lihan sekaan paljon tuoretta korianteria. 

Jos luuta on paljon / teet nyhtosonnin itse keittämääsi liemeen, et tarvitse kaupan fondia lainkaan. Jos taas luuta ei ole yhtään, nosta sen määrää hieman. Monen tunnin valmistusaika palkitsee, ja kastike ansaitsee vielä erityismaininnan – muhittuaan lihan ja luun kanssa uunissa pitkään, se on herkullisen makunsa lisäksi täynnä ravinteita. Kollageenia, joka on hyväksi suolistollemme ja iholle, glugosamiinia joka tukee nivelten hyvinvointia, sekä kehollemme tärkeitä mineraaleja. Nyhtosonni kastikkeineen on siis herkullista, mutta samalla myös todella hyvää tekevää ruokaa.

xxx

Nyhtö(niitty)sonnia tattaripedillä

Nyhtö(niitty)sonnia tattaripedillä

2 kommenttia Nyhtö(niitty)sonnia tattaripedillä

  • tuuliaj
   1.10.2014 at 13:29 (8 vuotta sitten)

   Kiitos Anne! 🙂 Makukin oli herkullinen – vähän aluksi mietin että miten Cointreau sopii liemeen mutta paljastui, että tosi hyvin. Jos päädyt testaamaan, kerrothan sitten mitä tykkäsit!

   Vastaa

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $224.58 per month for 12 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

J
C
Y
M
J
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan