Supermehua selkäkipuihin?

Supermehua selkäkipuun?

Hetki sitten törmäsin artikkeliin, missä haastateltiin asiantuntijoita liittyen selkäkipuihin ja anti-inflammatoriseen ruokavalioon. Luin jutun ilahtuneena: on mahtavaa että yhä useammin ruokavalio nostetaan esille erilaisten terveysongelmien taustalla ja helpotusta vaivoihin tarjotaan ruokavalionkin muodossa. Ruudun tällä puolella artikkeli sai aikaan toiveikkaita ajatuksia: ehkä tulevaisuudessa ruokavalio nostetaan sen ansaitsemalle paikalle ihmisen terveyden luojana, säilyttäjänä ja palauttajana.

Toinen seikka, miksi artikkeli kiinnitti huomioni johtuu siitä että olen itsekin lähiviikkoina kärsinyt yllättävistä selkäkivuista, jotka ilmestyivät kuin tyhjästä. Olen aikaisemminkin paininut vastaavien ongelmien kanssa, mutta en enää muutamaan vuoteen. Otsikossa on mutkia toki vedetty suoriksi: en toki oikeasti ajattele että selkäongelmat olisivat supermehuilla tai muilla ruokavaliomuutoksilla yksinään ratkaistavissa, mutta olen varma että ruokavalio on yksi osa hyvinvoivan selänkin tarinaa. Tämä toki liikunnan, työergonomian (mikäli sinulla on mahdollisuus seistä työpäiväsi aikana, suosittelen sitä lämmöllä!) ja monien muiden seikkojen lisäksi. On varmasti olemassa paljon selkäkipuja, joihin ei ruokavaliolla voi vaikuttaa, mutta ainakaan mitään haittaa ei tulehdusta hillitsevän ruokavalion seuraamisesta voi kenellekään koitua.

Anti-inflammatorinen eli tulehdusta hillitsevä ruokavalio koostuu monipuolisesti omega3 eri lähteistä, sekä mahdollisimman laajasti ja värikkäästi eri kasvikunnan tuotteista. Artikkelissa mainitaan myös kalsium, mutta myös se, että se olisi hyvä saada luonnollisista lähteistä. Henkilökohtaisesti pidän parhaina kalsiuminlähteinä mm. manteleita, seesaminsiemeniä, erilaisia kaaleja, nokkosta ja muita vihreitä kasviksia. Ruokavalioon kuuluu toki myös prosessoitujen ja ravinneköyhien ruoka-aineiden välttely.

Kun haluan tankata ravinteita mahdollisimman paljon, löytyy siihen nopea keino mehuprässistä. Jo yhteen lasilliseen on mahdollista saada pienehkön parsakaalin, parin porkkanan, inkiväärin, muutaman omenan ja puolikkaan kurkun ravinteet. Lisää potkua mehuun saa sekoittamalla mukaan esim. kuivattua kurkumaa tai muita tulehdusta hillitseviä mausteita. Kuituhan mehusta jää toki pois, mutta sen saannista voi huolehtia esimerkiksi nauttimalla chiaa samaan aikaan aamiaisella, vaikka puuron, vanukkaan tai smoothien muodossa. Chia sisältää huikean määrän ravinteita, kuten omega3 sekä kuitua, jotka molemmat ovat tärkeitä tulehdusta hillitsevässä ruokavaliossa.

Supermehu (2 hengelle)
n. 350g parsakaalia (käytä myös varret)
3 porkkanaa
isohko pala (n.5cm) inkivääriä
3 omenaa
1 iso kurkku
1 appelsiini
kurkumaa

Pese ainekset huolella (jos mahdollista, käytä luomua) ja kuori inkivääri ja porkkanat. Paloittele muut ainekset –> mehuksi.

Aamiaiseni koostui siis tästä mehusta, chiapuurosta marjoilla sekä itse tehdystä mantelimaidosta. Superhyvää, tulehdusta hillitsevää ja ravinteita pursuavaa!

xxx

2 kommenttia Supermehua selkäkipuihin?

 1. Ouska
  5.5.2016 at 15:50 (7 vuotta sitten)

  Minun selkäkipuni loppuivat kun jätin appelsiinin, limen ja greipin. Suosittelen! Tämä mehi muuten hyvä 🙂

  Ps. Sitruunaa käytän edelleen.

  Vastaa
  • tuuliaj
   6.5.2016 at 20:47 (7 vuotta sitten)

   Hei, mahtavaa että löysit avun selkäkipuihin, mutta onpa jännä juttu! Miten tajusit kokeilla näiden jättämistä ruokavaliosta? Kiva että tykkäsit mehusta 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price